Svitlofor Опубликовано: 29 листопада, 2022 Опубликовано: 29 листопада, 2022 (відредаговано) Враховуючи ситуацію з блекаутами, треба готуватися до варіантів, коли ті в кого є Старлінк будут надавати до нього доступ й бажано, щоб до цього був налаштований білінг. Вже зараз це актуально в деяких пунктах в Київі, надають публічні доступу до інету через Старлінк, але коли заходить компанія молоді, що починають дивитися ютьб то канал починає гальмувати. В таких випадках треба мати можливість білити доступ, що б видавати наприклад по 1 гб в день на привязку дівайс по МАС адресі, це як варіант. Наскільки я памятаю із досвіду 10+ років тому, то через старгазер таке можна буде зробити. Як це апаратно з найменьшими витратами організувати, щоб найпростіший сервак з білінгом був? Відредаговано 29 листопада, 2022 Svitlofor
Stalker1 Опубліковано: 30 листопада, 2022 Опубліковано: 30 листопада, 2022 9 часов назад, Svitlofor сказав: Враховуючи ситуацію з блекаутами, треба готуватися до варіантів, коли ті в кого є Старлінк будут надавати до нього доступ й бажано, щоб до цього був налаштований білінг. Вже зараз це актуально в деяких пунктах в Київі, надають публічні доступу до інету через Старлінк, але коли заходить компанія молоді, що починають дивитися ютьб то канал починає гальмувати. В таких випадках треба мати можливість білити доступ, що б видавати наприклад по 1 гб в день на привязку дівайс по МАС адресі, це як варіант. Наскільки я памятаю із досвіду 10+ років тому, то через старгазер таке можна буде зробити. Як це апаратно з найменьшими витратами організувати, щоб найпростіший сервак з білінгом був? Mikrotik+radius+hotspot
Svitlofor Опубліковано: 30 листопада, 2022 Автор Опубліковано: 30 листопада, 2022 7 часов назад, Stalker1 сказал: Mikrotik+radius+hotspot Треба трохи пояснили. Mikrotik - це апаратний сервер , ОС там FreeBSD маэ бути? radius - це програмна частина сервер для авторизації та білінгу. Як я зрозумів їх багато є варіантів, типу FreeRADIUS або є RADIUS як модуль до Старгазера? hotspot - з цим не зрозуміло, це клієнтська частина для підключення й авторизації ( типу такого hotspotshield ?) чи щось інше мається на увазі? 1 час назад, mixtery сказал: І всьо і всьо. Тут не зрозуміло що пропонується? Дайте трохи пояснення будь-ласка
madf Опубліковано: 30 листопада, 2022 Опубліковано: 30 листопада, 2022 3 часа назад, Svitlofor сказав: Треба трохи пояснили. Mikrotik - це апаратний сервер , ОС там FreeBSD маэ бути? radius - це програмна частина сервер для авторизації та білінгу. Як я зрозумів їх багато є варіантів, типу FreeRADIUS або є RADIUS як модуль до Старгазера? hotspot - з цим не зрозуміло, це клієнтська частина для підключення й авторизації ( типу такого hotspotshield ?) чи щось інше мається на увазі? Тут не зрозуміло що пропонується? Дайте трохи пояснення будь-ласка Якщо ви задаєте такі питання то краще вам для реалізації цієї схеми знайти того хто знає що означають ці слова. 3
Stalker1 Опубліковано: 30 листопада, 2022 Опубліковано: 30 листопада, 2022 1) старлинк+ubilling тебя не спасет. 2) тебе надо трафик из Starlink, завернуть в какой нибудь рутер (RB2011/RB3011), и раздать через какую нибудь Точку доступа.... И не надо будет городить биллинг...
Svitlofor Опубліковано: 2 грудня, 2022 Автор Опубліковано: 2 грудня, 2022 В 30.11.2022 в 20:07, Stalker1 сказал: 2) тебе надо трафик из Starlink, завернуть в какой нибудь рутер (RB2011/RB3011), и раздать через какую нибудь Точку доступа.... И не надо будет городить биллинг... Подивився рутер RB2011 , як я зрозумів, це програмований Мікротір й там всі езернер порти можут працювати як WAN, тобто приймати інет від того ж старлінка. Й він же може бути й точкою доступа, тобто цей рутер сможе сам й приймати, й роздавати й білити якщо добре його налаштувати?
ntp Опубліковано: 3 грудня, 2022 Опубліковано: 3 грудня, 2022 16 часов назад, Svitlofor сказал: Подивився рутер RB2011 , як я зрозумів, це програмований Мікротір й там всі езернер порти можут працювати як WAN, тобто приймати інет від того ж старлінка. Й він же може бути й точкою доступа, тобто цей рутер сможе сам й приймати, й роздавати й білити якщо добре його налаштувати? Це вже давно реалізовано, і сервер економічний по живленню вже існує, але все одно треба спеціаліста наймати бо мікротик і точка доступу це все таки різні речі
Туйон Опубліковано: 3 грудня, 2022 Опубліковано: 3 грудня, 2022 11 минут назад, ntp сказал: мікротик і точка доступу Вы тут таких слов не пишите. А то комбайнер придет на зов. 2
Stalker1 Опубліковано: 3 грудня, 2022 Опубліковано: 3 грудня, 2022 18 часов назад, Svitlofor сказав: Подивився рутер RB2011 , як я зрозумів, це програмований Мікротір й там всі езернер порти можут працювати як WAN, тобто приймати інет від того ж старлінка. Й він же може бути й точкою доступа, тобто цей рутер сможе сам й приймати, й роздавати й білити якщо добре його налаштувати? а скажи дружище, у тебя старлинк какого поколения 1 или 2:?
DVSGROUP Опубліковано: 4 грудня, 2022 Опубліковано: 4 грудня, 2022 Забудьте про RB2011, ну дуже старий девайс.... нормальний шейпінг він не втащить. Навіть RB750Gr3 / RB760iGS на порядок більшу продуктивність має, а це фактично девайси для кінцевих клієнтів.
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВхід
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас