Перейти до

Два наса на один пул ip, питання чисто теоретичне.

Рекомендованные сообщения

Цікаво а чи реально, реалізація кучаген, тип підключення pppoe, nas на різних іп. Але якщо брати з одного пулу іп абонентам. Розумію що збочена реалізація але цікаво все ж).

Відредаговано ppv
4 часа назад, ppv сказав:

Цікаво а чи реально, реалізація кучаген, тип підключення pppoe, nas на різних іп. Але якщо брати з одного пулу іп абонентам. Розумію що збочена реалізація але цікаво все ж).

КупаГену взагалі без різниці, що і для кого генерувати. Є абонент, в підмережі для якої власне вказано NAS і якийсь набір шаблонів атрибутів - він бере і генерує. Немає абонента - не генерує.

Якщо ви мрієте про якесь редандансі оцих ваших pppoe NAS-ів (чому вони в вас взагалі мають падати, залишимо за кадром) можете подумати, собі, на дозвіллі, навіщо потрібна ось ця от кнопочка і супутні їй механіки

spacer.png

3 minutes ago, nightfly said:

КупаГену взагалі без різниці, що і для кого генерувати. Є абонент, в підмережі для якої власне вказано NAS і якийсь набір шаблонів атрибутів - він бере і генерує. Немає абонента - не генерує.

Якщо ви мрієте про якесь редандансі оцих ваших pppoe NAS-ів (чому вони в вас взагалі мають падати, залишимо за кадром) можете подумати, собі, на дозвіллі, навіщо потрібна ось ця от кнопочка і супутні їй механіки

spacer.png

Ну за кастомні настройки я знаю, читав але не спробував, мене цікавить зі сторони балансування навантаження на nas.

14 минут назад, ppv сказав:

Ну за кастомні настройки я знаю, читав але не спробував, мене цікавить зі сторони балансування навантаження на nas.

Ну припустимо. Хай собі авторизуються "де вийде" або "хто перший той і тато". Або я все ще не розумію в що ви намагаєтесь.

spacer.png

Ні ну я звісно попробую, як буде час. Абоненти зрозуміло що попадати будуть на який перший той і тато. Але я так розумію вони дьоргати іп будуть всі з одного пулу абонентам? Мене тільки це цікавило. Чесно кажучи про кастом я трохи забув що він існує , і думав чи буде воно працювати якщо 2 наси окремі з вказуванням на один пул. 

image.png.585cfbc5608bab79e13298727e173b8e.pngimage.png.f3f2b21ca2f75f3bf555441bb9e8d208.png 

6 минут назад, ppv сказав:

і думав чи буде воно працювати якщо 2 наси окремі з вказуванням на один пул. 

Мало би. Це вже залежить, від того, наскільки ви складних шляхів шукаєте.

1 minute ago, nightfly said:

Мало би. Це вже залежить, від того, наскільки ви складних шляхів шукаєте.

Та не шукаю, тому дякую що нагадали за реалізацію 

Немає за що.

Просто не бачу глибинного сенсу, плодити пачки реальних НАСів для однієї і тієї ж мережі, коли тут чисто задача "хочу, щоб радіус тупо авторизував клієнтів там де мені заманеться".

Плодити реальні НАС-и має сенс у кейсі "я тут мігрую з PPPoE на IPoE і хочу різні атрибути для одних й тих самих абонентів", чи типу того.

UPD: щось типу такого

spacer.png

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

• Схожий контент

• Від ProstoName
      Змінювали мережеву карту. Здається все поправив. Працює. Але є невелика проблема - після внесення коштів (коли абонент був відключений), інет в нього не з'являється. Тільки після заміни тарифу на інший (і потім вернувши тариф) в абонента з'являється інет. 
    • Від ppv
      Собака-посилака перестала відправляти повідомлення. Підкажіть де шукати.
      Можливо таке після пропадання світла, сервер ребутнувся, але я не впевнений. Візуально все працює, крон працює, а повідомлення висять в черзі, смс така ж картина.

• Від camchatix
      Привіт!

Є багато запитів, щоб інтернет не виключався у північ, а скажімо в день (сигналізації, камери під охороною і тд)
      При щоденній абонплаті - як знімати гроші не у 12:00 у північ, а наприклад у 11 годин дня ?
    • Від camchatix
      Добрий день,
      створили запасний NAS із зайвою хромосомою, все працює але коли треба вбити сесію користувача - то у списку NAS серверів лише один (той що основний)
      переназначити швидкість теж не можу
      я так розумію пакети CoA Disconnect, CoA connect, PoD - ідуть на IP адресу старого NAS ?
    • Від grach_witch_cheese
      Вітаю, колеги!
      Маю наступну схему:
      DHCP-сервер: Accel-PPP (IPoE) DHCP-Relay: MikroTik RADIUS: Запущений безпосередньо на сервері uBilling Зараз авторизація абонентів здійснюється за MAC-адресою, але планується перехід на авторизацію через Option 82.
      У документації uBilling наведені приклади конфігурацій, коли DHCP-сервер працює локально (на самому uBilling) і містить відповідні шаблони для обробки Option 82.
      Однак немає чіткої інформації про використання Option 82 при віддаленому DHCP-сервері, зокрема, коли Accel-PPP використовується як DHCP-сервер у режимі remote та налаштований через Купаген.
      Питання:
      Чи можливо використовувати Accel-PPP як віддалений DHCP-сервер з авторизацією через Option 82? Якщо так, то де відбувається парсинг значень Remote-ID і Circuit-ID? Де в цьому випадку мають зберігатися шаблони для Option 82? Буду вдячний за роз'яснення або посилання на відповідні приклади.
  • Створити нове...