nevidomuj 33 Опубликовано: 2011-01-16 15:25:31 Share Опубликовано: 2011-01-16 15:25:31 Доброго дня\ночі\вечора\ранку!) Цікавлять мене питання по малоповерхових старих австрійських будинках 1. Де ставите ящики і на скільки під'їздів йде один ящик 2. Як організовують воздушки між будинками (ну не просто ж в вікно заводите кабель) 3. кабель по фасаду чи через горища під дахом? Я читаю форум не перший день і бачив різні варіанти але не з такими будинками. Я собі це уявляю відносно просто. Частина "магістралей" натягнуті на анкерах і телрепах (значення поки немає) між гаками, які будуть монтуватись в стіну під дахом а звідти по фасаду(ще думаю над цим) до ящика. Планую ставити один ящик в середині подвір'я, тобто приблизно на 2-3 будинки, оскільки вони не великі, а кабель вести по принципу УТшного теефону. Буду вдячний за будь-яку критику, але відговорити мене від цієї ідеї буде важко) Максимум поміняю дислокацію на приватний сектор, що не простіше. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Kitikonti 61 Опубліковано: 2011-01-16 15:50:40 Share Опубліковано: 2011-01-16 15:50:40 В принципе схема правильная, между домами на уровне 2-3 этажа на анкер-талреп, ДРС по фасаду как укуртелекомовский телефон Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-16 16:18:42 Автор Share Опубліковано: 2011-01-16 16:18:42 Але я думав не на рівні 2-3 поверху, а під дахом, бо в деяких випадках треба буде перейти одну "магістральну" вулицю з трамвайною лінією і освітленням на розтяжках між домами) І ще таке питання тупе: ДРС - домовая распределительная сеть? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Losth 2 Опубліковано: 2011-01-16 18:19:49 Share Опубліковано: 2011-01-16 18:19:49 старі будинки - це ще та халепа. У нас ящики на горищах, оптику - під дах або в отвори, кріплення - анкерне. Транзит - горищем. По фасаду - не особливо зручно, пам'ятки архітектури! По даху - не всюди огородження, черепиця або бляха в мохах, тріщить під ногами. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-16 18:35:39 Автор Share Опубліковано: 2011-01-16 18:35:39 транзит горищем це добре, але якщо сусідні будинки є різні по висоті то тоді як? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
MICROWATT 765 Опубліковано: 2011-01-16 18:53:32 Share Опубліковано: 2011-01-16 18:53:32 Та не усi ж розумiють що то таке - австрiйський будинок. Тут дехто на Украiнi ще мешкають. У чому ж спецiфчна проблема полягае? Практично неможливо працювати на даху? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-16 19:04:02 Автор Share Опубліковано: 2011-01-16 19:04:02 Специфіка полягає в тому, що як сказав Losth, вони бувають пам'ятками архітектури) Взагалі я тільки збираюсь починату цю справу, тому ще не знаю яка там ситуація з горищами може бути) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Losth 2 Опубліковано: 2011-01-16 20:12:30 Share Опубліковано: 2011-01-16 20:12:30 транзит горищем це добре, але якщо сусідні будинки є різні по висоті то тоді як? свердлити і робити перехід з виходом на стіну (вона переважно не дуже проглядається). Головне - не заходити оптикою перпендикулярно в дах, а зробити акуратний "гак" і заходити з піддашшя. Навіть якщо ту дірку добре запінити, і вона текти не буде - сусіди при найменшій протечі в любому іншому місці покрівлі очі повиїдають. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Kitikonti 61 Опубліковано: 2011-01-16 20:22:27 Share Опубліковано: 2011-01-16 20:22:27 Але я думав не на рівні 2-3 поверху, а під дахом, бо в деяких випадках треба буде перейти одну "магістральну" вулицю з трамвайною лінією і освітленням на розтяжках між домами) І ще таке питання тупе: ДРС - домовая распределительная сеть? Все верно - домовая распред. сеть. Можно крепить на уровне 2-3 этажа и дальше вести по фасаду до точки установки ящика, можно крепить на том же уровне и уходить под крышу, можно сразу под крышей крепить и уходить под крышу... Вариантов уйма, лучше б посмотреть на эти австрийские дома, а то у меня представление одно, а на деле может быть совсем другое . Да и еще, если речь о памятниках архитектуры, то любые работы на фасаде могут быть опасны либо требовать каких либо жестоких согласований. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-16 21:41:02 Автор Share Опубліковано: 2011-01-16 21:41:02 Оце та вулиця, яку мені треба перейти якраз там де з правої сторони останній будинок. І ще тут дуже гарно видно як можуть мінятись по висоті будинки, що поряд стоять) А оце вид з близька Але ще дуже часто в таких будинках є така проблема. а я якраз хотів в тому місці робити ввод кабеля. І от думаю, щоб на мене не сперли всі проблеми будинку) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
parazit 11 Опубліковано: 2011-01-16 22:16:27 Share Опубліковано: 2011-01-16 22:16:27 Оце та вулиця, яку мені треба перейти якраз там де з правої сторони останній будинок. І ще тут дуже гарно видно як можуть мінятись по висоті будинки, що поряд стоять) А оце вид з близька Але ще дуже часто в таких будинках є така проблема. а я якраз хотів в тому місці робити ввод кабеля. І от думаю, щоб на мене не сперли всі проблеми будинку) Львов - красивый город. зачем его воздушками портить..? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Kos777 1 Опубліковано: 2011-01-16 22:19:59 Share Опубліковано: 2011-01-16 22:19:59 Хлипенькие домики, кирпичные. Тут на цанговый анкер переход крепить нельзя. Самое безопасное - сквозная шпилька в чердачную стену с рымгайкой, с хорошими подпятниками. Не совсем бюджетно, зато спать спокойно будете. Ящик в центральном подъезде на последнем этаже, от него на чердак и в другие подъезды. Если нет слаботочки - придется свою сверлить. Если нет крыши/чердака - тогда на фасад. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
fynjy_79 28 Опубліковано: 2011-01-16 22:44:15 Share Опубліковано: 2011-01-16 22:44:15 Хлипенькие домики, кирпичные. Тут на цанговый анкер переход крепить нельзя. Самое безопасное - сквозная шпилька в чердачную стену с рымгайкой, с хорошими подпятниками. Не совсем бюджетно, зато спать спокойно будете. Ящик в центральном подъезде на последнем этаже, от него на чердак и в другие подъезды. Если нет слаботочки - придется свою сверлить. Если нет крыши/чердака - тогда на фасад. на фасад нельзя, такие дома чаще всего относятся к культурному наследию, будут терки, нужно искать варианты по крыше Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-17 00:13:26 Автор Share Опубліковано: 2011-01-17 00:13:26 Львов - красивый город. зачем его воздушками портить..? Нажаль я тільки починаю свою справу і не маю засобів, щоб зробити все по каналізації. Тай крім того там проблеми з каналізацією, але то вже інша опера) Самое безопасное - сквозная шпилька в чердачную стену с рымгайкой, с хорошими подпятниками. Не совсем бюджетно, зато спать спокойно будете. Так і думав робити) Ящик в центральном подъезде на последнем этаже, от него на чердак и в другие подъезды. Если нет слаботочки - придется свою сверлить. Если нет крыши/чердака - тогда на фасад. Також думав так ставити ящик, а абонентські відводи плланую давати всередині двора по аналогії з укуртелекомівськими і всяким кабельним і антенами. Де буде потрібно і корисно - планую ставити свої стояки з пластикових труб. Але чомусь не дуже хочу ставити ящик на горищі. Може боюсь ремонтів даху) на фасад нельзя, такие дома чаще всего относятся к культурному наследию, будут терки, нужно искать варианты по крыше Тобто якщо поставити ящик в подвір'ї і абонентські лінії вести аналогічно укуртелекомівським то також можуть бути проблеми? Якщо можна, викладіть хтось фото як працюють в таких домах, або опишіть хоча б, але бажано від А до Я) Наперед всім вдячний! Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
fynjy_79 28 Опубліковано: 2011-01-17 00:46:13 Share Опубліковано: 2011-01-17 00:46:13 Тобто якщо поставити ящик в подвір'ї і абонентські лінії вести аналогічно укуртелекомівським то також можуть бути проблеми? Якщо можна, викладіть хтось фото як працюють в таких домах, або опишіть хоча б, але бажано від А до Я) Наперед всім вдячний! в Симферополе не дают размещать на лицевой стороне зданий которые относятся к исторической ценности, а во дворе без проблем(в центре двора стоит опора на ней ящик и раскиданно в разные стороны), если нужно могу завтра скинуть фото. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-17 07:58:37 Автор Share Опубліковано: 2011-01-17 07:58:37 в Симферополе не дают размещать на лицевой стороне зданий которые относятся к исторической ценности, а во дворе без проблем(в центре двора стоит опора на ней ящик и раскиданно в разные стороны), если нужно могу завтра скинуть фото. Буду дуже вдячний за фотки) я зразу зфоткайте як в Вас іде оптика між будинками і по фасаду) Я собі це так і уявляв, але хочу ще побачити, якщо вже є можливість) Ще-раз дуже дякую!!) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
fynjy_79 28 Опубліковано: 2011-01-17 12:44:01 Share Опубліковано: 2011-01-17 12:44:01 здание пристроили позже. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
_Maks_ 27 Опубліковано: 2011-01-17 12:55:08 Share Опубліковано: 2011-01-17 12:55:08 Оце та вулиця, яку мені треба перейти якраз там де з правої сторони останній будинок. І ще тут дуже гарно видно як можуть мінятись по висоті будинки, що поряд стоять) А оце вид з близька Але ще дуже часто в таких будинках є така проблема. а я якраз хотів в тому місці робити ввод кабеля. І от думаю, щоб на мене не сперли всі проблеми будинку) Львов - красивый город. зачем его воздушками портить..? Глупый вопрос, ты по другому делаешь? Вроде как теж самые воздушки вешал Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-17 14:54:37 Автор Share Опубліковано: 2011-01-17 14:54:37 До-речі, ще таке питання. Як з доступом на сам дах? бувають якісь трабли що не пускають і т.п.? розумію що не завжди це безпечно, але ж колись доведеться) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Losth 2 Опубліковано: 2011-01-17 20:15:39 Share Опубліковано: 2011-01-17 20:15:39 До-речі, ще таке питання. Як з доступом на сам дах? бувають якісь трабли що не пускають і т.п.? розумію що не завжди це безпечно, але ж колись доведеться) то Личаківська на фото? Трабли бувають, ще й ого-го які... Навіть, якщо ЖЕК уклав з вами угоду (а це ще та історія), бабка може запросто міліцію викликати, бо ви їй трундєля схнущі потирите, черепицю потовчете, люк не закриєте, насмітите, ключ не віддасте і вопше ваш інтернет - це суцільна радіація, від якої вазонки сохнуть. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-01-17 20:42:41 Автор Share Опубліковано: 2011-01-17 20:42:41 то Личаківська на фото? Трабли бувають, ще й ого-го які... Навіть, якщо ЖЕК уклав з вами угоду (а це ще та історія), бабка може запросто міліцію викликати, бо ви їй трундєля схнущі потирите, черепицю потовчете, люк не закриєте, насмітите, ключ не віддасте і вопше ваш інтернет - це суцільна радіація, від якої вазонки сохнуть. Неа, то Городоцька) Ну бабусі то зрозуміла річ)) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-02-08 15:43:55 Автор Share Опубліковано: 2011-02-08 15:43:55 Появилось ще одне питання) Як багато шансів, що прийдуть будь-які перевіряючі органи знімати кабель, який буде висіти між будинками одної з "магістральних" вулиць міста? Розумію, що все треба легалізовувати, але цей момент покищо упустим. Цікава така практика, а особливо львів'ян) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
morfey 82 Опубліковано: 2011-02-08 20:57:49 Share Опубліковано: 2011-02-08 20:57:49 Появилось ще одне питання) Як багато шансів, що прийдуть будь-які перевіряючі органи знімати кабель, який буде висіти між будинками одної з "магістральних" вулиць міста? Розумію, що все треба легалізовувати, але цей момент покищо упустим. Цікава така практика, а особливо львів'ян) Якщо тільки комусь буде "заважати". Конкурентам наприклад.. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-02-08 21:13:14 Автор Share Опубліковано: 2011-02-08 21:13:14 ну це зрозуміло) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nevidomuj 33 Опубліковано: 2011-07-26 09:28:42 Автор Share Опубліковано: 2011-07-26 09:28:42 Ще маю одну нубівське запитання) Пданую ставити один ящик на 3 доми. Тобто в центральному ящик з облоаднанням, а до двох сусідніх - багатопарка, що б не тягнути купу витух) От і запитання, чи можна використати в якості "багатопарника" - телефонний кабель? Розумію, що то не стандарт і т.п., але цікавить РЕАЛЬНА практика з такими речами. Чому прийшов до такого рішення - бо хочеться зменшити к-сть активного обладнання(тобто і потенційних точок відмови) і взято було до уваги той факт, що будинки є не високими і до абонента аж ніяк 100м кабелю не буде. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВхід
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас