Перейти до

Антиконкурентні узгоджені дії суб'єктів господарювання


Рекомендованные сообщения

http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?art_id=68120&cat_id=58941

 

 

Антиконкурентними узгодженими діями є узгоджені дії, які призвели чи можуть призвести до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції.

 

Антиконкурентними узгодженими діями вважається також вчинення суб’єктами господарювання схожих дій (бездіяльності) на ринку товару, які призвели чи можуть призвести до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції у разі, якщо аналіз ситуації на ринку товару спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій (бездіяльності).

 

Вчинення антиконкурентних узгоджених дій забороняється і тягне за собою, відповідальність згідно з законом.

 

Особа, що вчинила антиконкурентні узгоджені дії, але раніше за інших учасників цих дій добровільно повідомила про це Антимонопольний комітет України чи його територіальне відділення та надала інформацію, яка має суттєве значення для прийняття рішення у справі, звільняється від відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, передбаченої статтею 52 ЗаконуУкраїни «Про захист економічної конкуренції».

 

Органи Антимонопольного комітету України на підставі вмотивованого клопотання в інтересах розслідування справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції забезпечують конфіденційність інформації про особу.

 

Не може бути звільнена від відповідальності особа, що вчинила антиконкурентні узгоджені дії, але раніше за інших учасників цих дій добровільно повідомила про це Антимонопольний комітет України чи його територіальне відділення, якщо вона:

· не вжила ефективних заходів стосовно припинення нею антиконкуреннтних узгоджених дій після повідомлення про них Антимонопольному комітету України;

· була ініціатором чи забезпечувала керівництво антиконкурентними узгодженими діями;

· не надала всіх доказів або інформації стосовно вчинення нею порушення, про які їй було відомо та які вона могла безперешкодно отримати.

 

Узгоджені дії, які не призводять до суттєвого обмеження конкуренції на всьому ринку, чи в значній його частині, можуть бути дозволені Антимонопольним комітетом України, якщо учасники узгоджених дій доведуть, що ці дії сприяють:

· вдосконаленню виробництва, придбанню або реалізації товару;

· техніко-технологічному, економічному розвитку;

· розвитку малих або середніх підприємців;

· оптимізації експорту чи імпорту товарів;

· розробленню та застосуванню уніфікованих технічних умов або стандартів на товари;

· раціоналізації виробництва.

 

Уряд України може дозволити узгоджені дії, на які Антимонопольним комітетом України не було надано дозволу, якщо учасники узгоджених дій доведуть, що позитивний ефект для суспільних інтересів переважає негативні наслідки обмеження конкуренції.

 

При цьому, передбачений законодавством дозвіл Уряду України на узгоджені дії не може бути наданий, якщо:

· учасники узгоджених дій застосовують обмеження, які не є необхідними для реалізації узгоджених дій;

· обмеження конкуренції становить загрозу системі ринкової економіки.

 

 

Чи може під це опис підпадати вдказ ОСБЖБ в заключенні договору?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Так, звісно. Крім того, якщо серед конкурентів є такі, що не сплачують (або сплачують меншу вартість оренди) - це теж є обмеження конкуренції, адже вказані оператори за сприянням організації несуть менші витрати, і отримують конкурентну перевагу. Йдеться за усіх операторів, які надають послуги доступу до інтернет чи телебачення.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

ОСББ это по сути жильцы. Если жильцы не хотят чтоб вы их обслуживали то это их право. Но если жильцы всетаки не против, а директор ОСББ упирается, то постарайтеь инициировать собрание жильцов и вынести этот вопрос на голосование.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

×
×
  • Створити нове...