Svitlofor 2 Posted 2007-07-03 08:17:53 Share Posted 2007-07-03 08:17:53 Тут неодноразово піднімалося питання про розподілення нагрузки на 2 канали для роздачі інету в локалку і як я зрозумів, остаточна відповідь полягає у реєстрації своєї АС та налаштуванню БГП протокола з провайдером аплінком. Мене цікавить трохи інша задача. Є веб-сервер ОС -Лінукс Слаквеа , є зареєстрований домен, до веб сервера іде 2 мережеві плати від двох провайдерів з двома реальними ІР . Потрібно зробити, щоб можливість доступу до веб сервера з інету була одночасно (паралельно) з 2 каналів для балансування навантаження та резервування в разі винекниння проблем з одним із каналів. Як я собі уявляю, треба мабуть починати з того, щоб домен прикріпити в панелі до двох реальних ІР ( Чи таке можливо ?) , а потім налагодити динамічну маршрутизацію, але не знаю як, може хтось підкаже в якому напрямку рити. Link to post Share on other sites
Pretender 5 Posted 2007-07-03 10:26:15 Share Posted 2007-07-03 10:26:15 Тут неодноразово піднімалося питання про розподілення нагрузки на 2 канали для роздачі інету в локалку і як я зрозумів, остаточна відповідь полягає у реєстрації своєї АС та налаштуванню БГП протокола з провайдером аплінком. Мене цікавить трохи інша задача. Є веб-сервер ОС -Лінукс Слаквеа , є зареєстрований домен, до веб сервера іде 2 мережеві плати від двох провайдерів з двома реальними ІР . Потрібно зробити, щоб можливість доступу до веб сервера з інету була одночасно (паралельно) з 2 каналів для балансування навантаження та резервування в разі винекниння проблем з одним із каналів. Як я собі уявляю, треба мабуть починати з того, щоб домен прикріпити в панелі до двох реальних ІР ( Чи таке можливо ?) , а потім налагодити динамічну маршрутизацію, але не знаю як, може хтось підкаже в якому напрямку рити. pptpd + multilink на удаленном сервере, и дважды pppd call удалённый сервер на него поднимаешь, через разные каналы и всё) или же обратный вариант, он в реализации проще, впн у себя, и с удалённого сервака к себе подключаешься на разные внешние ипы. Link to post Share on other sites
Svitlofor 2 Posted 2007-07-03 11:21:37 Author Share Posted 2007-07-03 11:21:37 Мабуть це трохи не то. Мене цікавить. 1. Чи можна привязати і як до одного доменного імені 2 різних реальних ІР. 2. Як зробити, щоб доступ до сайта, що знаходиться на веб сервері з 2 різними каналами в інет, був доступний по двум каналам одночасно ( паралельно), ну або за якимось заданим правилом маршрутизації. Link to post Share on other sites
frig 2 Posted 2007-07-03 12:15:58 Share Posted 2007-07-03 12:15:58 1. Чи можна привязати і як до одного доменного імені 2 різних реальних ІР. чисто в теории я знаю что реализуют такую фишку. днс поочередно раздает при резолвинге имени твоего ресурса то один то другой IP. так получается балансировка нагрузки. как реализуется и реализуется-ли на практике - не знаю. относительно надежности - тут, наверное, разумно искать первую току соответствующую вашим требованиям надежности, и уже до неё организовывать резервирование, подмену, и , возможно, балансировку. Link to post Share on other sites
centre-lan 1 Posted 2007-07-03 12:39:21 Share Posted 2007-07-03 12:39:21 round robin называется такая фича в DNS.. при ресолвах выдает разные IP адреса.. Link to post Share on other sites
Svitlofor 2 Posted 2007-07-04 07:36:27 Author Share Posted 2007-07-04 07:36:27 Зрозуміло, значить це треба, щоб днс-сервер підтримував фічу раунд робін, я так розумію, що це специфічна функція і доменні реєстратори її не надають тому треба свої ДНС сервери мати та їх налаштовувати. Link to post Share on other sites
J.McKey 0 Posted 2007-07-04 07:51:53 Share Posted 2007-07-04 07:51:53 Зрозуміло, значить це треба, щоб днс-сервер підтримував фічу раунд робін, я так розумію, що це специфічна функція і доменні реєстратори її не надають тому треба свої ДНС сервери мати та їх налаштовувати. для bind запись такого типа: ---[cut]--- @ IN A 192.168.1.1 IN A 192.168.1.2 www IN A 192.168.1.1 IN A 192.168.1.2 ---[end cut]--- даст эффект циклической выдачи адресов, что и есть Round Robin + необходимо настроить source routing (настройка зависит от ОС) + необходимо сконфигурировать web server (apache, etc.) по поводу зон - не проблема сменить НС сервера на свои, регистраторы идут на это без проблем Link to post Share on other sites
Recommended Posts