Сервіс захищає дані локально від різноманітних пакетів, зокрема Azure, Microsoft 365, Power Platform і Dynamics 365
 

У четвер корпорація Майкрософт оголосила, що надасть оновлені послуги хмарних обчислень, які зберігають дані в межах Європейського Союзу, як частину зусиль щодо дотримання суворіших правил конфіденційності за кордоном.

Зміни технічного гіганта стосуються ряду пропозицій, таких як Azure, Microsoft 365, Power Platform і Dynamics 365. Оновлення базуються на попередніх оновленнях, щоб відповідати нормам ЄС, встановленим минулого року, які включали зберігання автоматизованих системних журналів. Корпорація Майкрософт заявила, що вона є «першим великим постачальником хмарних технологій, який пропонує такий рівень резидентності даних» європейським клієнтам.

«З сьогоднішнім оновленням Microsoft робить ще один рішучий крок у розширенні свого набору надійних хмарних сервісів, які поважають європейські цінності та відповідають конкретним вимогам наших комерційних і державних клієнтів у Європі», — йдеться в заяві Microsoft.

На тлі дедалі жорсткіших законів про конфіденційність даних у 27 країнах ЄС компанії, що займаються хмарними обчисленнями, переходять на локалізацію зберігання та обробки даних.

«Уряди ухвалюють правила, щоб контролювати потік і зберігання даних у межах своїх кордонів, і озброюють ці правила величезними пов’язаними покараннями та штрафами, щоб захистити дані своїх громадян, і, як результат, стимулювати їхні місцеві технологічні сектори», – сказав Клод. Менді, головний євангеліст, Data of Symmetry Systems, яка забезпечує безпеку в хмарі. «Розмір цих штрафів унеможливлює ігнорування глобальними хмарними провайдерами».
Кіберфахівці Служби безпеки України допомогли відбити нові кібератаки рф на одного з національних операторів мобільного зв’язку «Київстар».

Про це повідомив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк у інтерв'ю міжнародній агенції «Reuters».

«СБУ не тільки допомогла «Київстару» відновити роботу за кілька днів, але й відбити нові кібератаки. Після масштабного зламу ми запобігли низці спроб заподіяти ще більшої шкоди оператору. Ворог розраховував завдати декілька ударів поспіль, щоб максимально надовго залишити людей без звʼязку. В такому випадку тривалого перенавантаження своїх мереж могли не витримати й інші оператори», – зазначив Ілля Вітюк.

ssu-vitiuk.jpg

За його словами, СБУ продовжує розслідувати масштабний «злам» Київстару за декількома статтями Кримінального кодексу України.

«Наразі кіберфахівці Служби безпеки вже досліджують окремі зразки шкідливого програмного забезпечення, що використав ворог. Атака ретельно готувалася багато місяців», - повідомив керівник Департаменту кібербезпеки СБУ.
SpaceX запустила супутники Starlink з можливістю прямого підключення до мобільних пристроїв. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.
 
Першими компаніями-провайдерами, яким стане доступною функція Direct to Cell (пряме підключення до мобільних пристроїв), стануть:

американська T-Mobile
канадська Rogers Communications Inc.
японська KDDI Corporation
австралійська Singtel Optus Pty Limited
новозеландська One New Zealand Group Limited
швейцарська Salt Mobile SA
чилійська Entel
BEST каже, що ДТЕК шкодить лінії зв'язку та виставляє рахунки за опори за час окупації
 
 
 

Корпорація Google запропонувала російським операторам створити прямі стики в Москві або Петербурзі для збереження доступу до своїх сервісів у зв'язку з проблемами із серверами Google Global Cache (GGC) у Росії. Про це розповів керівник зі стратегічного розвитку передавання даних Костянтин Колесов із "ВимпелКом" (торгова марка - "Білайн") на Піринговому форумі MSK-IX, вказавши на ризик зниження якості відеоконтенту у 2024 році. Він підкреслив важливість CDN (Content Delivery Network) для доставки контенту.

Google вже рік не постачає нові сервери GGC у Росію, а трафік продовжує зростати. Збільшення трафіку призведе до природного зносу серверів GGC і їхнього виходу з ладу, або їхніх потужностей не вистачить, щоб забезпечити потрібний обсяг. Це може призвести до погіршення якості YouTube, особливо для коротких відео. Якість контенту спочатку погіршиться в регіонах, потім навантаження перейде на Москву і Петербург, збільшуючи навантаження на магістральні мережі. Ситуація може дати перевагу російським сервісам.
З метою забезпечення, в межах компетенції Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), інформуємо про необхідність вжиття вичерпних заходів щодо виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України.

Указом Президента України від 18 листопада 2023 року № 758/2023 уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 листопада 2023 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Вказаним рішенням Ради національної безпеки і оборони України серед видів обмежувальних заходів, що застосовуються до фізичних осіб, передбачено, зокрема інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим цим Законом  України «Про санкції» (блокування інтернет-провайдерами доступу до вебресурсів/сервісів, розміщених на доменах та субдоменах, інших вебресурсів/сервісів, які забезпечують доступ до інтернет-сайтів підсанкційного суб'єкта (товарного знака, його графічного відтворення), вебресурсу/сервісу, аналогічного (ідентичного) за змістом).
Природа їх конструкції робить процесори гарячішими, ніж будь-коли, і один керівник AMD каже, що щільність тепла навряд чи зменшиться з майбутніми мікросхемами.
 

Температури ЦП є болючим місцем як для підприємств, так і для ентузіастів, і нові випуски трьох великих виробників чіпів (Intel, AMD і Nvidia) продовжують тенденцію стрімкого підвищення температури та високого енергоспоживання. І, схоже, так і залишиться.

На заході, який відбувся в Кореї для клієнтських процесорів AMD, Девіда Макафі, віце-президента та генерального менеджера клієнтського каналу, запитали про високі температури поточних чіпів Ryzen, які дуже нагріваються, навіть якщо споживають менше електроенергії, ніж Intel. відповідники.

У McAfee заявили, що AMD та її виробничий партнер TSMC докладають багато зусиль до технології виробництва. «Оскільки в майбутньому будуть використовуватися більш прогресивні процеси, ми вважаємо, що нинішнє явище високої щільності тепла збережеться або посилиться. Тому буде важливо знайти спосіб ефективного усунення високої щільності тепла, створюваної такими високими чіплети щільності в майбутньому", - сказав він ( переклад з корейської ).
У Cisco кажуть, що накопичення придбаного та деінстальованого обладнання спричиняє уповільнення кількості нових замовлень і впливає на прибутки.
 

У той час як проблеми з ланцюгом постачання, які переслідували більшість мережевих постачальників протягом останніх кількох років, зменшилися, Cisco каже, що поточною проблемою є відставання придбаного обладнання, яке чекає на встановлення великими підприємствами та постачальниками послуг.

«Після трьох чвертей надзвичайно потужних поставок продуктів наші клієнти тепер зосереджені на встановленні та впровадженні продуктів такого безпрецедентного рівня. Вузьке місце, яке ми раніше спостерігали в ланцюжку постачання, тепер перемістилося вниз за течією до впровадження нашими клієнтами та партнерами», — сказав генеральний директор Cisco. Про це Chuck Robbins заявив аналітикам під час фінансового звіту за перший квартал цього тижня.  
Серед анонсів Xeon і Gaudi наступного покоління.
 

Intel розпочала конференцію Supercomputing 2023 із серії оголошень про високопродуктивні обчислення (HPC), включаючи нову лінійку Xeon і процесор Gaudi AI.

14 грудня Intel поставить свій масштабований процесор Xeon п’ятого покоління під кодовою назвою Emerald Rapids партнерам-виробникам обладнання. Максимальна кількість ядер Emerald Rapids становить 64 ядра, що трохи більше, ніж у 56-ядерного Xeon четвертого покоління.

Окрім більшої кількості ядер, Emerald Rapids матиме вищі частоти, апаратне прискорення для FP16 і підтримку 12 каналів пам’яті, включаючи нову розроблену Intel пам’ять MCR, яка є значно швидшою за стандартну пам’ять DDR5.
Можливо, виробник мікросхем намагається обійти обмеження США, спрямовані на те, щоб китайські компанії не могли об’єднувати менш потужні графічні процесори для створення обчислювальної потужності для робочих навантажень на основі ШІ.
 

Як повідомляється , виробник мікросхем Nvidia працює над виробництвом трьох нових графічних процесорів (GPU) для продажу в Китаї, щоб обійти нові експортні обмеження, накладені адміністрацією Байдена .  

Нові чіпи, а саме H20, L20 і L2, можуть надійти в продаж у Китаї з 16 листопада після того, як набудуть чинності нові обмеження США, згідно з новинним звітом Chinastarmarket із посиланням на джерела в промисловому ланцюжку поставок. компанією Nvidia для виробництва цих нових графічних процесорів.

Нові графічні процесори можуть допомогти Nvidia обійти нові обмеження уряду США, спрямовані на перешкоджання доступу Китаю до передових технологій, включаючи обмеження на загальну продуктивність чіпа на рівні 4800 TPP і щільність продуктивності 5,92.