Перейти до

AlienLabs

Сitizens
  • Всього повідомлень

    113
  • Приєднався

  • Останній візит

  • Дней в лидерах

    6

Останнього разу AlienLabs вигравав 21 лютого

Публикации AlienLabs были самыми популярными!

Репутація

46 Очень хороший

1 стежить

О AlienLabs

  • Звание
    Точу Зубы

Посетители профиля

Блок посетителей профиля отключен и не будет отображаться другим пользователям

  1. https://www.aliexpress.com/item/1005006280675138.html ODI-DFP-34X-2C2 Вони є 3 видів. 34X підтримує як GPON так і EPON. Також є окремі модельки суто під epon або gpon. Різниця в ціні +- 300грн. За замовчуванням працюють як бридж. Веб панелька доволі функціональна, т.е. як у звичайного роутера, + є підтримка VLAN. Мак можна записати будь-який.
  2. В мене китайські xPON onu на hex S i CCR на багатьох об'єктах стоять, вже років 3 точно. Все гуд, а те що гріються, то сходив заміряв, 35-50 град це їх нормальна температура. На функціонал не впливає, свою роботу сфпшки роблять, ніяких проблем з ними не мав.
  3. ніт, при появі напруги в мережі на клеми короткочасно подається 12в, бмс запускається, а далі вже підхоплює безперебійник.
  4. Так як писали вище, акум LifePO4 мав би вже бути з BMS платою, і особливо варто звернути на напругу при якій буде вимикатись безперебійник, щоб вона була вищою ніж у BMS. Стикався з випадком, коли бмс плата повністю вимикала акумулятор при розряді(тобто на клемах було 0 вольт), і щоб акумулятор увімкнути, коли з'явиться світло, на контакти акб потрібно подати 12+ вольт. Оскільки безперебійник, в нашому випадку фірми LogicPower, на контактах акб бачить живлення 0 вольт, то він думає що акумулятор не підключено і нічого туди не подає, прийшлось робити нехитру схемку, для запуску такого аку
  5. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    обирав l2tp ipsec psk Я так бачу що ксіомі взагалі випиляли L2TP впн із прошивки. Ну тоді варіантів не багато)) 1. гуглити і пробувати налаштовувати на мікротіку ikev2 із сертифікатами, трохи заморочлива процедура, але мала би працювати. Правда на телефон потрібно буде закинути і встановити сертифікат. 2. розпрощатись із минулим, оновитись до ros 7 i почати юзати wireguard.
  6. ТС написав при відсутності пінгу на хост, я так думаю що робочим мікротіком він планує моніторити інший хост. Т.е. по логіці інтернет, на мікротіку який моніторить той хост - мав би бути Бо якби стояло інше завдання, то написав би щось типу "як відправити повідомлення якщо на мікротіку зник інтернет")) ... загалом то правильно поставлене питання - це вже половина відповіді.
  7. Якщо в мікротіку є модем, і сімкарта тоді можна по смс. А якщо немає модему, то тільки сповіщення через апі сторонніх сервісів, тоді можна і смс і дзвінок, але знову ж такі сторонні сервіси коштують грошей + потрібно писати окремий скрипт.
  8. щоб відправляв смс можна, але це не вигідно, бо потрібен смс провайдер з api, де кожна смс - гроші. найдешевший і найкращий спосіб - телеграм бот. на крайній випадок сповіщення не email.
  9. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Незнаю що у вас не так, але в мене на ros 7.6 налаштувалось і підключилось з першого разу. Samsung, Android 12 Пробував відключатись-підключатись, все ок. Ключ ipsec задав, але телефон всеодно чомусь вважає підключення незахищеним. але зєднання є, трафік бігає.
  10. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    В даному випадку нідочого, але майте на увазі що в операторів такі обмеження можуть бути. Команду цю прибрали, бо розробники вирішили що то застарівший спосіб, і тепер це працює по іншому, через vrf. Якщо почитати мануал думаю можна буде розібратись. l2tp спробую налаштувати в себе, відпишусь по результату.
  11. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Загалом, якщо ви правильно налаштували L2TP сервер, і підключення з ноутбука чи комп'ютера встановлюється, а з андроїду через мобільну мережу - ні. То копайте в сторону операторів, єдиний хто досі не застосовує купи фільтрів і блокувань - водафон, там будь які впни працюють без питань. На київстарі і лайфі досить часто з цим проблеми, але wireguard по udp якось пробивається і працює.
  12. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Так можна зберегти конфіг-бекап і повернутись в разі чого, у вас же цей мікротік не використовується як ядро для авторизації клієнтів чи BGP маршрутизації? Я вже давно користуюсь версією 7, наразі більшість пристроїв і клієнтські і свої оновлені до 7.6, основні функції працюють на ура, ніяких претензій немає.
  13. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Та в принципі нічого складного нема, будудь-яка інструкція з інету по налаштуванню wireguard на мікротіку. Далі Качаємо з плеймаркету додаток wireguard, налаштовуємо інтерфейс і піра. Можете написати свій телеграм в особисті повідомлення, допоможу з налаштуванням через anydesk.
  14. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    А вам принципово L2TP? На андройді чудово Wireguard працює. Впни часто ріжуться операторами, в київстарі так точно таке є, недавно було на лайфі, але пофіксили. А Wireguard норм працює.
×
×
  • Створити нове...