Перейти до

Розпреділення Інтернет каналу 100 мбіт/с

Рекомендованные сообщения

Полрадьте ПЗ для розпреділення Інету в 100 мбіт/с на 200-250 користувачів з повним обліком та політикої, авторизація по ІР та логіну.

бажано безплатне або з хорошим лікарством :) Бажано під Windows я пробував UserGate 4.0, але нормального лікарства не знайшов....

Чи можна це реалізувати на MikrotikRouterOS 2.97?

Яке необхідно залізо під таку конфігурацію?

pufik сказав:
Полрадьте ПЗ для розпреділення Інету в 100 мбіт/с на 200-250 користувачів з повним обліком та політикої, авторизація по ІР та логіну.

бажано безплатне або з хорошим лікарством :) Бажано під Windows я пробував UserGate 4.0, але нормального лікарства не знайшов....

Чи можна це реалізувати на MikrotikRouterOS 2.97?

Яке необхідно залізо під таку конфігурацію?

На микротике реализовуй и непарся будет бегать и щитать намано токо если потафу раздавать то надо прикрутить ещо какойнить щиталк-билинг для красати юзерам и все

Микротим имхо ускоспециализированная ось. Я считаю, что лучше всего на фре поднимать, из биллингов мне стг нравится, при большом желании даже настроить помогу, так что выбор за тобой :)

Я сам за FreeBSD + STG, але проблема виникає в тому що у випадку поломки треба швидко зреагувати і виправити, і при цьому будь-якій людині, але так як в нас всі на МЕлкософте, то треба щось під Windows. Я Фрі ставив і починав вивчати, але за браком часу і необхідності закинув, але обовязково її вивчу для себе.

CD-ROMa можливо допоможеш?

В мене є якісь кряки, вони типу ключ видаляють з регістра але то якось не правдоподібно...

Буду дуже вдячним!

Собственно у меня тоже стоял Вингейт когдато ) Так вот, поставил и настроил Фрю, ничего оно не ломается, ничего раскуривать не нужно если уже настроил и оно работает, это не форточка.

pufik сказав:
Я сам за FreeBSD + STG, але проблема виникає в тому що у випадку поломки треба швидко зреагувати і виправити, і при цьому будь-якій людині, але так як в нас всі на МЕлкософте, то треба щось під Windows. Я Фрі ставив і починав вивчати, але за браком часу і необхідності закинув, але обовязково її вивчу для себе.

CD-ROMa можливо допоможеш?

В мене є якісь кряки, вони типу ключ видаляють з регістра але то якось не правдоподібно...

Буду дуже вдячним!

Да поставил и забыл. И забыл про все глюки, и т.д. и т.п.

Цитата
настроил и оно работает, это не форточка.

ну не надо наезжать только. те кто умеют - держат видовые сервера в рабочем состоянии чуть ли не годами. в надежности проблемы нет. есть проблема в прожорливости и стоимости.

читая этот форум и видя количество тем типа "падает STG", "помогите поднять STG", "проблемы после патча" и т.д. тоже как-то не очень верится во всю беспроблемность и надежность.

на самом деле надежность это не только характеристика программного продукта а скорее определение для администратора.

а про то что "поставил фрю и забыл" - не устаю повторять: хорошо когда все хорошо. а когда будет не хорошо? в винде некоторый опыт есть и с ней уж как-то поборемся, а у тех кто поставил ОДИН (2-3-5) раз *nix - опыта нет, и знания системы нет.

так что к советам "поставь фрю" я бы относился скептически. ос это не только установка. и "поставить и не париться" можно на домашний шлюз но никак не на боевой сервак.

вот такая имха.

по теме: поставь ТИ а там уже будет видно. работает у многих и жрать не просит.

Стоимость самое главное конечно же, прожорливость тоже согласен. Если сравнивать Windows + UserGate как было в первом сообщении то выбор однозначно в пользу FreeBSD. Надежность UserGate? ) Смешно. Связка Винда + ТИ работоспособна но дорого стоит и жрет ресурсы. Искать каждый раз кряк напрягает а патчится нужно.

Стоїть в нас FreeBSD+UTM 4.0 для помегабайтного нету, працює але останім часом щось почала вимахуватися, Mikrotik чисто для безліміток, працює на УРА!!! піднімається за 15 хв. інструкцій в неті повно і потребує мінімального заліза, хватає якогось гратіка типу ПІІ-400 (на такому в нас і побудовано)

Ну і ще два білінги тоже для помегабайтки на звязці Windows Server 2003+TI , і як не дивно вже більше року працює що один що другий без жодного збою (на пачатках був правда один збой, але успішно виправився), залізо звичайно тре під нього посильніше, але я не маю на увазі ксеонів і т.п. , Десь 1.5-2 роки тому пробував UserGate гіршого г..на я не бачив, моя тобі порада ні в якому разі його не став.

Отже, якщо потрібно ділити лише на анліми Mikrotik forewer!!!! Якщо і помег. і безлім. і з лінуксом не на ти, ТІ , за вечір його можна підняти, тільки одне но мануал тре читати чуть не дослівна, бо багато налаштувань в ньому робиться, як то в нас кажуть "по-волинськи".

А я сам ближчим часом планую wі всі білінги знести і перевести всіх юзерів на один, на даний момент схиляюсь в сторону FreeBSD+NoDeny.

В мене таке запитання як саме на мікротіку реалізувати обмеження по швидкості, доступу по паролю і логіну + ІР?

Скажіть що таке ТІ?

pufik сказав:
В мене таке запитання як саме на мікротіку реалізувати обмеження по швидкості, доступу по паролю і логіну + ІР?

Скажіть що таке ТІ?

1. Чтение документации по Микротику никто не отменял

2. Траффик Инспектор http://smart-soft.ru

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

• Створити нове...