Перейти до

Рекомендованные сообщения

Опубликовано:

Доброго дня.

Юзаю сей девайс NH-2530-8T.

Вроді все нормально , тільки при конфігуруванні консоль висне/тупить і т.п. Но суть не в цьому.

Треба налаштувати просту конфігурацію. Поставити порт в trunk mode , пропустити VLAN100 тегованим, VLAN101 - нетегованим.

Вроді все просто

Пробую так

interface FastEthernet0/7

description 0/7

switchport mode trunk

switchport trunk vlan-allowed 100

switchport trunk vlan-untagged 101

!

пробую і так:

description 0/7

switchport mode trunk

switchport pvid 101

switchport trunk vlan-allowed 100

Трафік не ходить по жодному ВЛАНу.

Що я роблю не так?

Опубліковано:

Попробуйте

switchport trunk vlan-allowed 100,101

п.с. Хз че за девайс. По крайней мере на цисках должны быть прописаны в алловед все вланы.

Опубліковано:

Може більш конкретніше опишіть що куди підключаєте...

На скільки я зрозумів з опису "проблеми" у Вас два свіча, і ви хочете підняти транк між ними скажімо на портах 7 ?

Якщо так, то (мабуть у всіх виробників - хоча можу помилятися) "транкові порти" теговані в обовязковому порядку - i native mode там не потрібен,

Потрібно памятати, що в "Середині СВІЧА" всі пакетики ТЕГОВАННІ - навіть якщо прийшли з нетегованного порту. Не тегованому пакету присвоюється pvid цього порта.

Тому це звучить трохи не коректно "Поставити порт в trunk mode , пропустити VLAN100 тегованим, VLAN101 - нетегованим" - В транку ВСЕ теговане

Якщо у Вас до trank порту підключена NIC, то ситуація трохи інакша...

То цей порт (7 ) потрібно переводити в "general mode", а на NIC створювати Віртуальні NIC.

І доречі в кожного виробника свої погляди на поняття "trunk, general mode, access mode ітд."

Опубліковано:

Може більш конкретніше опишіть що куди підключаєте...

Схема така

cat2950--------NH-2530-8T. ----- некерований комутатор ----- DES-3100 --- некерований комутатор.

У всі комутатори (окрім 2950) включені кінцеві абоненти.

На скільки я зрозумів з опису "проблеми" у Вас два свіча, і ви хочете підняти транк між ними скажімо на портах 7 ?

Якщо так, то (мабуть у всіх виробників - хоча можу помилятися) "транкові порти" теговані в обовязковому порядку - i native mode там не потрібен,

Див схему.

Потрібно памятати, що в "Середині СВІЧА" всі пакетики ТЕГОВАННІ - навіть якщо прийшли з нетегованного порту. Не тегованому пакету присвоюється pvid цього порта.

Знаю.

Тому це звучить трохи не коректно "Поставити порт в trunk mode , пропустити VLAN100 тегованим, VLAN101 - нетегованим" - В транку ВСЕ теговане

В залежності з якої сторони trunk`а дивитися.

Якщо у Вас до trank порту підключена NIC, то ситуація трохи інакша...

То цей порт (7 ) потрібно переводити в "general mode", а на NIC створювати Віртуальні NIC.

І доречі в кожного виробника свої погляди на поняття "trunk, general mode, access mode ітд."

Про це в курсі (всякі general mode чи hybrid mode,)це все в загальних рисах.

Питання конкретне по бідікому(некстхопу) як налаштувати порт в цій ситуації?

Опубліковано:

Схемою вже щось понятніше, але я так "розумію" транк кидаєтса між NH-2530-8T і DES-3100 ?

Логічно , так .

Фізично між ними некерований комутатор.

Опубліковано:

Схемою вже щось понятніше, але я так "розумію" транк кидаєтса між NH-2530-8T і DES-3100 ?

П.С.

В схемі VLAN100 - management VLAN, VLAN101 - юзерський

Опубліковано:

Уважаемый user50.

Ну прочитайте ж наконец документацию по Вашей железке, которая гуглится с полпинка.

Теоретически должно быть както так:

vlan 100,101

switchport mode trunk
switchport pvid 101

п.с. И если вдруг этот вариант не заработает, а заработает какой-либо ВАШ вариант, отпишите его сюда пжст.

Для потомков, так сказать ))

п.п.с. Для проверки, что там вообще на порту бегает, есть вайршарк.

Опубліковано:

П.С.

В схемі VLAN100 - management VLAN, VLAN101 - юзерський

Тут не поганно описано про "транк"

http://xgu.ru/wiki/%D0%90%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2

Ну думаю що проблема впершу чергу з "не керованим свічом". Попробуйте напряму з DES-3100 може щось получиться.

Опубліковано:

Уважаемый user50.

Ну прочитайте ж наконец документацию по Вашей железке, которая гуглится с полпинка.

Теоретически должно быть както так:

vlan 100,101

switchport mode trunk
switchport pvid 101

п.с. И если вдруг этот вариант не заработает, а заработает какой-либо ВАШ вариант, отпишите его сюда пжст.

Для потомков, так сказать ))

УРА! Все запрацювало

Взагалі порадувала комбінація

switchport trunk vlan-allowed 101

Хоча кожен вендор др*****ь, як хоче.

Одним словом , Elisium, дякую Вам за пораду.

п.п.с. Для проверки, что там вообще на порту бегает, есть вайршарк.

Ну це вже при клініці :)

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Створити нове...