Перейти до

антена для mini-pci

Рекомендованные сообщения

Хочу побудувати лінк на mikrotik, БС-клієнт, відстань десь 150м, але є трохи листя прямо перед БС, міські умови(між 2 будинками), 2.4Ггц, швидкість яку необхідно витягнути не менше 50.

Порадьте які mini-pci карти поставити і антени. Антена сама собою повинна бути не велика, непомітна і напрямлена.

Я зупинився на TP-Link TL-WN861N—Wi Fi адаптер Mini PCі, але досвіду на МТ+ wi-fi по мінімуму.

Nanostation, роутери і точки доступа не пропонувати.

В 15.08.2012 в 09:32, unikalen сказав:

Хочу побудувати лінк на mikrotik, БС-клієнт, відстань десь 150м, але є трохи листя прямо перед БС, міські умови(між 2 будинками), 2.4Ггц, швидкість яку необхідно витягнути не менше 50.

Порадьте які mini-pci карти поставити і антени. Антена сама собою повинна бути не велика, непомітна і напрямлена.

Я зупинився на TP-Link TL-WN861N—Wi Fi адаптер Mini PCі, але досвіду на МТ+ wi-fi по мінімуму.

А у Вас вже є роутерборд щоб підключити Mini PCі?

В 15.08.2012 в 11:15, SVit сказав:

А у Вас вже є роутерборд щоб підключити Mini PCі?

ні поки немає, буду брати з 433 серії для клієнта, а на БС - RouterBoard RB411AR

В 15.08.2012 в 10:12, Ромка сказав:

Карта: R52n-M

Антенна: Antenabox

круто, те що треба, на БС я і хотів поставити RouterBoard RB411AR, дякую - незнав що є така штука. А що тоді на клієнта порадите?

Цитата

ні поки немає, буду брати з 433 серії для клієнта, а на БС - RouterBoard RB411AR

411AR вже там стоїть, чи Ви лише плануєте ставити?

Якщо ви візьмете 433 для клієнта то він не поміститься ні в АнтенаБокс ні в СтейшнБокс, потрібно буде брати корпус, антену і пігтейли...

В 15.08.2012 в 11:31, SVit сказав:
  Цитата

Якщо ви візьмете 433 для клієнта то він не поміститься ні в АнтенаБокс ні в СтейшнБокс, потрібно буде брати корпус, антену і пігтейли... Який у Вас бюджет?

Планую ставити,

А за 433, розраховую що він буде валятися без корпусу в приміщенні і з антеною яка теж буде лише в приміщенні(за вікном) бюджет до 2500.

В 15.08.2012 в 11:46, unikalen сказав:
  Цитата

Якщо ви візьмете 433 для клієнта то він не поміститься ні в АнтенаБокс ні в СтейшнБокс, потрібно буде брати корпус, антену і пігтейли... Який у Вас бюджет?

Планую ставити,

А за 433, розраховую що він буде валятися без корпусу в приміщенні і з антеною яка теж буде лише в приміщенні(за вікном) бюджет до 2500.

А чому вибрали 411АР? Вам потрібен ще один мініпіс? Якщо ні то гляньте в сторону серії 711, вони новіші і дешевші...

А з антеною і картою для 433 оприділилися?

В 15.08.2012 в 11:57, SVit сказав:
  Цитата

Планую ставити,

А чому вибрали 411АР? Вам потрібен ще один мініпіс? Якщо ні то гляньте в сторону серії 711, вони новіші і дешевші...

411AR оскільки думав що там уже вбудована безпровідна карта, щоб вистачило в межах квартири, але судячи з вашого комента, щось тут нечисто в описанні товару... на 711 і не звертав увагу бо треба 2 WLAN, для БС і 3 WLAN для клієнта

За 433 Ромка радить R52n-M, але знаю що не буду юзати 5Ггц, того не впевнений чи потрібні такі жертви, тобто не визначився(

В 15.08.2012 в 12:09, unikalen сказав:
  В 15.08.2012 в 11:57, SVit сказав:
  Цитата

Планую ставити,

411AR оскільки думав що там уже вбудована безпровідна карта, щоб вистачило в межах квартири, але судячи з вашого комента, щось тут нечисто в описанні товару... на 711 і не звертав увагу бо треба 2 WLAN, для БС і 3 WLAN для клієнта

За 433 Ромка радить R52n-M, але знаю що не буду юзати 5Ггц, того не впевнений чи потрібні такі жертви, тобто не визначився(

Тоді беріть на базу RB/711UA-2HnD - ті самі гроші, а залізо краще. Кількість WLAN залежить від рівня ліцензії, в цьому 711 - 4 рівень, кількість WLAN не обмежено.

З мікротівських мініпіс, всі працюють на 2.4/5 (решта зняті з вир-ва), якщо хочете високу швидкість то R52n-M (без варіантів)

А навіщо вам 3 мініпіс (тобто 433)?

я трохи не так виразився, мені треба не 3 SSID а саме

на БС: 1 інтерфейс буде роздавати wi-fi в межах квартири, 2 інтерфейс- конект з клієнтом

Клієнт: 1 інтерфейс конект з БС, 2 інтерфейс роздача інету до 20 чол,, 3 інтерфейс запасний пізніше буде використовуватись теж в якості моста

Тоді ок, поставлю R52n-M на клієнт-БС. з антенобокс на БС, а що робити з антеною клієнта?

В 15.08.2012 в 12:52, unikalen сказав:

я трохи не так виразився, мені треба не 3 SSID а саме

на БС: 1 інтерфейс буде роздавати wi-fi в межах квартири, 2 інтерфейс- конект з клієнтом

Клієнт: 1 інтерфейс конект з БС, 2 інтерфейс роздача інету до 20 чол,, 3 інтерфейс запасний пізніше буде використовуватись теж в якості моста

Тоді ок, поставлю R52n-M на клієнт-БС. з антенобокс на БС, а що робити з антеною клієнта?

Якою саме? тією що приймає від бс чи тією що буде роздавати на 20 чол?

Якщо з БС буде направлений сигнал до 433 то можна буде якусь навіть внурішню антену поставити, тут я не впевнений, антен досить багато (вибір є)

І краще намалюйте схему всього що запланували (обладнання, ментраж, кількість і розташування клієнтів(схематично)), так буде краще сприйматися

Це майже те саме що будувати лінк на 2 TL-WR841 під open-wrt (хоча робити теж буде)
  В 15.08.2012 в 13:12, unikalen сказав:

знаю, спс, того я розраховую відкрити superchannel або все ж поставити 5Ггц

А ліцензія на 5-ку є ??

тією що приймає від бс, може таку: http://ntools.com.ua/anteny-wifi/1965-tenda-d2407.html

а на тих що буде роздавати я думаю так:

http://ntools.com.ua/anteny-wifi/1895-mikrotik-ac-swi.html

В 15.08.2012 в 13:33, SHARAHOME сказав:
  В 15.08.2012 в 13:12, unikalen сказав:

знаю, спс, того я розраховую відкрити superchannel або все ж поставити 5Ггц

А ліцензія на 5-ку є ??

ні немає, міст буде прокинутий в межах будівлі думаю ніхто не спалить...але до цієї теми це не стосується

В 15.08.2012 в 13:40, unikalen сказав:

тією що приймає від бс, може таку: http://ntools.com.ua...enda-d2407.html

а на тих що буде роздавати я думаю так:

http://ntools.com.ua...tik-ac-swi.html

Можна на роздачу 20 чол замість r52nM+антена поставити OmniTik

unikalen, Вас вже просили намалювати схему!) Це пришвидшить процес вирішення Вашого питання!

З Останніх постів зрозумів, що БС і клієнт знаходяться в одному будинку. То може краще використати кабельне зєднання, і таким самим чином зекономити як на обладнанні, так і на спокійному сні, бо кабель завжди надійніше за безпровідне зєднання.

Ті антени, що ви пропонуєте - не підходять!!! це китайське Ге, а якщо Ви хочете підключити 20 чоловік на один сектор БС і спати більш-менш спокійно - то не варто економити на обладнанні (в міру), Ваш сон - дорожче обійдеться)

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

• Схожий контент

• Від Игорь2025
      Требуется ремонт  внешней точки доступа Mikrotik
      Точка доступа RBwAPG-5HacD2HnD
    • Від fitros
      Вітаю всіх!
      Професійно займаюсь ремонтом зварювальних апаратів, сколювачів, обладнання MikroTik та Ubiquiti. Маю великий досвід і ґрунтовні знання в ремонті та обслуговуванні вказаного обладнання. Звертайтесь із запитаннями — завжди радий допомогти!

• Від zababaha
      Всем привет.
      В один прекрасный день отвалился MikroTik RB4011GS+RM. При включении загорается индикация питания и всё. 
      Попытки сбросить до заводских настроек, играться с netisntall в надежде перезалить в него прошивку никак не помогли. Поведение не меняется.
      Пробежался по интернетам в попытках найти авторизованный сервис для диагностики и, если живой, то ремонта - не помогли.
      Несколько лет назад покупал его на ntema, позвонил им, но ребята сказали, что негарантийным ремонтом не занимаются.

Подскажите, плиз, кого-нибудь, кто возьмётся за диагностику и ремонт, если он ремонтопригоден? Цацка не копеечная, сразу в утиль отправлять будет грустно.

З.Ы.: За 15 лет дружбы с тиками у меня этот первый, кто взял - и сдох на ровном месте(
    • Від alexeya
      Контроллер TP-Link OC200 - 2700 грн (є 4 штуки)
      Точка доступа TP-Link EAP245 - 2900 грн
      Mimosa C5x - 5000 грн (є 2 штуки)
      Mikrotik Groove A-52HPn - 1500 грн

Mikrotik Groove A-52HPn вживана без POE-адаптера - 990 грн

• Від GMelик
      Вітання! Наперед вибачаюсь з тупі питання! Але мені потрібна допомога з вирішенням проблеми роботи wifi. Загалом ситуація наступна: є офіс куди заведений інтернет, роль маршрутизатора виконує Mikrotik hap ac2 з вимкненими wifi інтерфейсами до якого через кабель підключено кілька пк підмережа та до нього ж підключена точка доступу Mikrotik cAP ax (з своїм dhcp) до якої і підключається більшість ноутбуків/телефонів та інших пристроїв з підтримкою wifi. Проблема наступна: регулярно відбуваються збої в роботі інтернету на пристроях які підключені до точки доступу, інколи просто вилітає віддалений робочий стіл (підключений через vpn), а інколи техніка переключається з 5г мережі на 2г. Спроби пінгувати точку показують що є регулярні стрибки пінга від 1-2 мс до 400-500-600+ мс (міряв як через cmd так і pingplotter) на різних пк, через netmonitor видно що стрибає якість сигналу від 40 до 70-80 і назад, при тому що телефон не переміщається і знаходиться за 2-3м від точки. 

Спочатку думав на налаштування точки - перепробував різні частоти, нічого не змінилось. Переміщав точку в різні місця - результату 0. Вмикав wifi інтерфейс на прихідному тіку, картина та ж що і на точці. 
      І на 2г і на 5г ситуація плюс мінус однакова. 

Допоможіть зрозуміти, що може спричиняти такі збої та головне як з цим боротись?
  • Створити нове...