Biker13 68 Posted 2012-10-22 13:02:48 Author Share Posted 2012-10-22 13:02:48 Сервер не лутший вариант потому что туда нада норм ПО самописное и желательно на линуксе и адаптированое под ваше железо а это еще может обернутся в хорошую копеечку + вам надо будет розобратся со всем етим в микротиках уже есть свое ПО роутерОС в котором куча возможностей от правил фаервола(нареска сесий,ограничения по торент трафике итп.)Атакже авторизация ррое сесий которим пофиг какой айпишник у клиента и закольцовка сети+потреребляемая мошность микротика минимальная в отличии от сервака УПС и микротик 2суток тотже УПС и сервак 3-4 часа.Приполной нероботоспособности(выхода из строя)микротика можно приобрести такуюже железяку и осуществить бек-ап самотоятельно без дополнительных монипуляцый. Но ведь на сервер тоже можна поставить Мікротік ОС? Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 14:06:19 Share Posted 2012-10-22 14:06:19 Я не кажу що особисто ви не знаєт що таке команда пінг.ЦЕ я вам для прикладу.Людина будувала мережу і при тому нічого не вчила.Коли почались проблеми то не знає за що схопитись.От у вас скільки часу існує мережа.?І скільки часу вим присвячуєте вивченню інформації?це ж не кілометр дроту напаралелити і забути.В міру набирання абонентів -набираються проблеми Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 14:43:16 Author Share Posted 2012-10-22 14:43:16 Я не кажу що особисто ви не знаєт що таке команда пінг.ЦЕ я вам для прикладу.Людина будувала мережу і при тому нічого не вчила.Коли почались проблеми то не знає за що схопитись.От у вас скільки часу існує мережа.?І скільки часу вим присвячуєте вивченню інформації?це ж не кілометр дроту напаралелити і забути.В міру набирання абонентів -набираються проблеми я поняв - я тупий... Ну що маємо, те маємо... Але ж і Ви не зрозуміли початкового запитання - запитання було - "сколько абонентов может прожевать mikrotik routerboard?" тобто запитання на майбутнє. У мене ще навіть приблизно немає такої кількості абонентів, про яку я пишу. І мені зараз цікаво, і багатьом початківцям ця тема могла б дуже допомогти (щоб вони знали в яку сторону шукати в таких ситуаціях). Тобто (якщо я вірно зрозумів) якщо мікротік зависає, пінги ростуть і в абонентів в мережі мала швидкість попри те, що вхідного трафіку вистачає з запасом - це вже глючить мікротік. Точніше не переварує тої кількості абонентів і трафіку. То що робити в такій ситуації - ставити сильніший роутерборд чи краще сервер? Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 14:48:38 Share Posted 2012-10-22 14:48:38 свічі всі некеровані? Link to post Share on other sites
holubets 43 Posted 2012-10-22 14:51:14 Share Posted 2012-10-22 14:51:14 Шановний Байкер13, проблема в тому що ваше запитання настільки широке, що однозначної відповіді дати ніхто не може. Тобто в одному випадку це може бути 100 абонентів, а в іншому випадку двоє-троє клієнтів можуть його посадити так, що йому допоможе тільки ручний ребут. І друге, існують і інші способи зайти на роутер, навіть якшо нагрузка на нього досить велика. Наприклад Веббокс чи Телнет. Це все можна прочитати в мануалах. І не дивуйтесь що вам так відповідають на ваше запитання, просто якби ви по іншому його озвучили (наприклад: як глянути загрузку процесора на роутері?) то і відповідь була коректна без приколів. Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 15:07:01 Author Share Posted 2012-10-22 15:07:01 свічі всі некеровані? усі мікротіки 750 Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 15:16:07 Author Share Posted 2012-10-22 15:16:07 Шановний Байкер13, проблема в тому що ваше запитання настільки широке, що однозначної відповіді дати ніхто не може. Тобто в одному випадку це може бути 100 абонентів, а в іншому випадку двоє-троє клієнтів можуть його посадити так, що йому допоможе тільки ручний ребут. І друге, існують і інші способи зайти на роутер, навіть якшо нагрузка на нього досить велика. Наприклад Веббокс чи Телнет. Це все можна прочитати в мануалах. І не дивуйтесь що вам так відповідають на ваше запитання, просто якби ви по іншому його озвучили (наприклад: як глянути загрузку процесора на роутері?) то і відповідь була коректна без приколів. Є мережа, є 170 абонентів по 2 Мбіти. Вхідний канал 50 Мбіт. Є мікротік 750GL налаштований шлюзом. Вхідний канал справляється. Конкретне запитання - Чому, коли на нього заходити, наголошую БУДЬ ЯКИМ ІЗ СПОСОБІВ, він зависає і висить, поки вручну його не перезавантажити? І чому у абонентів малі пінги (10-15 мсек) але в той час і мала швидкість? Link to post Share on other sites
nevidomuj 33 Posted 2012-10-22 15:28:17 Share Posted 2012-10-22 15:28:17 1. Якщо справді в мережі 170 користувачів, то в першу чергу було б добре поділити її(сегментувати) на різні підмережі. Не думаю, що в Вас всі 170 юзерів включені в ковбасу світчів. Якщо від МТ відходить хоча б в дві різні сторони кабель - вже можна поділити на різні сегменти. 2. Ще питання як і що налаштовано на МТ. Наприклад Бріджі в МТ створюють досить велике навантаженя... 3. Що означало Ваше "усі мікротіки 750"???) 4. Намалюйте хоча б схематично що і як в Вас організовано, може і справді вдасться щось конструктивно підказати) Link to post Share on other sites
злодей 9 Posted 2012-10-22 15:54:14 Share Posted 2012-10-22 15:54:14 У меня так- Борд 450Г, натится, канал 30М, 80 пользователей,загрузка проца-30-50 процентов. Сеть на неуправляемых свитчах. Перехожу на Опитческие коммутаторы л2 Длинки(...28f), соответственно буду менять и борд на более производительный(дето дляканала 100М). По поводу зависаний- обнови микропрограмму и версию микротика Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 16:11:08 Author Share Posted 2012-10-22 16:11:08 1. Якщо справді в мережі 170 користувачів, то в першу чергу було б добре поділити її(сегментувати) на різні підмережі. Не думаю, що в Вас всі 170 юзерів включені в ковбасу світчів. Якщо від МТ відходить хоча б в дві різні сторони кабель - вже можна поділити на різні сегменти. 2. Ще питання як і що налаштовано на МТ. Наприклад Бріджі в МТ створюють досить велике навантаженя... 3. Що означало Ваше "усі мікротіки 750"???) 4. Намалюйте хоча б схематично що і як в Вас організовано, може і справді вдасться щось конструктивно підказати) 1. Згоден. Є таке - є чотири сторони. Тобто можна зробити 4 підмережі. 2. той, що зависає налаштований шлюзом (прописано ІР, днс, шлюз провайдера, прописана внутрішня мережа - з маскою 16 і включений нат.) до всіх 4-х портів пієднані (по радіо) ще по мікротіку налаштовані бріджами. 3. От про ті мікротіки я і писав, що всі 750 Link to post Share on other sites
nevidomuj 33 Posted 2012-10-22 16:27:24 Share Posted 2012-10-22 16:27:24 1. Якщо справді в мережі 170 користувачів, то в першу чергу було б добре поділити її(сегментувати) на різні підмережі. Не думаю, що в Вас всі 170 юзерів включені в ковбасу світчів. Якщо від МТ відходить хоча б в дві різні сторони кабель - вже можна поділити на різні сегменти. 2. Ще питання як і що налаштовано на МТ. Наприклад Бріджі в МТ створюють досить велике навантаженя... 3. Що означало Ваше "усі мікротіки 750"???) 4. Намалюйте хоча б схематично що і як в Вас організовано, може і справді вдасться щось конструктивно підказати) 1. Згоден. Є таке - є чотири сторони. Тобто можна зробити 4 підмережі. 2. до всіх 4-х портів пієднані бріджі (для передачі каналу на БС, до яких вже безпосередньо підключені абоненти) 3. працюю на радіо - на кожній БС, куди передають ті бріджі також мікротіки (тобто приймає брідж, за ним мікротік 750 а з мікротіка на 2 сектори) В такому випадку є два варіанти: 1. Зробити на "центральному" МТ окрему підмережу на кожен порт 2. Посегментувати все віланами таким чином, щоб на один сектор був один вілан. Це найкращий варіант Яка авторизація в абонентів? Якщо просто ДХЦП видає адреса - то який саме МТ видає адресаю. Якщо РРРоЕ чи РРтР - яки МТ висьупає в ролі сервера. І Що налаштовано на тих МТ, які стоять на БС? П.С. Можуть бути проблеми з самим віфі... Але всеодно мережу варто сегментувати, бо таким чином Ви зменшите кількість "мусору" в мережі і при виникненні проблем вони не будуть мати такого глобального характеру. Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 17:14:25 Author Share Posted 2012-10-22 17:14:25 а може бути проблема в масці? я використовую не 24, а 16? Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 17:37:21 Share Posted 2012-10-22 17:37:21 Ви розумієте для чого маска? Link to post Share on other sites
nevidomuj 33 Posted 2012-10-22 17:50:05 Share Posted 2012-10-22 17:50:05 В чому може бути проблема Вам вже писали. Почніть з елементарного! Якщо Ви хочете отримати відповідь на своє запитання потрібно багато чого уточнити. Екстрасєкси всі в відпуску.... Link to post Share on other sites
NiTr0 585 Posted 2012-10-22 18:15:50 Share Posted 2012-10-22 18:15:50 Сервер не лутший вариант потому что туда нада норм ПО самописное и желательно на линуксе и адаптированое под ваше железо а это еще может обернутся в хорошую копеечку + вам надо будет розобратся со всем етим в микротиках уже есть свое ПО роутерОС в котором куча возможностей от правил фаервола(нареска сесий,ограничения по торент трафике итп.)Атакже авторизация ррое сесий которим пофиг какой айпишник у клиента и закольцовка сети+потреребляемая мошность микротика минимальная в отличии от сервака УПС и микротик 2суток тотже УПС и сервак 3-4 часа.Приполной нероботоспособности(выхода из строя)микротика можно приобрести такуюже железяку и осуществить бек-ап самотоятельно без дополнительных монипуляцый. Да-да, всенепременно самописное ПО, и всенепременно длительная адаптация специалистом, которого в процессе кормят исключительно красной икрой... По сабжу - пытаться завести почти 2 сотни клиентов на коробочке, удел которой раздавать сеть/интернеты небольшому офису - редкий мазохизм. Возьмите за пиво в конце концов какой-то пенек 3, накатите на него линукс (лучше - роутерный дистр типа LEAF, хотя это уже по вкусу), ну или бздю если ее хочется, настройте шейпер/нат и будет вам счастье, ибо железка будет в несколько раз мощнее микротиковской коробочки. Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 19:15:32 Author Share Posted 2012-10-22 19:15:32 Сервер не лутший вариант потому что туда нада норм ПО самописное и желательно на линуксе и адаптированое под ваше железо а это еще может обернутся в хорошую копеечку + вам надо будет розобратся со всем етим в микротиках уже есть свое ПО роутерОС в котором куча возможностей от правил фаервола(нареска сесий,ограничения по торент трафике итп.)Атакже авторизация ррое сесий которим пофиг какой айпишник у клиента и закольцовка сети+потреребляемая мошность микротика минимальная в отличии от сервака УПС и микротик 2суток тотже УПС и сервак 3-4 часа.Приполной нероботоспособности(выхода из строя)микротика можно приобрести такуюже железяку и осуществить бек-ап самотоятельно без дополнительных монипуляцый. Да-да, всенепременно самописное ПО, и всенепременно длительная адаптация специалистом, которого в процессе кормят исключительно красной икрой... По сабжу - пытаться завести почти 2 сотни клиентов на коробочке, удел которой раздавать сеть/интернеты небольшому офису - редкий мазохизм. Возьмите за пиво в конце концов какой-то пенек 3, накатите на него линукс (лучше - роутерный дистр типа LEAF, хотя это уже по вкусу), ну или бздю если ее хочется, настройте шейпер/нат и будет вам счастье, ибо железка будет в несколько раз мощнее микротиковской коробочки. т.е. микротик ОС не подойдет? Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 19:45:18 Share Posted 2012-10-22 19:45:18 я не розумію.У вас мережа 170 людей.Чим ви займались поки підключали людей?Якщо ви не хотіли нічого вивчати то найміть краще якогось адміна.Просто ви зараз задаєте такі запитання.......скажіть що саме ви вивчали з теорії,і що з цього вам не вдалось зрозуміти.Мені здається що вам колись хороший адмін один раз налаштував роутер,показав як обжати кабель,нарізати швидкість,як прописати в клієнтів адреса і на цьому кінець.Ви це все робили аж до поки кількість клієнтів виросла до такої кількості що "почалось щось,невідомо що,і що з цим робити".І ось тепер у вас полізли запитання.Тут вам відповідь звичайна не допоможе.Це не телевізор налаштувати і забути.Потрібно розуміти як весь цей механізм працює.Починайте з найпростішого.Інформації валом.Поставите мегакумпутєр з ОС mikrotik.Нічого не поміняється.Що далі будете робити?Суть в тому щоб ви самі навчились оприділяти причину.А причина може бути у якомусь там флудячому вісьмипортовому длінку. Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 19:52:16 Share Posted 2012-10-22 19:52:16 тепер питання до вас.Що саме ви вивчали по мережах? Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 19:53:29 Author Share Posted 2012-10-22 19:53:29 я не розумію.У вас мережа 170 людей.Чим ви займались поки підключали людей?Якщо ви не хотіли нічого вивчати то найміть краще якогось адміна.Просто ви зараз задаєте такі запитання.......скажіть що саме ви вивчали з теорії,і що з цього вам не вдалось зрозуміти.Мені здається що вам колись хороший адмін один раз налаштував роутер,показав як обжати кабель,нарізати швидкість,як прописати в клієнтів адреса і на цьому кінець.Ви це все робили аж до поки кількість клієнтів виросла до такої кількості що "почалось щось,невідомо що,і що з цим робити".І ось тепер у вас полізли запитання.Тут вам відповідь звичайна не допоможе.Це не телевізор налаштувати і забути.Потрібно розуміти як весь цей механізм працює.Починайте з найпростішого.Інформації валом.Поставите мегакумпутєр з ОС mikrotik.Нічого не поміняється.Що далі будете робити?Суть в тому щоб ви самі навчились оприділяти причину. Блін, ромчику, уже всі і так зрозуміли, що я тупий. То, що мені навіть запитання задати не можна? І на скільки я бачу Ви також не сильний в цих питаннях, бо перечитавши усю тему у Вас одні лише запинання і жодної відповіді! Якщо немає відповідей, то для чого задавати питання?! Дякую вам за розуміння! Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 19:55:58 Author Share Posted 2012-10-22 19:55:58 прохання до модераторів форуму - видалити дану тему, так як нічого корисного із неї ніхто для себе взяти не зможе. Питання задане не коректно! коректних відповідей лише 3 шт... Решта флуд. Спасибі всім! Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 19:57:00 Share Posted 2012-10-22 19:57:00 микротик ОС не подойдет? Для чого саме вам має підійти? у вас нароутері ос мікротік. Або я щось не так зрозумів Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 20:00:05 Author Share Posted 2012-10-22 20:00:05 микротик ОС не подойдет? Для чого саме вам має підійти? у вас нароутері ос мікротік. Або я щось не так зрозумів Там мова йшла про сервер і про ПО яке на нього буде встановлюватись. Ось для цього і мікротік ОС. Чи Ви не знаєие, що мікротік ОС можна і на компютер поставити? Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 20:02:35 Share Posted 2012-10-22 20:02:35 можна поставити і на компютер.Буде у вас кльовий сервер.Думаєте це вирішить вашу проблему з падінням швидкості і поганим пінгом у клієнтів? Link to post Share on other sites
Biker13 68 Posted 2012-10-22 20:07:59 Author Share Posted 2012-10-22 20:07:59 можна поставити і на компютер.Буде у вас кльовий сервер.Думаєте це вирішить вашу проблему з падінням швидкості і поганим пінгом у клієнтів? Ви ж казали, що тема не зрозуміла і питання задані не коректно! А тепер Вам стала зрозуміла причина! А що Ви думаєте вирішить? Link to post Share on other sites
Romchuk 10 Posted 2012-10-22 20:27:30 Share Posted 2012-10-22 20:27:30 думаєте вам зараз прелічуть 20 методів вирішення задачі, і розкажуть на пальцях як саме кожен метод працює,знаючи що при цьому ви ні разу нічого не читали? Link to post Share on other sites
Recommended Posts