Перейти до

документи


Рекомендованные сообщения

меня также интересует вопрос документации по мачтам: "Шпиль", военные телескопы...

я могу на крыше поставить примитивную трубостойку высотой 1м, 2 м, 5м, 10м, 20м :)  .... какая из этих трубостоек подлежит "оформлению"?

и вообще какие органы это могут мониторить, какие санкции применять? 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Документи дозвільного характеру на початок будівництва та на введення в експлуатацію будівель і споруд

 ПОРЯДОК

виконання підготовчих робіт

Підготовчі роботи — роботи з підготовки земельної ділянки, влаштування огородження будівельного майданчика та знесення будівель і споруд, порушення елементів благоустрою в межах відведеної земельної ділянки під забудову, вишукувальні роботи, роботи із спорудження тимчасових виробничих та побутових споруд, необхідних для організації і обслуговування будівництва, улаштування під’їзних шляхів, складування будівельних матеріалів, підведення тимчасових інженерних мереж, а також з винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень.

Підготовчі роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію, а також після подання Державній архітектурно-будівельній інспекції або її територіальному органу (далі — Інспекція) повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, крім винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень, або отримання зареєстрованої декларації про початок виконання підготовчих робіт.

Підготовчі роботи з винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень можуть виконуватися замовником за наявності зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт чи дозволу на виконання будівельних робіт.

Повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, крім  винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень, готується замовником за формою згідно з додатком 1 та подається замовником (його уповноваженою особою) особисто або надсилається рекомендованим листом з описом вкладення не пізніше ніж за один календарний день до початку виконання підготовчих робіт до Інспекції за місцезнаходженням об’єкта будівництва.

  Прийняття в експлуатацію об’єктів, що належать до I—III категорії складності, та об’єктів, будівництво яких здійснено на підставі будівельного паспорта, проводиться шляхом реєстрації Державною архітектурно-будівельною інспекцією та її територіальними органами поданої замовником декларації про готовність об’єкта до експлуатації (далі — декларація).

ПОВІДОМЛЕННЯ  про початок виконання підготовчих робіт

Реєстрація декларації про 
початок виконання підготовчих робіт

Реєстрація декларації про початок виконання підготовчих робіт (далі — декларація) здійснюється з дотриманням вимог Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”. 

Декларація приймається в дозвільному центрі за місцезнаходженням об’єкта.

Реєстрацію декларації проводить Інспекція за місцезнаходженням об’єкта на безоплатній основі.

Замовник (його уповноважена особа) заповнює і подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції два примірники декларації за формою згідно з додатком 2.

У разі подання декларації до дозвільного центру він передає її до Інспекції не пізніше наступного робочого дня.

Один примірник декларації після проведення реєстрації повертається замовнику, другий — залишається в Інспекції, яка її зареєструвала.

Замовник згідно із законом відповідає за повноту та достовірність даних, зазначених у поданій ним декларації.

Інспекція протягом п’яти робочих днів з дня надходження до неї декларації перевіряє повноту даних, зазначених у декларації, та реєструє її.

Зареєстрована декларація не дає право на виконання будівельних робіт.

У разі коли декларація подана чи оформлена з порушенням установлених вимог, Інспекція повертає її замовнику з обґрунтуванням причин повернення у строк, передбачений для її реєстрації.

Після усунення недоліків, що спричинили повернення декларації, замовник може повторно звернутися до Інспекції для реєстрації декларації. 

ДЕКЛАРАЦІЯ про початок виконання підготовчих робіт

У разі коли право на будівництво об’єкта передано іншому замовнику або змінено генерального підрядника чи підрядника (якщо будівельні роботи виконуються без залучення субпідрядників) або осіб, відповідальних за проведення авторського і технічного нагляду, чи відповідальних за виконання будівельних робіт, замовник протягом трьох робочих днів подає до Інспекції, до якої подавалося повідомлення про початок виконання будівельних робіт, повідомлення про такі зміни.

ПОВІДОМЛЕННЯ про зміну даних у зареєстрованій декларації про початок виконання підготовчих робіт

ПОРЯДОК
виконання будівельних робіт

Будівельні роботи — роботи з нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

Будівельні роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію та:

подання замовником за формою згідно з додатком 1 повідомлення про початок виконання будівельних робіт Державній архітектурно-будівельній інспекції або її територіальному органу (далі — Інспекція) за місцезнаходженням об’єкта будівництва — щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, які не потребують реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт (далі — декларація) або отримання дозволу на виконання будівельних робіт, відповідно до переліку об’єктів, будівництво яких здійснюється після надіслання повідомлення про початок виконання будівельних робіт;

реєстрації відповідною Інспекцією декларації — щодо об’єктів будівництва, що належать до I—III категорії складності;

видачі замовнику Інспекцією дозволу на виконання будівельних робіт — щодо об’єктів будівництва, що належать до IV і V категорії складності.

Повідомлення про початок виконання будівельних робіт 

Повідомлення про початок виконання будівельних робіт надсилається замовником до Інспекції за місцезнаходженням об’єкта будівництва.

Не пізніше ніж за один календарний день до початку виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, які не потребують реєстрації декларації або отримання дозволу на виконання будівельних робіт, внесених до переліку об’єктів, будівництво яких здійснюється після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт (про зміну даних у повідомленні про початок виконання будівельних робіт), замовник (його уповноважена особа) подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції повідомлення (про початок виконання будівельних робіт про зміну даних у повідомленні про початок виконання будівельних робіт) за формою згідно з додатком 1.

ПОВІДОМЛЕННЯ про початок виконання будівельних робіт/про зміну даних у повідомленні про початок виконання будівельних робіт

Реєстрація декларації про початок виконання будівельних робіт

Замовник (його уповноважена особа) заповнює і подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції два примірники декларації за формою згідно з додатком 2.

У разі подання декларації до дозвільного центру він передає її до Інспекції не пізніше наступного робочого дня.

Один примірник після проведення реєстрації повертається замовнику, другий — залишається в Інспекції, яка її зареєструвала.

Замовник згідно із законом відповідає за повноту та достовірність даних, зазначених у поданій ним декларації.

Інспекція протягом п’яти робочих днів з дня надходження декларації перевіряє повноту даних, зазначених у декларації та реєструє її.

У разі коли декларація подана чи оформлена з порушенням установлених вимог, Інспекція повертає її замовнику з обґрунтуванням причин повернення у строк, передбачений для її реєстрації.

У разі коли право на будівництво об’єкта передано іншому замовнику або змінено генерального підрядника чи підрядника (якщо будівельні роботи виконуються без залучення субпідрядників) або осіб, відповідальних за проведення авторського і технічного нагляду, чи відповідальних за виконання будівельних робіт, замовник протягом трьох робочих днів звертається до Інспекції, яка зареєструвала декларацію, з повідомленням про зміну даних у зареєстрованій декларації за формою згідно з додатком 3.

Повідомлення про зміну даних у зареєстрованій декларації складається у двох примірниках. Один примірник зазначеного повідомлення надсилається до Інспекції і у разі надходження до неї є невід’ємною частиною зареєстрованої декларації, а другий залишається у замовника.

Виконання будівельних робіт без подання такого повідомлення не може продовжуватися.

ДЕКЛАРАЦІЯ про початок виконання будівельних робіт

ПОВІДОМЛЕННЯ про зміну даних у зареєстрованій декларації про початок виконання будівельних робіт

Дозвіл на виконання будівельних робіт

Дозвіл на виконання будівельних робіт (далі — дозвіл) видається на безоплатній основі Інспекцією за місцезнаходженням об’єкта, а щодо об’єкта, розміщеного на території кількох адміністративно-територіальних одиниць, — Держархбудінспекцією за формою згідно з додатком 4.

Для отримання дозволу замовник (його уповноважена особа) має право подати особисто або надіслати рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції за місцезнаходженням об’єкта заяву про отримання дозволу за формою згідно з додатком 5.

До заяви додаються:

копія документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію;

проектна документація на будівництво, розроблена та затверджена в установленому законодавством порядку;

копія документа, що посвідчує право власності на будинок чи споруду, або письмова згода його власника на проведення будівельних робіт у разі реконструкції, реставрації, капітального ремонту об’єкта;

копія ліцензії, яка дає право на виконання будівельних робіт, засвідчена в установленому порядку (обов’язково подається до 1 червня 2012 р.);

копії документів про призначення осіб, відповідальних за виконання будівельних робіт, осіб, які здійснюють авторський і технічний нагляд;

копії кваліфікаційних сертифікатів, засвідчені в установленому порядку, подаються з 1 червня 2012 р. (крім сертифікатів інженерів технічного нагляду, які подаються з дня набрання чинності цим Порядком).

У разі зміни осіб, відповідальних за проведення авторського і технічного нагляду, чи відповідальних за виконання робіт замовник протягом трьох робочих днів з дня їх настання звертається до Інспекції, яка видала дозвіл, з повідомленням про зміну даних у виданому дозволі за формою згідно з додатком 7.

ДОЗВІЛ на виконання будівельних робіт

ЗАЯВА

ПОВІДОМЛЕННЯ про зміну даних у виданому дозволі на виконання будівельних робіт

Реєстрація декларації про готовність об'єкта до експлуатації

Реєстрація декларації здійснюється з дотриманням вимог Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.

Декларація приймається в дозвільному центрі за місцезнаходженням об’єкта.

Реєстрацію декларації здійснює Інспекція за місцезнаходженням об’єкта на безоплатній основі.

Замовник (його уповноважена особа) подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції два примірники декларації за формою згідно з додатком 1.

У разі подання декларації до дозвільного центру він передає її Інспекції не пізніше наступного робочого дня.

Один примірник декларації після проведення реєстрації повертається замовнику, а другий — залишається в Інспекції, яка її зареєструвала.

Замовник відповідно до закону відповідає за повноту та достовірність даних, зазначених у поданій ним декларації.

Інспекція перевіряє протягом десяти робочих днів з дати подання (надходження) до неї декларації повноту даних, зазначених у ній, та реєструє декларацію.

У разі коли декларація подана чи оформлена з порушенням установлених вимог, Інспекція повертає її на доопрацювання з обґрунтуванням підстав повернення у строк, передбачений для її реєстрації.

Після усунення недоліків, що стали підставою для повернення декларації на доопрацювання, замовник може повторно звернутися до Інспекції для реєстрації декларації.

 

Декларація про готовність об'єкта до експлуатації

 

  Прийняття в експлуатацію об’єктів, що належать до IV і V категорії складності, здійснюється на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації шляхом видачі Інспекцією сертифіката.

Видача сертифіката

Видачу сертифіката здійснює Інспекція, яка видала дозвіл на виконання будівельних робіт.

Для отримання сертифіката замовник (його уповноважена особа) подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до відповідної Інспекції заяву про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката (далі — заява) за формою згідно з додатком 2, до якої додається акт готовності об’єкта до експлуатації за формою згідно з додатком 3.

Документи приймаються у дозвільному центрі за місцезнаходженням об’єкта та не пізніше наступного робочого дня передаються до Інспекції.

нспекція може звернутись у разі потреби під час розгляду питань, пов’язаних з видачею сертифіката, до державних органів з метою отримання відповідних висновків.

Неподання таких висновків у встановлений Інспекцією строк не є підставою для продовження строку видачі сертифіката або відмови в його видачі.

Інспекція приймає подані замовником заяву і акт готовності об’єкта до експлуатації та з метою визначення відповідності об’єкта проектній документації, вимогам державних будівельних норм, стандартів і правил проводить відповідну перевірку.

Проведення перевірки на об’єкті розпочинається не пізніше ніж на третій робочий день після реєстрації заяви і не може тривати більш як чотири робочих дні.

Інспекція під час проведення перевірки має право відбирати зразки продукції, призначати експертизу, одержувати проектну і виконавчу документацію, визначені державними будівельними нормами, стандартами і правилами, інші документи, матеріали, відомості, довідки та пояснення з питань, що виникають, та залучати у разі потреби установи, організації, державні органи.

Інспекція приймає протягом десяти робочих днів з дати реєстрації заяви рішення про видачу сертифіката за формою згідно з додатком 4 або відмову в його видачі за формою згідно з додатком 5.

Підставою для відмови у видачі сертифіката є:

неподання документів, необхідних для прийняття рішення про видачу сертифіката;

виявлення недостовірних відомостей у поданих документах;

невідповідність об’єкта проектній документації та вимогам державних будівельних норм, стандартів і правил.

У разі прийняття рішення про відмову у видачі сертифіката Інспекція надсилає замовнику протягом десяти робочих днів з дати реєстрації заяви рішення з обґрунтуванням причин відмови за формою згідно з додатком 5.

Після усунення недоліків, що стали підставою для прийняття рішення про відмову у видачі сертифіката, замовник може повторно звернутися до Інспекції для видачі сертифіката.

Рішення про відмову у видачі сертифіката може бути оскаржено до суду. 

ЗАЯВА про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката

АКТ готовності об’єкта до експлуатації

Сертифікат

Відмова у видачі сертифіката

ПОРЯДОК
прийняття в експлуатацію
індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

Процедура передбачає умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності (далі - об'єкти), збудованих до 31.12.2009 без дозволу на виконання будівельних робіт, заяви про прийняття в експлуатацію яких подано до 31.12.2012, а також механізм проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж.
 

Проведення технічного обстеження

     Технічне обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта (далі - технічне обстеження) проводиться відповідно до цього Порядку з урахуванням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил суб'єктом господарювання (далі - виконавець).

     Технічне обстеження об'єкта включає в себе такі етапи:

     підготовка до технічного обстеження об'єкта;

     попереднє (візуальне) обстеження об'єкта, в тому числі огляд і фотографування об'єкта та його конструктивних елементів, визначення категорії складності об'єкта, вирішення питання щодо необхідності застосування спеціального устаткування, приладів та апаратури під час технічного обстеження;

     детальне (інструментальне) обстеження об'єкта, в тому числі визначення параметрів і характеристик матеріалів, виробів та конструкцій, а також при необхідності порушення перед виконавцем питання щодо залучення до технічного обстеження атестованих лабораторій для проведення необхідних досліджень чи інших відповідальних фахівців для прийняття обґрунтованого рішення.

     Якщо етапи технічного обстеження об'єкта, що проводилось, не збігаються з указаними етапами, зазначаються фактично пройдені етапи технічного обстеження.

     Виконавець визначає відповідального фахівця (відповідальних фахівців), який з урахуванням виду, складності, технічних та інших особливостей об'єкта при здійсненні технічного обстеження та з урахуванням проведених заходів, передбачених пунктом 2.2, проводить оцінку технічного стану об'єкта та за результатами готує звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта.

     Не дозволяється проведення технічного обстеження виключно за фотографіями, відеозаписами, кресленнями чи іншими документами без візуального огляду об'єкта.

     На основі інформації, отриманої під час технічного обстеження, з урахуванням даних технічного паспорта, виданого бюро технічної інвентаризації, а також проектної та іншої технічної документації на об'єкт (якщо така є) складається звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта (далі - звіт) за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку.

     Звіт складається на бланку виконавця. Пронумерований та прошнурований звіт скріплюється підписом і особистою печаткою відповідального фахівця (відповідальних фахівців), що його склав (склали), та затверджується виконавцем.

     Звіт складається не менше ніж у двох примірниках, один із яких зберігається виконавцем, а інший видається замовнику.

ЗВІТ про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта

Прийняття в експлуатацію об'єктів

     Прийняття в експлуатацію об'єктів здійснюється безоплатно Державною архітектурно-будівельною інспекцією України та її територіальними органами (далі - Інспекції) за результатами технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж та за наявності документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщений об'єкт, шляхом реєстрації поданої замовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації (далі - декларація), яка складається за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку.

ДЕКЛАРАЦІЯ про готовність об'єкта до експлуатації

     Замовник або його уповноважена особа подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції за місцезнаходженням об'єкта заяву про прийняття в експлуатацію об'єкта за формою, наведеною у додатку 3 до цього Порядку, до якої додаються:

     два примірники заповненої декларації;

     звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта з висновком про їх відповідність вимогам надійності і безпечної експлуатації;

     засвідчені в установленому порядку копії:

     документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщено об'єкт;

     технічного паспорта, виданого бюро технічної інвентаризації.

     Заява про прийняття в експлуатацію об'єкта підписується також співвласниками земельної ділянки та зазначеного об'єкта (у разі їх наявності).

ЗАЯВА про прийняття в експлуатацію об'єкта

     Інспекція розглядає документи та приймає протягом тридцяти днів з дати їх подання рішення про реєстрацію декларації або її повернення.

     Дані, зазначені у декларації, повинні узгоджуватись з документами, які подаються разом з нею.

     Згідно з частиною десятою статті 39 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" замовник відповідно до закону несе відповідальність за повноту та достовірність даних, зазначених у поданій ним декларації, та за експлуатацію об'єкта без зареєстрованої декларації.

     Інспекція повертає декларацію замовнику, якщо вона подана чи оформлена з порушенням вимог, установлених цим Порядком.

     Повернення декларації з інших підстав не допускається.

     У разі прийняття рішення про повернення декларації Інспекція у строк, передбачений для її реєстрації, надсилає замовнику письмове повідомлення про прийняте рішення з обґрунтуванням причин повернення.

     Після усунення недоліків, що стали підставою для прийняття рішення про повернення декларації, замовник може повторно подати до Інспекції документи згідно з цим Порядком.

     Інспекція розглядає справи про адміністративне правопорушення і накладає адміністративні стягнення згідно із статтею 244-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

     Один примірник декларації після проведення реєстрації повертається замовнику, а другий - залишається в Інспекції, яка її зареєструвала.

     Датою прийняття в експлуатацію об'єкта є дата реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації.

     Зареєстрована декларація є підставою для укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт необхідних для його функціонування ресурсів - води, газу, тепла, електроенергії, включення даних про такий об'єкт до державної статистичної звітності та оформлення права власності на нього.

     При наявності правовстановлюючих документів щодо об'єкта, який вводиться в експлуатацію, зареєстрована декларація є також підставою для внесення змін до технічного паспорта об'єкта, виготовленого бюро технічної інвентаризації.

     Замовник зобов'язаний протягом семи календарних днів з дня прийняття в експлуатацію об'єкта подати копію декларації місцевому органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням об'єкта для подання такими органами інформації про прийнятий в експлуатацію об'єкт до органу державної статистики за формами, передбаченими звітно-статистичною документацією.

Видача дублікатів зареєстрованих декларацій

     У разі втрати або пошкодження декларації Інспекція видає безоплатно дублікат зареєстрованої декларації протягом десяти робочих днів після надходження від замовника відповідної заяви та підтвердження розміщення ним у засобах масової інформації повідомлення про втрату декларації або надання пошкодженої декларації.

      Виготовлення дубліката здійснюється шляхом поставлення на копії зареєстрованої декларації слова "ДУБЛІКАТ", підпису уповноваженої посадової особи, скріпленого печаткою Інспекції, та дати видачі дубліката.

 

П.С.

розмір штрафу за самовільне будівництво становить від 170 до 850 грн. і залежить, насамперед, від характеристик самого об’єкта, його складності та площі. А ось якщо самобуд вже експлуатували, штрафи можуть бути вищими. «У Кодексі про адміністративні правопорушення прописана відповідальність за користування об’єктами, не введеними в експлуатацію. Там штрафи значно вищі, ніж за незаконне будівництво, – від 5100 до 6800 грн.

Відредаговано wifi_master
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

П.С.

розмір штрафу за самовільне будівництво становить від 170 до 850 грн.

"Многа букв" - пока не осилил ... :)

 

Интересно, насколько упростится "процедура" если построить "самобуд", а потом "чистосердечно сдаться"?

Есть ли смысл? Имеется ввиду экономия времени беготни за бумажками?

Может есть смысл просто оплатить штраф и сразу получить документ на УЖЕ построенный объект?

 

Интересует практика "ввода объекта" через штраф ...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

П.С.

розмір штрафу за самовільне будівництво становить від 170 до 850 грн.

"Многа букв" - пока не осилил ... :)

 

Интересно, насколько упростится "процедура" если построить "самобуд", а потом "чистосердечно сдаться"?

Есть ли смысл? Имеется ввиду экономия времени беготни за бумажками?

Может есть смысл просто оплатить штраф и сразу получить документ на УЖЕ построенный объект?

 

Интересует практика "ввода объекта" через штраф ...

 

Не знаю такой практики. Зато раньше слышал о практике легализации самостроя через решение суда. Обратитесь с этой темой в любую юридическую конторку (у меня например на е-майл часто спам приходит), их сотни тысяч по всей стране.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

я могу на крыше поставить примитивную трубостойку высотой 1м, 2 м, 5м, 10м, 20м  :)  .... какая из этих трубостоек считается "спорудою"?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

трубостойка, мачта какой высоты нуждается в оформлении?

кто проверяет: пожарники и архитекторы?

санкции при неоформленных трубостойках, мачтах? 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Использую саморобную телескоп. мачту высота 5-10м (использую на 6 м). радиочастотные ребята только мозг выносят за лицензию, а за мачту не слова... Город не большой, можно считать сгт (смт).

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Использую саморобную телескоп. мачту высота 5-10м (использую на 6 м). радиочастотные ребята только мозг выносят за лицензию, а за мачту не слова... Город не большой, можно считать сгт (смт).

Это понятоно

и у нас стоит 3 военных телескопа по 15,7 м.

но "про наслідки можливі не подумать один лиш тільки раз"

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

но "про наслідки можливі не подумать один лиш тільки раз"

А что может быть? Заземление есть + корпус дома заземлил. Мачта с 3 растяжками - ветром не выдует. Вообщем на ней можно тарзанку цеплять и она не на градус не уйдет в сторону...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

 

но "про наслідки можливі не подумать один лиш тільки раз"

А что может быть? Заземление есть + корпус дома заземлил. Мачта с 3 растяжками - ветром не выдует. Вообщем на ней можно тарзанку цеплять и она не на градус не уйдет в сторону...

 

и у нас мачта с 3-мя уровнями растяжек. Если без заземления - максимум может  сгореть оборудование :-(

А могут придти пожарники, архитекторы, сельсовет.... 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

А могут придти пожарники, архитекторы, сельсовет.... 

Уже интересно. А что сельсовет мне скажет? пожарники? все кабеля в гофре, земля есть (можно сказать за мой счет громоотвод стоит). Как на меня - главное иметь лицензию на 2.4 (5) Ггц, а все остальное в Украине не проверяется. (хоть 380в на крышу вытягивай...)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Дом частный?

нет. предприятие. здание 40м. мачта 16 м. стоит на крыше, рядом стоит мачта МТС 30м. 

 

пожарники же могут наехать:

- если на розетке нету наклейки 220В,

- если конструкция пожароопасная (в магазинах нельзя использовать обычную пластиковую вагонку)\

- пандуса возле магазина нету

- ширина дверей не соответствует нормам.....

 

значит по любому есть органы, которые могут контролировать и мачты... 

сам МТС может предположить, что наша мачта опасна и может нанести вред ихней мачте, и обратиться в "нужные" органы...

Відредаговано optimus.w.net
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

рядом стоит мачта МТС 30м. 

Как то странно. 40м здание (это 9 этажей?) + 30м мачта ~ 90м высота. Смысл? и 30м мачту на дом не МТС не вам поставить врятли кто даст (как вы растяжку сделаете в 4 стороны?). 

В сути, если это здание частное, не коммунальное  - правильно будет обратиться к владельцу здания, что бы он дал вам документ о разрешении для установки мачты. После этого у предприятия 100% есть электрики, они вам помогут прокласть кабель питания (так как у них есть на это разрешения). А все остальное уже не так важно, хотя если нужно будет вашу мачту от туда убрать - никакая бумажка на заднице вам не поможет.

 

ps

в кого есть деньги - тот и есть сам закон.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

 

рядом стоит мачта МТС 30м. 

Как то странно. 40м здание (это 9 этажей?) + 30м мачта ~ 90м высота. Смысл? и 30м мачту на дом не МТС не вам поставить врятли кто даст (как вы растяжку сделаете в 4 стороны?). 

В сути, если это здание частное, не коммунальное  - правильно будет обратиться к владельцу здания, что бы он дал вам документ о разрешении для установки мачты. После этого у предприятия 100% есть электрики, они вам помогут прокласть кабель питания (так как у них есть на это разрешения). А все остальное уже не так важно, хотя если нужно будет вашу мачту от туда убрать - никакая бумажка на заднице вам не поможет.

 

ps

в кого есть деньги - тот и есть сам закон.

 

40м_здания+30м_мачты у МТСа (на других объектах соседствуемся с Киевстаром и Лайфом).

40м_здания+16м_мачты у нас. Смысл - перелететь деревья и добраться в соседние села. Встречный вопрос: "А смысл ставить сектор на высоте 2 м. от крыши"?

Здание "производственное" находится на територии предприятия и не используется... А кто нам может не дать поставить там мачту? Растяжки есть, как положено...

И проблема не в электрике. 

 

Вопрос именно и заключается в том, какой орган может "наехать" за мачту: высота, ветронагрузка, вес, размер подпятника, толщина троса, дополнительные требования, оформление....

К чему нужно быть готовым, и как свести к минимуму возможные проблемы?

Відредаговано optimus.w.net
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Вопрос именно и заключается в том, какой орган может "наехать" за мачту: высота, ветронагрузка, вес, размер подпятника, толщина троса, дополнительные требования, оформление....

К чему нужно быть готовым, и как свести к минимуму возможные проблемы?

Не сталкивался с подобными "санстанциями". Стоит, работает, никому не мешает и не кто не проверяет, тьфу тьфу тьфу .

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

×
×
  • Створити нове...