Перейти до

Один NAS с несколькими интерфейсами локальных сетей

Рекомендованные сообщения

Добрый день всем.

Я давно уже занимаюсь сетями, но stargazer и ubilling для меня в новинку.

Сейчас я тестирую этот биллинг для работы в сети с множеством vlan-ов.

Из файлов конфигурации в базовой установке и имеющихся примеров я заметил, что NAS биллинга работает только с одним интерфейсом для клиентов и одним в интернет. Так настроены и базовый скрипт ipfw, и демон для сбора трафика, и в шаблоне dhcpd все подсети группируются на один интерфейс.

Как правильно строить биллинговую систему, если мне нужно обслуживать трафик с множества vlan?

Делать отдельный NAS для каждого vlan использую rscriptd?

Переписывать все скрипты под множество интерфейсов?

Второй вариант выглядит проще и менее затратно, но есть вопросы: если запустить на каждый vlan свой сборщик трафика, сможет ли stargazer корректно обрабатывать статистику с нескольких источников? Будут ли корректно сгенерированы конфиги dhcp? Есть ли готовые примеры скриптов под несколько локальных интерфейсов на одном NAS?

Добрый день всем.

Я давно уже занимаюсь сетями, но stargazer и ubilling для меня в новинку.

Сейчас я тестирую этот биллинг для работы в сети с множеством vlan-ов.

Из файлов конфигурации в базовой установке и имеющихся примеров я заметил, что NAS биллинга работает только с одним интерфейсом для клиентов и одним в интернет. Так настроены и базовый скрипт ipfw, и демон для сбора трафика, и в шаблоне dhcpd все подсети группируются на один интерфейс.

Как правильно строить биллинговую систему, если мне нужно обслуживать трафик с множества vlan?

Делать отдельный NAS для каждого vlan использую rscriptd?

Переписывать все скрипты под множество интерфейсов?

Второй вариант выглядит проще и менее затратно, но есть вопросы: если запустить на каждый vlan свой сборщик трафика, сможет ли stargazer корректно обрабатывать статистику с нескольких источников? Будут ли корректно сгенерированы конфиги dhcp? Есть ли готовые примеры скриптов под несколько локальных интерфейсов на одном NAS?

без проблем работаем со множеством вланов. Можете поставить несколько серваков доступа с кучей вланов на каждом

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

• Схожий контент

• Від Чучундра
      Добрий день.

Буду вдячний якщо хтось поділиться робочим конфігом щоб прокинути на ЛАН порт ОНУ декілька VLAN-ів з тегами.
    • Від Remez
      Ценник 5,500

в наличии 3 шт

• Від mac
      Глюк в тому, що один (так - тільки один) mac адрес onu існує в білінгу у вигляді строки. Це трохи заважає.
      olt - bdcom gepon.
      Наскільки зрозумів, це виключно проблема реалізації snmpwalk у freebsd, де snmpwalk може на свій розсуд віддати mac адресу не як hex-string, а як звичайний string.
      Можливо snmpwalk тригериться на якомусь символі, мені невідомо.

# tcpdump -vv -i em0 udp port 161 and host olt and host ub | grep "3320.101.10.4.1.1.241 ... olt.snmp > ub.47940: [udp sum ok] { SNMPv2c C="*****" { GetResponse(44) R=93278354 E:3320.101.10.4.1.1.241="8LO"W*" } } ub.47940 > olt.snmp: [udp sum ok] { SNMPv2c C="*****" { GetNextRequest(34) R=93278355 E:3320.101.10.4.1.1.241 } } snmpwalk -c***** -v2c -t5 olt .1.3.6.1.4.1.3320.101.10.4.1.1 SNMPv2-SMI::enterprises.3320.101.10.4.1.1.241 = STRING: "8LO\"W*" snmpwalk -Ox -c***** -v2c -t5 olt .1.3.6.1.4.1.3320.101.10.4.1.1 SNMPv2-SMI::enterprises.3320.101.10.4.1.1.241 = Hex-STRING: 38 4C 4F 22 57 2A  
      Це стосується таких параметрів у snmp конфізі bdcom

[signal] MACINDEX=".1.3.6.1.4.1.3320.101.10.4.1.1" [misc] ONUINDEX=".1.3.6.1.4.1.3320.101.11.1.1.3"  
      За для усунення глюку спробував трошки змінити код і завдати тип snmp параметру явно у ./api/libs/api.ponbdcom.php у function collect()
      Це працює. Мабуть станеться у нагоді:

# diff api.ponbdcom.php{.new,.bak} 37c37 < $onuIndex = $this->snmp->walk('-Ox ' . $oltIp . ':' . self::SNMPPORT, $oltCommunity, $onuIndexOid, self::SNMPCACHE); --- > $onuIndex = $this->snmp->walk($oltIp . ':' . self::SNMPPORT, $oltCommunity, $onuIndexOid, self::SNMPCACHE); 91c91 < $macIndex = $this->snmp->walk('-Ox ' . $oltIp . ':' . self::SNMPPORT, $oltCommunity, $macIndexOID, self::SNMPCACHE); --- > $macIndex = $this->snmp->walk($oltIp . ':' . self::SNMPPORT, $oltCommunity, $macIndexOID, self::SNMPCACHE);  
      P.S. Створив тему, а зараз міркую: а може це глюк у ПЗ olt. Оновлю фірмваре olt та перевірю...

• Від Plastilin
      Вітаю. Маю наступний комплект. Ubilling на Debian + Mikrotik CHR як маршрутизатор. Наче все запустилось, але виникло питання яке не вдається розрулити. Читав Wiki, ковиряв, читав знову Wiki, знову ковиряв - не допомогло.
      Чи можливо якось визначити конкретну IP адресу з пулу який видає Mikrotik клієнту через Radius? Мені пропонує обрати наступну вільну адресу з пулу при спробі зміни адреси?
      З цього з'являється додаткове питання, чи можливо контролювати доступ користувачам у яких IP назначений статично, тобто прописаний вручну? Наприклад при зміні статусу не активний - пхати до Firewall Mikrotik правила заборони доступу з IP адреси визначеної вручну, навіть якщо вона не отримана по DHCP.

UPD: з першою частиною знайшов: IP_CUSTOM=1 в alter.ini 
    • Від olapchuk
      Вечір добрий 
      потрібно підсказка чи це взагалі можливо зробити через snmp в ціско
      як влан створити, видалити і переімінувати розібрався через snmp, якщо комусь цікаво тут написано https://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/simple-network-management-protocol-snmp/45080-vlans.html, якщо треба приклади скину 
      але проблема в наступному, в ціско всі знають є таке штука яка interface vlan **id**
      тут потрібно саме це створити через snmp і задати пару параментрів, його взагалі можна створити через snmp!?
      interface Vlan3**
        no shutdown
        ip address 192.168.***.***/27
      подякував якщо хто тикне куди дивитись
  • Створити нове...