Lynx100 90 Опубліковано: 2014-10-24 12:56:02 Share Опубліковано: 2014-10-24 12:56:02 І як ото зробити засобами радіусу або снмп, не підкажете?)))Думаю якось так: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/simple-network-management-protocol-snmp/45080-vlans.html Енівей воно в будь-якому випадку виходить все дуже вендоро-залежним. ну те що зробив L1ght на данний момент (модуль для vlan per user) - це рішення під одного вендора... в цьому і головна проблема! і тому не дуже цікаве. Коли буде хоча б реалізація без ціски а засобами Фрі або лінукс то уже буде цікавіше. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-24 12:58:16 Share Опубліковано: 2014-10-24 12:58:16 І як ото зробити засобами радіусу або снмп, не підкажете?)))Думаю якось так: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/simple-network-management-protocol-snmp/45080-vlans.html Енівей воно в будь-якому випадку виходить все дуже вендоро-залежним. ну те що зробив L1ght на данний момент (модуль для vlan per user) - це рішення під одного вендора... в цьому і головна проблема! і тому не дуже цікаве. Коли буде хоча б реалізація без ціски а засобами Фрі або лінукс то уже буде цікавіше. Шановний, воно буде, і коли ми тут вирішимо як це краще - от тоді і з'явиться, а доти можу тіки побажання вислухати Або якусь пораду. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-24 12:59:53 Share Опубліковано: 2014-10-24 12:59:53 @@nightfly, Як у вас із часом? Може краще в аську до вас стукну - та нормально це діло обговоремо? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Lynx100 90 Опубліковано: 2014-10-24 13:00:59 Share Опубліковано: 2014-10-24 13:00:59 І як ото зробити засобами радіусу або снмп, не підкажете?)))Думаю якось так: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/simple-network-management-protocol-snmp/45080-vlans.html Енівей воно в будь-якому випадку виходить все дуже вендоро-залежним. ну те що зробив L1ght на данний момент (модуль для vlan per user) - це рішення під одного вендора... в цьому і головна проблема! і тому не дуже цікаве. Коли буде хоча б реалізація без ціски а засобами Фрі або лінукс то уже буде цікавіше. Шановний, воно буде, і коли ми тут вирішимо як це краще - от тоді і з'явиться, а доти можу тіки побажання вислухати Або якусь пораду. критику треба сприймати простіше ШАНОВНИЙ! розказуйте тоді як ви вирішили краще зробити, можливо тоді зявиться швидше Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-24 13:02:27 Share Опубліковано: 2014-10-24 13:02:27 Так усе обговорення тут, в цій темі - трохи вище Ви подивіться і побачите на якому єтапі ці скрипти зараз існують На шелі, хоть зараз зваяю, але ж тре якось інтегрувати його. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
nightfly 1 237 Опубліковано: 2014-10-24 13:05:29 Share Опубліковано: 2014-10-24 13:05:29 Ну особисто мені є сенс робити тільки для циски, бо там де будуть в мене інсталяції на цисках. Завтра купите джуна - будете патчити на ходу? Але хочеться поділитися з народом, тому й у вас питаю, як краще. Бо це буде жити в вашій системі Будете сміятись, але там зараз живе така дика кількість речей потрібних тільки комусь одному, що страшно. Так що погоди не робить. У будь якому випадку варто задуматись, про те як ви будете абстрагувати в майбутньому, хоча б для себе оці ваші типові задачі - підняття вланів, їх убивання, міграцію юзерів між ними і всякі такі штуки які ви збираєтесь реалізовувати (тонкий натяк на OnVlanCreate, OnVlanDestroy). В деяких випадках, типу от таких, думаю можна нехтувати затратами ресурсів на форкання заради можливості в подальшому якось це підтримувати (і тут одразу напрошується ідея з багатопоточністю). @@nightfly, Як у вас із часом? Може краще в аську до вас стукну - та нормально це діло обговоремо? Не питаннячко, я ж казав орати в аську/скайп якшо шо від мене тре буде. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Lynx100 90 Опубліковано: 2014-10-24 16:41:15 Share Опубліковано: 2014-10-24 16:41:15 Так усе обговорення тут, в цій темі - трохи вище в цій темі не знайшов обговорення роботи.... може не там шукав ? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-24 16:47:42 Share Опубліковано: 2014-10-24 16:47:42 Так усе обговорення тут, в цій темі - трохи вище в цій темі не знайшов обговорення роботи.... може не там шукав ? Ось, про це я й думав. Але тоді треба рішати зі скриптами, на чьому писати їх? шелл, перл, пхп, експект. Усіляко як зробити костиль з експектом+пхп я знаю Можливо дізнатися яка платформа через снмп SNMPv2-MIB::sysDescr.0 А далі вже використувуємо аргументи, які передані, я потрібні дії при визначеній платформі, тобто фря\лінух\циска. Або передаємо одним з аргументів/або коллбеком шо ми саме за темплейт ініт скриптів хочем виконати, якомусь абстрактному діспатчеру. Приблизно так воно реалізовано в його скриптах ініціалізації Тимуром. для прикладу, щоб вы побачили, що оговорення велося Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Lynx100 90 Опубліковано: 2014-10-24 17:01:59 Share Опубліковано: 2014-10-24 17:01:59 Так усе обговорення тут, в цій темі - трохи вище в цій темі не знайшов обговорення роботи.... може не там шукав ? Ось, про це я й думав. Але тоді треба рішати зі скриптами, на чьому писати їх? шелл, перл, пхп, експект. Усіляко як зробити костиль з експектом+пхп я знаю Можливо дізнатися яка платформа через снмп SNMPv2-MIB::sysDescr.0 А далі вже використувуємо аргументи, які передані, я потрібні дії при визначеній платформі, тобто фря\лінух\циска. Або передаємо одним з аргументів/або коллбеком шо ми саме за темплейт ініт скриптів хочем виконати, якомусь абстрактному діспатчеру. Приблизно так воно реалізовано в його скриптах ініціалізації Тимуром. для прикладу, щоб вы побачили, що оговорення велося зрозуміло якщо в такому форматі - то ведіть його дальше... заважати не буду Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-24 18:16:38 Share Опубліковано: 2014-10-24 18:16:38 Ні воно просто перейшло в лс, і все вирішено - план як був так і є, з понеділка десь буде готове повністю, окрім повної підтримки ку-ін-ку, воно тільки в пулах живе, дхцп конфіг ще не придатний до нього. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Archy_k 14 Опубліковано: 2014-10-29 09:12:36 Автор Share Опубліковано: 2014-10-29 09:12:36 @@l1ght, ну як воно в Вас йде, вже є якісь результати? Поділіться хочаб інформацією про те, як справа йде... Вважаю, багато людей чекають результати вашої праці. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-29 09:24:01 Share Опубліковано: 2014-10-29 09:24:01 @@l1ght, ну як воно в Вас йде, вже є якісь результати? Поділіться хочаб інформацією про те, як справа йде... Вважаю, багато людей чекають результати вашої праці. Ну якщо робити так як треба мені, усе було б готове А мені треба ще якось ip unnumbered на фрі змусити працювати + через платформо незалежніть додалось багато писанини. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Archy_k 14 Опубліковано: 2014-10-29 12:55:42 Автор Share Опубліковано: 2014-10-29 12:55:42 @@l1ght, ну як воно в Вас йде, вже є якісь результати? Поділіться хочаб інформацією про те, як справа йде... Вважаю, багато людей чекають результати вашої праці. Ну якщо робити так як треба мені, усе було б готове А мені треба ще якось ip unnumbered на фрі змусити працювати + через платформо незалежніть додалось багато писанини. Одже, вже майже скоро Ви нас порадуєте своїми писанинами?))))) Вже чекаю, сподіваюсь, що буде добре зроблено. А коли вже фінал вашої довгоочикуваної праці? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-29 13:01:27 Share Опубліковано: 2014-10-29 13:01:27 @@l1ght, ну як воно в Вас йде, вже є якісь результати? Поділіться хочаб інформацією про те, як справа йде... Вважаю, багато людей чекають результати вашої праці. Ну якщо робити так як треба мені, усе було б готове А мені треба ще якось ip unnumbered на фрі змусити працювати + через платформо незалежніть додалось багато писанини. Одже, вже майже скоро Ви нас порадуєте своїми писанинами?))))) Вже чекаю, сподіваюсь, що буде добре зроблено. А коли вже фінал вашої довгоочикуваної праці? Чим ви хочете термінувати влани? Якщо як я цискою то з нею можливо вийде раніше, точніше спочатку вийде варіант тільки для циско, то вже скоро, а якщо на фрі сбираєтесь, то навіть не знаю, бо виходить щось жахливе з аннамберед на фрю. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
2late 3 Опубліковано: 2014-10-29 20:11:25 Share Опубліковано: 2014-10-29 20:11:25 (відредаговано) Абсурд чи ні - вам вирішувати. Обіцяли якусь революцію з АП у старгейзері 2.409, але його підтримки ще нема. І коли буде ніхто не знає. Старгейзер пропонує лише зняття АП тільки у конкретний день, або розмазню. Поки що так. На справді, підтримка роздільних періодів тарифікації, для різних тарифних планів є в ubilling-у ще з минулого року, а точніше з 0.4.8. Воно все давно і успішно працює у всіх кому треба на проміжній версії старгейзера Простите, а промежуточная версия старгейзера сама подтянулясь в 0.4.8, при этом размазка работает по новым специфичным, не задокументированными реалиями? Или как описано в факе? Так как юзаю проект еще с 0.4.3, конфиги не разу не переписывались ... Відредаговано 2014-10-29 20:12:15 2late Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-29 20:27:36 Share Опубліковано: 2014-10-29 20:27:36 Ні, в вас як був старгейзер 2.408 так і є, а те що ми писали то є в 2.409 та ще в якомусь виді, котрий особисто я не бачив Тому вам нема через що турбуватися. Нічого отак не змінюється Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
2late 3 Опубліковано: 2014-10-29 20:42:52 Share Опубліковано: 2014-10-29 20:42:52 А, кажется я понял о чем речь. Чет туго приход словил Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Archy_k 14 Опубліковано: 2014-10-30 17:52:11 Автор Share Опубліковано: 2014-10-30 17:52:11 Чим ви хочете термінувати влани? Якщо як я цискою то з нею можливо вийде раніше, точніше спочатку вийде варіант тільки для циско, то вже скоро, а якщо на фрі сбираєтесь, то навіть не знаю, бо виходить щось жахливе з аннамберед на фрю. Хотів би фрьой термінувати, но можливо розпочати термінування VLAN'ів сіською, а далі вже на фрю перекласти цю справу, чи ви вважаєте що потім переробляти це буде складніше? А якою сіською ви це робитимете? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
2late 3 Опубліковано: 2014-10-30 18:34:32 Share Опубліковано: 2014-10-30 18:34:32 Чим ви хочете термінувати влани? Якщо як я цискою то з нею можливо вийде раніше, точніше спочатку вийде варіант тільки для циско, то вже скоро, а якщо на фрі сбираєтесь, то навіть не знаю, бо виходить щось жахливе з аннамберед на фрю. Хотів би фрьой термінувати, но можливо розпочати термінування VLAN'ів сіською, а далі вже на фрю перекласти цю справу, чи ви вважаєте що потім переробляти це буде складніше? А якою сіською ви це робитимете? Та хоть микротиком, там же и очередями резать скорость, тем более при QinQ наглядно все, хотя, как говорят, unnumbered там костыльный, но у меня работает уже не первый год. Ну а NAT вывести на отдельную железку. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-30 20:22:20 Share Опубліковано: 2014-10-30 20:22:20 Чим ви хочете термінувати влани? Якщо як я цискою то з нею можливо вийде раніше, точніше спочатку вийде варіант тільки для циско, то вже скоро, а якщо на фрі сбираєтесь, то навіть не знаю, бо виходить щось жахливе з аннамберед на фрю. Хотів би фрьой термінувати, но можливо розпочати термінування VLAN'ів сіською, а далі вже на фрю перекласти цю справу, чи ви вважаєте що потім переробляти це буде складніше? А якою сіською ви це робитимете? Та хоть микротиком, там же и очередями резать скорость, тем более при QinQ наглядно все, хотя, как говорят, unnumbered там костыльный, но у меня работает уже не первый год. Ну а NAT вывести на отдельную железку. Взагалі краще циско термінувати, бо там красиво робиться через опцію 82 видача адреси. А для фрі аннамберед якось жахливо виглядає, і на фрі\лінуксі я не роблю акцент, на тому, що вам самому треба підіймати там релей. і якось сказати йому що треба додати 82 опцію. Бо без 82 опції влан-пер-юзер немає особого сенсу. Для ку-ин-ку ще буде дороблятися, бо не знаю як конфіг для дхцп виглядатиме. Поки що роблю великий модуль, через вашу оцю кросплатформеність Щоб була підтримка декількох влан термінаторів, тобто можлива навіть змішана схема, що буде і циско і фря. В кожної залізяки свій сегмент вланів, ну і так далі. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
911 140 Опубліковано: 2014-10-30 21:34:28 Share Опубліковано: 2014-10-30 21:34:28 может с accel-ppp запилите? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-10-30 21:54:10 Share Опубліковано: 2014-10-30 21:54:10 может с accel-ppp запилите? IPoE? Там в будь якому разі треба гратися з радіусом, а я поки що його не надто розумію, та і в лінуксах ваших теж не надто розуміюсь Реалізація того шо роблю для лінуха буде робитися не мною Там потрібно тіки скрипта адекватного, а для біллінгу різниці між платформою нема взагалі. Може й запустимо аксель з айпіоє на лінуху, щоб з убіллінгом працювало, але в мене такої потреби нема Якщо колись мені достане часу їм зайнятись. По задумці там вистачить усіх вбудованних функцій, тілько радіус треба підпілити, щоб перевіряв і віддавав те що треба. А в мене поки пріорітет на циску. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Archy_k 14 Опубліковано: 2014-11-02 00:02:43 Автор Share Опубліковано: 2014-11-02 00:02:43 (відредаговано) Ну як у вас справи, шановний пане. Справа йде? Поки що роблю великий модуль, через вашу оцю кросплатформеність Щоб була підтримка декількох влан термінаторів, тобто можлива навіть змішана схема, що буде і циско і фря. В кожної залізяки свій сегмент вланів, ну і так далі. Дуже чекаю на плоди ваших зусиль... Відредаговано 2014-11-02 20:23:27 Archy_k Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
l1ght 377 Опубліковано: 2014-11-02 08:31:28 Share Опубліковано: 2014-11-02 08:31:28 Ну як у вас справи, шановний пане. Спава йде? Поки що роблю великий модуль, через вашу оцю кросплатформеність Щоб була підтримка декількох влан термінаторів, тобто можлива навіть змішана схема, що буде і циско і фря. В кожної залізяки свій сегмент вланів, ну і так далі. Дуже чекаю на плоди ваших зусиль... Якось так поки що йде. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Archy_k 14 Опубліковано: 2014-11-02 13:34:06 Автор Share Опубліковано: 2014-11-02 13:34:06 Ну як у вас справи, шановний пане. Спава йде? Поки що роблю великий модуль, через вашу оцю кросплатформеність Щоб була підтримка декількох влан термінаторів, тобто можлива навіть змішана схема, що буде і циско і фря. В кожної залізяки свій сегмент вланів, ну і так далі. Дуже чекаю на плоди ваших зусиль... Якось так поки що йде. Ммммм, виглядає привабливо... а чи можна вас спитати, що там за "логін* та пароль* " в полі "ADD Terminator" - до чого вони? - Дякую вам. Одже фря вже вміє термінувати влани з ку-ин-ку? можно тестувати, чи воно не дороблено щє? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВхід
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас