Перейти к содержимому

Рекомендованные сообщения

Опубликовано:

Доброго дня шановна громадо. Цікавить наступне питання.

Вирішили ми сьогодні скористатися сервісом самоактивація в модулі UHW. Самоактивація проходить добре в білінг прописуєця новий мак клієнта, але в dhp конфігах мак не міняєця... Підскажіть, куди дивитися? Що правити? В uhw.ini включена опція selfact_enabled=1 , в php.ini також включена allow_url_fopen. Буду вдячний за будь-які поради.

Опубликовано: (изменено)

1. або хрєново вписали серійник в UBILLING_SERIAL

2. або хрєново вписали URL в UBILLING_REMOTE

3. або воно просто недоступне з локалхоста

4. або вимкнене в alter.ini REMOTEAPI_ENABLED

Більше нічо там, навіть теоретично, зламатись не може. Воно все надто прямолінійне та примітивне.

Хазяйці на замітку: при використанні самоактивації, в "Історії життя" користувача, або в звіті "Події" ви маєте бачити от такі речі:

REMOTEAPI RESET User (логін_юзера)
UHW CHANGE (логін_юзера) MAC FROM 14:88:51:87:52:51 ON 14:88:51:87:53

Поряд з цим в звіті "Події" повинні фігурувати наступні штуки:

REMOTEAPI HANDLERSREBUILD
RESTART DHCPD
UHW CHANGE (логін_юзера) MAC FROM 14:88:51:87:52:51 ON 14:88:51:87:53

У випадку, якщо ви бачите тільки подію UHW CHANGE та при цьому відсутні події з REMOTEAPI - значить лажа точно, в отих чотирьох пунктах, що я описав спочатку.

UPD: для використання сумісно з UHW добре би додатково ввімкнути опції

alter.ini: MACCHGDOUBLEKILL=1

billing.ini: RESET_AO=1

Изменено пользователем nightfly
Опубликовано: (изменено)

Привіт!

А як щодо "MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx are dublicate in our.isp" - точно не пам"ятаю, але щась схоже на те.

Тобто, як автоматизувати очищеня лізи з мережі невідомих MAC-ів, після використання UHW?

Поки що підчищаю руцями, чи загнати в cron та й не париться? Але хочеться естетики.   -_-

Изменено пользователем -VaSaK-
Опубликовано:

То чистити лог DHCPd, а я маю на увазі /var/db/dhcpd/dhcpd.leases

То може в нього є і ротація, але після використаня UHW, сипить в меседж про те що ліза дублікована. Все то працює, але не по феншую це  :D

Опубликовано:

То чистити лог DHCPd, а я маю на увазі /var/db/dhcpd/dhcpd.leases То може в нього є і ротація, але після використаня UHW, сипить в меседж про те що ліза дублікована. Все то працює, але не по феншую це 

де таке пише є скірн ? як я розумію вам пише ще є дублікати MAC адрес ?  
Опубликовано:

То чистити лог DHCPd, а я маю на увазі /var/db/dhcpd/dhcpd.leases То може в нього є і ротація, але після використаня UHW, сипить в меседж про те що ліза дублікована. Все то працює, але не по феншую це 

де таке пише є скірн ? як я розумію вам пише ще є дублікати MAC адрес ?  

Пише в месседжи. Скріну нема, але якщо буде покажу. 

Опубликовано:

фігня то всьо, не звертайте уваги, воно просто кричить що вже видавало айпішку тому маку, погано було б якщо воно б продовжувало видавати айпішку з діапозону для невідомих, а так нема чо перейматися

Опубликовано:

То може в нього є і ротація, але після використаня UHW, сипить в меседж про те що ліза дублікована. Все то працює, але не по феншую це :D

Статика має пріоритет. В динамічної лізи є час - вона рано чи пізно, сама здохне. Логи на те і є, щоб там щось відбувалось, і про щось вас повідомлялось. Якшо в логах не відбувається нічого - значить все погано.

Мораль - по феншую всьо :)

Опубликовано:

Мораль - по феншую всьо

Ну якщо Найт сказав, тоді нема чого лізти. По феншую, так по феншую! :D  :D  

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Сейчас на странице   0 пользователей

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу.
  • Создать...