chinhis Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 (edited) Доброго вечора! Відокремлений НАС працював без проблем останніх півроку ніякий настройок останнім часом не мінялося, від учора (Вечером) появилися проблеми в лозі allconnect юзери конектяться а потім всіх масово виключає і так по кругу... вчора пару ребутів сервера помогли , сьогодні знову повторилося - наразі закоментував всі строки в ONDisconect на NAS. В кого які припущення що могло статися? Edited November 23, 2016 by chinhis
mgo Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 (edited) попробуй покрутити таймаут в настройках rscriptd зазвичай 60 з коробки, крути до 600, помагає. обриви між білінгом і НАС у тебе намалювалися Edited November 23, 2016 by mgo
chinhis Posted November 23, 2016 Author Posted November 23, 2016 то тіки в одному файлі /etc/rscriptd/rscriptd.conf? і чи треба перезапускати rscriptd демон шоб зхавав нові настройки?
mgo Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 (edited) перезапусти, і поглядуй як там з каруселями в allconnect.log крутити треба тільки на проблемному NAS, на білінгу нечіпай Edited November 23, 2016 by mgo
Golthana Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 Да. Тоже была такая проблема, когда NIC был перегружен, особенно в вечернее время (один и тот же интерфейс был и для абонентов, и для связи ч биллингом (разые VLAN), то время отклика было "приличное", timeout должен помочь
chinhis Posted November 23, 2016 Author Posted November 23, 2016 Так в мене так і є по білінгу спілкується по тому інтерфейсу що і юзері бігають тіки в влані, поставив був спочатку таймаут 240 - качелі дальше були, зара стоїть 600 - вроді норм, але чи то може нагрузка зменшилась чи дійсно помогло .... хз. Завтра попробую перекофгувати на інші інтерфеси білінг і нас і зеднаю їх окремим кабельком без свіча. Поки шо ОнДісконект лишаю закоментованими строки шо відключають юзера
mgo Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Так в мене так і є по білінгу спілкується по тому інтерфейсу що і юзері бігають тіки в влані, поставив був спочатку таймаут 240 - качелі дальше були, зара стоїть 600 - вроді норм, але чи то може нагрузка зменшилась чи дійсно помогло .... хз. пінг з проблемного НАС на ip куда стукає rscriptd коли каруселі там мають бути втрати і це основна проблема яку підперли підкрученим таймаутом
chinhis Posted November 24, 2016 Author Posted November 24, 2016 отже, перестроїв я все на інші мережевки, на НАСі ОнДісконект вернув до попереднього вигляду, тепер білінг і нас зеднані пачкордом. Наразі політ норм... таймаут поки що не зменшував, подивлюся шо буде вечером у прайм тайм.
mgo Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Наразі політ норм... таймаут поки що не зменшував, подивлюся шо буде вечером таймаут актуальний з помегабайтними тарифами, щоб юзерь неперебрав у мінус багато, 60 сек і перевірка, з унлім тарифами крутити мона багато думаю.
chinhis Posted November 25, 2016 Author Posted November 25, 2016 Вечір вчора пройшов нормально каруселів в лозі не було, буду ше спостерігати....Дякую всім за поради, в разі чого напишу тут.
Recommended Posts