Перейти до

Рекомендованные сообщения

Опубликовано:

Доброго дня громадо!!!!

Потрібна допомога по Mikrotik для vpn

Є офіс компанії і 30 філій в майбутньому планується 100 філій. кожну філію потрібно підключити до офісу. 

В офісі встановлено 3 сервера і мережа (RDP, файл сервери, сервер баз даних)

який главний комутатор поставити для таких задач  

Опубліковано: (відредаговано)

14 минут назад, Sandorik сказав:

CCR2116-12G-4S+ ?

Цікава штука блін я просто працював з мікротіком і з впн в мене їх було з 10 підключень добре справлявся rb2011 а тут я так розумію потрібна дорога надійна штука одні рекомендували ccr 1016 чи 1036

Відредаговано intel_6
Опубліковано:
4 минуты назад, vlin сказав:

Для офісів згодиться. А що поставити в центрі ?

Ну мені здається то для офісів дуже круто 

Опубліковано:

Яка швидкість потрібна на кожен офіс ? Буде трафік тільки РДП чи будуть часто тягатися великі файли ? Підключення, так розумію, через vpn. Шифрування потрібно ?
Для початку гляньте на RB4011 / RB5009 - типу топ в сохо. В тестах заявлено 256 тунелів з трафіком до 500мбіт. І до 10гбіт чистого роутінгу.
Але доволі легко їх положити правилами firewall або queues, бо все софтово опрацьовується.
Коли вже не буде вистачати - скинете кудись в офіс, а в центр тоді вже дивіться CCR
Для прикладу глянув робочий CCR1036, термінує 2000 pppoe сесій + шейп 50/100 мбіт. Трафіка 3гіга, завантаження до 40%

4 минуты назад, intel_6 сказал:

Ну мені здається то для офісів дуже круто 

То ми шуткуємо. Цю залізяку треба ставити коли вже CCR буде загибатися

Опубліковано: (відредаговано)
14 минут назад, vlin сказав:

Яка швидкість потрібна на кожен офіс ? Буде трафік тільки РДП чи будуть часто тягатися великі файли ? Підключення, так розумію, через vpn. Шифрування потрібно ?
Для початку гляньте на RB4011 / RB5009 - типу топ в сохо. В тестах заявлено 256 тунелів з трафіком до 500мбіт. І до 10гбіт чистого роутінгу.
Але доволі легко їх положити правилами firewall або queues, бо все софтово опрацьовується.
Коли вже не буде вистачати - скинете кудись в офіс, а в центр тоді вже дивіться CCR
Для прикладу глянув робочий CCR1036, термінує 2000 pppoe сесій + шейп 50/100 мбіт. Трафіка 3гіга, завантаження до 40%

То ми шуткуємо. Цю залізяку треба ставити коли вже CCR буде загибатися

Я рахував приблизно буде 20=30 мбіт на офіс якщо вийде то буде добре. в мене вхідний канал 100 мбіт є ще 2 канала але вони не задіяні 

тому що в них нема обладнання і старий адмін не зробив нічого 

і якщо один канал можна використовувати він теж 100 мбіт то як другим я покищо не вирішив як його використати це starlink

шифрування теж потрібно 

Відредаговано intel_6
Опубліковано:

Можу рекомендувати для ваших 100мбіт такі варіанти по цінах та потужностях

1. rb750gr3 / rbd52

2. rb4011 / rb5009

3. ccr1016 / ccr1036
Починати можна з будь-якого пункту. Прикрутіть моніторинг. Хоча б вбудовані графіки, краще забікс. При вичерпанні потужності переходьте на наступний варіант

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Створити нове...