Перейти до

Б\В APC BX650CI-RS і новий акумулятор

Рекомендованные сообщения

Всім привіт, придбав б\у упс BX650CI-RS по хорошій ціні, і вирішив придбати для нього нову батарею UGC 12V 9Ah.
Після цього вирішив провести калібровку і протестувати на працездатність. Софтом не зміг відкалібрувати його, тому вирішив його розрядити до повного виключення, і залишити на зарядці сутку.
Після такої маніпуляції, були проведено заміри і тест роботи від батареї:

1. Показники після механічного калібрування:
Напруга на батареї при підключеному ДБЖ до мережі: 14.17 В
Напруга на батареї при вимкненому ДБЖ: 13.49 В

2. Тест на ККД:
Вхідна потужність (від мережі): 230 Вт.
Вихідна потужність (на навантаження): 213 Вт.
ККД ДБЖ: 92.6%

3. Час роботи від батареї при навантаженні 213 Вт: 3 хвилини 15 секунд (До калібрування було 3 хвилини 5 секунд)

4. Напруга на батареї після повного вимкнення ДБЖ: 12.7 В

Подивившись інформацію в інтернеті і запитавши в чата ДЖПТ, я зрозумів, що час повинен бути мінімум 6хв.
Виникло таке питання, чи це низькоякісна батарея? Чи сам Упс погано відкалібрований і не просажує батарею до її мінімума?
Хотів би почути вашу думку, хто в цьому розбирається. Дякую!

На оверклокерах вам майже вірно відповіли. Для такого малого АКБ завелике навантаження.

При 230Вт з 12в буде ток десь 25а(ККД від батареї значно нижче ніж від мережі).

А 25а для АКБ 9ah - смертельний, він може і відразу вирубатись, и через пару хвилин просаджувати напругу і УПС вимкнеться.

Візьміть для теста автомобільний акб будь якої ступені живості та простестуйте, впевнений що буде працювати дуже довго.

• Like 1
2 минуты назад, KaYot сказал:

На оверклокерах вам майже вірно відповіли. Для такого малого АКБ завелике навантаження.

При 230Вт з 12в буде ток десь 25а(ККД від батареї значно нижче ніж від мережі).

А 25а для АКБ 9ah - смертельний, він може і відразу вирубатись, и через пару хвилин просаджувати напругу і УПС вимкнеться.

Візьміть для теста автомобільний акб будь якої ступені живості та простестуйте, впевнений що буде працювати дуже довго.

Мені потрібно саме цю збірку протестувати було. І я подивився як робити тест і калібровку АКБ, всі кажуть так навантажити, і я так навантажив. Раз я вже провів такий тест, то вже най буде. Як тоді вірно його протестувати, щоб розуміти чи новий АКБ чи ні? Взяти навантаження в 100вт?

1 час назад, Henleys сказав:

Мені потрібно саме цю збірку протестувати було. І я подивився як робити тест і калібровку АКБ, всі кажуть так навантажити, і я так навантажив. Раз я вже провів такий тест, то вже най буде. Як тоді вірно його протестувати, щоб розуміти чи новий АКБ чи ні? Взяти навантаження в 100вт?

щоб розуміти чи акб новий то його треба перевіряти не через інвертор. а підключити щось 12в і так перевіряти...

1 час назад, Інет.укр сказал:

щоб розуміти чи акб новий то його треба перевіряти не через інвертор. а підключити щось 12в і так перевіряти...

а який принцип перевірки. Підключити на 12вольт  умовно лампочку, і заміряти напругу чи час роботи?

Только что, Henleys сказав:

а який принцип перевірки. Підключити на 12вольт  умовно лампочку, і заміряти напругу чи час роботи?

підключаєте лампочку, попередньо заміряти скільки споживає, і вбиваєте батарею) і заміряєте час. батарею вбивати не до 0)

28 минут назад, Інет.укр сказал:

підключаєте лампочку, попередньо заміряти скільки споживає, і вбиваєте батарею) і заміряєте час. батарею вбивати не до 0)

А чому не можна просто в упс підключити лампочку на 40вт умовно, і таким чином вбивати і заміряти час?

19 минут назад, Henleys сказав:

А чому не можна просто в упс підключити лампочку на 40вт умовно, і таким чином вбивати і заміряти час?

так юпс не працює з ккд 100%.... це замір буде не точний.

20 минут назад, Henleys сказав:

Можна, але треба дивитись на реальний ток. Він може бути не 40Вт/12в=3a, а десь 90Вт/11в=8a.

29 минут назад, KaYot сказал:

Можна, але треба дивитись на реальний ток. Він може бути не 40Вт/12в=3a, а десь 90Вт/11в=8a.

Тобто, мені потрібно в нагрузці виміряти точний ток, і тоді маючи показники, напруги, навантаження і сили струму, + час скільки акумулятор тримав таке навантаження, що ми робимо дальше?
Доречі акум розряджати до 10.5в, не менше?

Перед созданием темы или сообщения настоятельно рекомендуем ознакомиться с правилами раздела Торговля.
Правила раздела Торговля.
Для удобства был создан раздел оборудования на сайте.

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

• Схожий контент

• Від artkorum
      Куплю датчики APC: затопления (NBES0301), дыма (NBES0307);
      NBES0301:

NBES0307:

0671281487 Артём (телеграм)
    • Від kotqq
      Продам комплект  MUST PV18-5248 PRO та акумулятор MUST LP16-48100 Black Gray 51.2В, 100 Аг, LiFePO4. Ціна 1500$

• Від AKBSALE
      Свинцево-карбонові батареї серії HLC використовують функціональний активний карбон і графен як карбонові матеріали, що додаються, до негативної пластини. Таким чином, свинцево-карбонові батареї набувають переваги як свинцево-кислотних батарей, так і суперконденсаторів. Це не тільки покращує здатність швидкого заряджання та розряджання, але й значно продовжує термін служби акумулятора. Свинцево-карбонові батареї добре адаптовані для використання в режимі часткового заряду.
      Переваги:
      •    Гарантія 3 роки
      •    Робота при температурі від -30 ° C до 60 ° C
      •    Більш тривалий термін служби та висока стабільність за високої температури навколишнього середовища (без необхідності використання кондиціонера)
      •    Термін служби до 20 років 
      •    До 2000 циклів розряду/заряду (при 80% глибині розряду) 

HLC 12-50 (50Ah) - 7500.00 грн
      HLC 12-75(75Ah) - 10680.00 грн

нові, ціни з урахуванням ПДВ,  безготівковий платіж
      дата виробництва - липень 2024 

• Від fikuronima
      ДБЖ APC Smart-UPS 1500VA USB (SUA1500I)
      Діапазон вхідної напруги під час роботи від мережі  -  160-286 В.

Потужність  -  1500 ВА
      Імпульсний захист, Дж.  -  480 Дж
      Тип архітектуриЛ  -  інійно-інтерактивні (line-interactive).
      Без акумуляторів. 4500 грн.

• Від rocker_ilko
      Продам упси apc 
      Online UPS APC SURT6000XLiX547 
      ціна 600$
      в наявності є кількість. 
      також в наявності є інші моделі.

• Створити нове...