Jump to content

Вибір роутера

Recommended Posts

6 часов назад, nvr сказал:

по перше gpt чухню радить

D‑Link DSR‑250V2 та TP‑Link ER605 це комутатори (не роутери)

https://www.omadanetworks.com/uk-ua/business-networking/omada-router-wired-router/er605/

https://www.dlink.com/uk/en/products/dsr-250v2-unified-services-vpn-router

14 часов назад, olnet сказал:

Там простий інтерфейс, як у звичайних роутерів TP-Link, D-Link. 
Складнощів не повинно виникнути. 

Але ці роутери не мають WiFi. 

Якщо не розглядати Xiaomi, то можливо Асус з WiFi на борту? Роутер Asus RT-BE58U

Я в курсі що вони без вай фай, я використаю свої існуючі роутери як точку доступа . Нехай  TP‑Link ER605 приймає інтернет з двох onu ( наприклад ) і ще два порта lan використаю один на пк інший на тв , а в третій точку доступа tp link ax23 . 
то я не зрозумів так не буде працювати ?

Кому з вас вірити ? З тих двох цитат ))
 Мені не швидкість мені стабільність і наявність

6 часов назад, nvr сказал:

по перше gpt чухню радить

D‑Link DSR‑250V2 та TP‑Link ER605 це комутатори (не роутери)

https://www.omadanetworks.com/uk-ua/business-networking/omada-router-wired-router/er605/

https://www.dlink.com/uk/en/products/dsr-250v2-unified-services-vpn-router

Я розумію що вони без ві фі , я використаю існуючий тп лінк свій як точку доступу, так буде працювати ? 2 wan порти +1 порт ТВ +1 порт пк+ 1 порт на точку доступу вай фай

Edited by yama

Стабільність то cisco, juniper, hp )

Mikrotik беріть без вайфая.

Наприклад mikrotik hex 2024.

Multiwan налаштовується.

Edited by nvr
8 часов назад, nvr сказал:

mikrotik hex 2024

Так він новіше і продуктивніше краще за TP-Link ER605 (TL-R605) , але по тп лінк відео по налаштуванню 4 хв , а по мікротіку дві години . І то ще без ipv6 та інших речей. 

Мдя є і простіша версія 

але кусок екрана ніфіга не видно. Короче треба буде піти до адміна провайдера дати йому налаштувати , якщо погодиться за кеш

В 25.06.2025 в 22:21, yama сказал:

Ну скажімо так , перш за все чистопородних китайців не хочу ідеологічно, розглядаються лише «православні» бренди наприклад якийсь асус , можливо щось інше , я не поспішаю ще місяці два є на вибір…

можливо підкажете якийсь емулятор інтерфейсу мікротіків і я інтернет обєднаю якимось провідним роутером мікротік від двох ону  а далі вай- фай як точка доступу ? 

ти для початку визначись, що ти сам хочеш. Ти почав із недорого роутера із віфі 6, а зараз дивишся взагалі якісь провідні мильниці. 

Твою задачу можна вирішити багатьма шляхами: безкоштовно перешивши твій Лінксис на опенВРТ, бюджетно - купивши готове китайське рішення (або з тим же опенВРТ заморочитись), купити православний Асус за дорого, або йти по шляху якому ти зараз йдеш - гірлянд роутерів. 

Особисто я б перебирав би варіанти в саме такій послідовності. 

• Thanks 1
57 минут назад, nedoinet сказав:

На алі гора nuc на Intel n95/97/100/150 з 4-5  лан портами 1g або навіть 2.5g та wifi 6/7. і Роби шо хочеш

можно посилання...

• Like 1
В 28.06.2025 в 11:08, tkapluk сказал:

ти для початку визначись, що ти сам хочеш. Ти почав із недорого роутера із віфі 6, а зараз дивишся взагалі якісь провідні мильниці. 

Твою задачу можна вирішити багатьма шляхами: безкоштовно перешивши твій Лінксис на опенВРТ, бюджетно - купивши готове китайське рішення (або з тим же опенВРТ заморочитись), купити православний Асус за дорого, або йти по шляху якому ти зараз йдеш - гірлянд роутерів. 

Особисто я б перебирав би варіанти в саме такій послідовності. 

Дякую. 1) безкоштовно перепрошивши лінкс в опенВРТ не варіант люди пишуть що нема там такої можливості https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1104388&view=findpost&p=137709483 або я не вірно зрозумів 

2) готове китайське рішення це про що?
 3) православний асус Asus RT-BE58U хороший варіант і навіть подобається , але особисто для мене є маленький нюанс деталь, асус в нових роутерах/ прошивках перестав розідляти мережі 2,4 ГГц і 5 ГГц , тобто це тільки моя заморочка , може воно іншим і ок, але в мене був прикол з мак буком ( я не мажор мак бук не мій ) при наявності поряд в 3х метрах потужного сигналу 5 ГГц і в 5 метрах на даху за 2 перекриттями ледь ледь добиваючого 2,4 ГГц і ще одного поряд 2,4 ГГц теж слабкого і паскудного , мак бук вперто чіплявся за 2,4 ГГц мережі з низькою якість сигналу , я довго дистанційно не міг зрозуміти в чому прикол , бо людині налаштовував домшню мережу, тут  є темка на форумі, були скарги на паскудний інтернет,  поки просто не видалив ті мережі 2,4 ГГц не міг примусити мак бук конектитися до нормальної 5 ГГЦ . sorry Якщо ще стомив текстом ))) але до сих пір дивує не логічність автоматичного вибору мережі . Вбити 2,4 не можу є старенький планшет який не знає про 5 ГГц ))) тут хіба купити новий планшет ))) і ще є стаціонарний ПК який вмикається раз в кілька місяців теж на адаптері 2,4 ГГц. 

4) гірлянда роутерів певно вона й буде з тп лінком бо він легше налаштовується , хоч TP‑Link ER605 і фіговіший по залізу і старіший за mikrotik  hex 2024  , але не прийдеться весь час бігати/просити до когось за налаштуванням, чи паритись годинами експериментів самому , бо я  звичайний юзеро ламер, який роутер налаштовує раз в два три роки при його заміні собі чи родичам ))). З тієї ж причини не буде і nuk , налаштовувати морочно, також жере певно більше ніж роутер і дорожче , то не зарезервується . 

Цей пост скоріш для себе як підсумок резюме, щоб за якийсь час повернутися .

дякую всім за відповіді  поки чекаю поки цей резервний провайдер зявиться ))) готуюсь наперед, техніки з водафону вже лазили по люках на днях, тягнули оптику. 

IMG_0858.png

Edited by yama

нет ничего православнее прибалтийского микротика

берите и не заморачивайтесь

я бы вообще психанул и в качестве роутера использовал микрот без вайфая а как точку доступа поискал бы по нормальной цене какой-нить энтерпрайз типа рукуса

тут подешевке раньше продавали, наслышан что очень хорошо работают

• Like 1
2 часа назад, Туйон сказал:

нет ничего православнее прибалтийского микротика

берите и не заморачивайтесь

я бы вообще психанул и в качестве роутера использовал микрот без вайфая а как точку доступа поискал бы по нормальной цене какой-нить энтерпрайз типа рукуса

тут подешевке раньше продавали, наслышан что очень хорошо работают

Настроите удаленно за сколько ? ))) точкой доступа будет tp-link ax23 или linksys mx4300

47 минут назад, Туйон сказал:

А в чем сложность настройки?
У вас два провайдера?
Вы хотите что сделать с двумя провайдерами? Резервирование?

Да резервирование или  если возможно «подмешивание» . Пока второго прова нету. Жду готовлюсь.