Перейти до

Можем принять участие в работе над документом Лінійно-кабельні споруди телекомунікацій


Рекомендованные сообщения

Кто желает принять участие в работе, шлите ваши предложения.

Слать можно или в ЛС, только конструктив, или напрямую вот сюда post@diprozvyazok.kiev.ua

 

http://dstszi.kmu.gov.ua/dstszi/control/uk/publish/article;jsessionid=E69DA143758F5A8EDCAAD0EDEB931A7C?art_id=101624&cat_id=38710

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Я так понял никто не читал сей постулат :)

У меня вот руки дошли.

рекомендую прочесть ну скажем:

 

ДОДАТОК В

(довідковий)

ПІДВІШУВАННЯ КАБЕЛІВ НА ОПОРАХ ПОВІТРЯНИХ ЛІНІЙ ЗВ’ЯЗКУ

и

 

Додаток Б

(довідковий)

ПЕРЕЛІК

основних засобів вимірювальної техніки, інструментів та матеріалів, які рекомендовано передбачати при проектуванні лінійних споруд для оснащення новостворених підрозділів технічної експлуатації

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

По первому пункту интересно что если идет не "телефонизация", мы не в горах, и все оврагами не покрыто то вешать на столбы нельзя? :)

По второму пункту, они ж рекомендованные вроде как, т.е. - не обязательные? Или я не правильно понял?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

По первому пункту интересно что если идет не "телефонизация", мы не в горах, и все оврагами не покрыто то вешать на столбы нельзя? :)

По второму пункту, они ж рекомендованные вроде как, т.е. - не обязательные? Или я не правильно понял?

все верно

по второму не знаю, могут из рекомендованного набора перейти в обязаловку

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

11.2 Прокладання кабелів у кабельній каналізації електрозв’язку (тунелях, колекторах)

ненашол - норма завантаженості каналу ККЕ.

Думаю что нужно сделать связку,

"Коефіцієнт завантаженості каналу (Кз) кабельної каналізації електрозв’язку" и "В.1 На опорах повітряних ліній зв'язку (ПЛЗ) допускається підвішування кабелів зв'язку транспортної телекомунікаційної мережі та мережі доступу:"

А то как то, "и там не дам и тут не гам".

 

Таблиця 11.2 – Мінімальні відстані між кабелями проводового мовлення та кабелями зв'язку

не определено условие если кабель диалектрический.

 

В.15 Несучий металевий канат з кріпленням оптичного кабелю на підвісах, повинен бути заземлений на початку і в кінці лінії (елементарної кабельної ділянки).

С позиции грозозащиты, даное требование необосновано, в один прекрасный момент можно лишится кабеля.

Нужно смотреть на ситуацию, если подвес уже имеет грозовой трос, то ДА,

если грозового троса, нулевого провода нет, то НЕТ.

Там должен быть изолятор, в противном случае при ударе молни в опору, импульс пойдет по тросу на соседнюю опору и кабель расплавится.

 

Вообще этот пункт важен всем, даже часный сектор с радио

11.3 Прокладання кабелів в житлових та нежитлових будівлях

11.3.1 Житлові, адміністративні, громадсько-побутові будівлі, приміщення операторів телекомунікацій необхідно обладнувати кабельними підземними вводами.

11.3.2 Кабельні підземні вводи в будівлі облаштовуються через блоки кабельної каналізації електрозв’язку з використанням тунелів та технічних підвалів. При цьому всередині будівель кабелі необхідно прокладати в каналах, які вбудовано у стіни, і вмикати їх у кінцеві кабельні пристрої, що встановлюються у спеціальних шафах або нішах.

У виняткових випадках, за відсутності в будівлі технічних підвалів та вбудованих у стіни каналів (стояків), або коли прокладання кабелів по цих спорудах неможливе, кабель необхідно вводити в будівлі відкритим способом на бокових або внутрішніх (дворових) стінах будівель. При цьому він має бути захищений від механічних пошкоджень на висоту не менше ніж 3м від поверхні землі.

У будівлі, які розташовано всередині кварталів, кабельні вводи можуть здійснюватися з використанням ККЕ, побудованої всередині кварталу, а також з використанням внутрішньоквартальних колекторів (зчепів). При довжині ККЕ до 30 м до будівлі кабельний колодязь не встановлюється, при довжині 30 м і більше – встановлюється колодязь типу ККЗ-1 або ККЗ-2. Трубопровід на ділянці від колодязя ККЕ до будівлі виконується з поліетиленових труб із зовнішнім діаметром 63 мм.

11.3.3 Ввідний блок в будинок повинен бути забетонований. При цьому бетоном заповнюється весь вільний простір між окремими трубами, а також між трубами та фундаментом будинку. Канали ввідних блоків з прокладеними в них кабелями та вільні повинні бути загерметезовані герметиком.

11.3.4 Для влаштування вводів в будівлі доцільно використовувати поліетиленові труби зовнішнім діаметром 63 мм, які постачаються довжиною до 200 м в бухтах. Вказані труби можуть прокладатися одним куском до будинку та вигинатись для виводу на стіну.

11.3.5 Прокладання кабелів зв’язку по приміщеннях будівлі може виконуватись кількома способами:

- відкритим способом;

- закритиим способом;

- змішаним способом.

11.3.6 Для закритого способу прокладання кабелів використовуються канали в елементах будівельних конструкцій з металевих чи поліетиленових труб. Поліетиленові труби повинні бути з неспалимого поліетилену .

11.3.7 Радіус вигину труб, призначених для прокладання кабелів зв'язку, не повинен бути менший 15-ти кратного зовнішнього діаметра кабелів.

11.3.8 Для протягування, монтажу та експлуатаційного обслуговування кабелів зв'язку, а також для встановлення кінцевого кабельного обладнання (кабельних боксів, розподільних коробок) і монтажу муфт, будівлі обладнують підпільними та стінними коробками, шафами, нішами та іншими конструктивними елементами, які з'єднані з трубними розводками та каналами.

11.3.9 Для забезпечення підйому кабелів між поверхами – будівлі обладнують стояками. Стояк – це комплекс вертикальних трубопроводів та поверхових шаф, ніш, які з'єднують ці трубопроводи. Стояки улаштовують в капітальних стінах, на сходових клітинах , в вертикальних шахтах, в технічних приміщеннях.

11.3.10 Побудова будинкової частини оптичної абонентської мережі доступу.

Будинкова (прибудинкова) розподільна муфта розміщується в підвалі будівлі або в прибудинковому оглядовому пристрої.

Допускається розміщувати муфти у захисній антивандальній шафі, яку встановлюють біля будинку, в підвалі або на першому поверсі будинку.

Волоконно-оптичний кабель міжповерхового прокладання розміщують в вертикальних стояках. Кабель призначений для обслуговування абонентів розташованих в одному під’їзді.

Для підключення абонентського обладнання – від вертикального кабелю міжповерхового прокладання повинно відгалужуватись одне волокно. В приміщення волокно необхідно подавати в захисній трубці діаметром 2,8 мм (рекомендацій TUBE-28-1-300) та, в разі необхідності, захищати трубку пластмасовим коробом. Для відгалуження волокон до приміщень на кабелі повинні встановлюватись спеціальні відгалужувачі або розподільні коробки. Встановлення на поверсі розгалужувача чи коробки визначається проектом з врахуванням відстані до приміщення, довжини волокон, що витягуються з кабелю, зручності експлуатації та вартісних показників.

На останньому поверсі повинна встановлюватись розподільна коробка. В залежності від типу розподільної коробки до абонентської розетки в приміщенні можуть прокладатись шнури світловодні з'єднувальні ШСЗ (патчкорди) або волокна в захисній трубці діаметром 2,8 мм (рекомендацій TUBE-28-1-300).

11.3.11 Внутрішньоквартирна частина оптичної абонентської мережі доступу.

В квартирі абонента встановлюється модуль оптичної абонентської розетки на відстані до 5 м від входу в приміщення.

Абонентський ШСЗ (патчкорд) має бути з армованим оптичним рознімом для підключення до модулю оптичної абонентської розетки.

11.3.12 Побудова будинкової частини абонентської мережі доступу з використанням кабелів типу “вита пара”.

Біля фасаду будинку, або в підвалі чи на першому поверсі розміщується антивандальна телекомунікаційна шафа;

Від телекомукаційної шафи до кінцевих абонентських пристроїв прокладається симетричний кабель на основі витих пар зі смугою пропускання не менше ніж 250 МГц. Способи прокладання кабелів по міжповерхових та поверхових каналах наведені в п.п 11.3.5-11.3.9 цих норм.

На кожному поверсі, в ніші, розміщується спеціалізований комутаційний центр, який має вхідні патч-панелі з модулями типу RJ-45 і вихідні патч-панелі. З’єднання між вхідними і вихідними панелями виконується комутаційними шнурами з відповідними роз’ємами.

Комутаційний центр розміщується в спеціальній металевій компактній шафі, що забезпечує можливість кріплення комутаційних пристроїв.

У квартирі абонента встановлюється типовий розеточний блок з відповідними роз’ємами.

 

В класической телефони, нет требования - "вихідні панелі",

лапша от абонента сразу заводится на крос.

Технически, через отсутствие места, это сложно реализовать.

Думаю стоит дать альтернативу, всеравно, это качество обслуживания, и конечно хочется как лучше, но не всегда это можно сделать.

 

На кожному поверсі, в ніші, розміщується спеціалізований комутаційний центр, який має вхідні патч-панелі з модулями типу RJ-45 і вихідні патч-панелі. З’єднання між вхідними і вихідними панелями виконується комутаційними шнурами з відповідними роз’ємами.

Было бы не плохо, чтобы афтар выехал на место и попытался это сделать лично.

 

В целом, похоже что НКРЗИ, решил дать основания для проектирования,

но тут только кабельная часть, а сама начинка шкафа не определена, по електропитанию, санитарным нормам и т.д.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Для підключення абонентського обладнання – від вертикального кабелю міжповерхового прокладання повинно відгалужуватись одне волокно.

Какой это тип кабеля в котором можно отделать волокна? Если обычный - то только через муфту или коробку с кассетой для разваривания.

 

В приміщення волокно необхідно подавати в захисній трубці діаметром 2,8 мм

Волокно запихивать в трубку 3мм до квартиры? Это может быть и 10 и 20м.

Если это кабель для патчкордов то зачем такая формулировка?

 

Для відгалуження волокон до приміщень на кабелі повинні встановлюватись спеціальні відгалужувачі або розподільні коробки

Это обычные муфты. Это ж какие бублики будут висеть на каждом этаже даже если предположить, что по стояку будет идти 12 волоконный кабель.

 

Встановлення на поверсі розгалужувача чи коробки визначається проектом з врахуванням відстані до приміщення, довжини волокон, що витягуються з кабелю, зручності експлуатації та вартісних показників.

 

Помоему сильно перемудрили с оптикой по подъезду.

 

Идеальный вариант- это отдельный кабель 3мм от ящика с чердака или подвала без коробок клиенту.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Идеальный вариант- это отдельный кабель 3мм от ящика с чердака или подвала без коробок клиенту.

 

Сказал бы по другому - при чем тут "диаметр 3мм", есть специальные кабеля для внутренней прокладки, и что делать если он квадратный, или не дай Бог 3.5мм?

Даное требовение/рекомендация не имеет основания, необосновано ограничивает свободу ведения бизнеса и вносит только лишнюю головную боль по диалогу с инспектором НКРСИ.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

×
×
  • Створити нове...