Перейти до

Отныне зарплатные карты в Украине можно использовать только для получения зарплаты


Рекомендованные сообщения

Отныне зарплатные карты в Украине можно использовать только для получения зарплаты

Финансисты заранее предупреждают о новых проблемах. «Любые поступления на счет, кроме зарплат пенсий и стипендий, фактически запрещены. Человек не сможет получить перевод по номеру своей зарплатной карты от третьих лиц. Если такой перевод денег все-таки состоится, то средства попадут на счет невыясненных платежей, и разбираться с ними банку придется в ручном режиме. Обзванивая клиентов. Вполне вероятно, что в ближайшее время начнет возникать множество проблемных ситуаций», — пояснил советник председателя правления Евробанка Василий Невмержицкий.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Володя, ты читал что пишет и какое разьяснение, дает нбу?

Рекомендую прочесть а не тролить муру.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

«Журналісти, котрі розповсюдили інформацію про постанову Нацбанку, у якій, нібито мовиться, про заборону використовувати зарплатні картки для зарахування інших платежів, трохи наплутали. Постанова Нацбанку стосується порядку податкового обліку рахунків, на які люди отримують зарплату. Практично цей порядок ніяк не стосується користування картками. Тобто, для людей нічого не змінюється», – каже  О За її словами, суть постанови в тому, що якщо банк нараховує додатковий дохід на залишок грошей на картці, то на цей дохід повинен нараховуватися податок на відсотки. Якщо, знову ж таки, цей дохід буде. «Але зарпалтні рахунки за законом не можуть обкладатися податком на відсотки. Тому зарплатний рахунок картки в бухгалтерській звітності виділяється окремо,особистий рахуно –  окремо»,  – пояснює О.  

«До прикладу, банк нараховує 10% річних на залишок на карті. Це фактично дохід за депозитом, але із зарплати він не береться. Але людина може на зарплатну карту покласти й інші гроші, на які теж нараховуватиметься дохід, але вже оподатковуваний. Так от, щоб не брати зайві податки на дохід і прийнято таку постанову. Сучасні банки вже давно на одній карті людини ведуть кілька рахунків. Просто власнику карти, роблячи платіж, не цікава навіть механіка бухгалтерських та податкових проводок. Головне, що гроші швидко платяться і так само швидко зараховуються. Якщо ж у клієнта зарплатна картка відкрита не в сучасному банку, це легко виправити перейшовши на отримання заробітної плати в сучасний банк», – зазначає О.  

«Наприклад, до зарплатної карти ХХХХХХ відразу підв'язано кілька бухгалтерських рахунків, це рахунок для перерахування зарплати, рахунок для особистих коштів, рахунок для бонусів зароблених в мережі Бонус Плюс. Це як гаманець, в якому кілька різних кишеньок. Але ви ж користуєтеся в цілому гаманцем, і при проведенні платежів, переказів ніхтонавіть не задумовується, з якої кишеньки взяті гроші. Так і на карті.  

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

А сучасний и не сучксний банки это какие?

Первое что пришло в голову приват и ощад )

Во жгут!

;)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

А сучасний и не сучксний банки это какие?

Первое что пришло в голову приват и ощад )

Во жгут!

Да неужели?)))) читаем внимательно и вспоминаем где еще есть БОНУС ПЛЮС))

 

«Наприклад, до зарплатної карти ХХХХХХ відразу підв'язано кілька бухгалтерських рахунків ............ рахунок для бонусів зароблених в мережі Бонус Плюс.

 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

×
×
  • Створити нове...