Jump to content

Камера у ліфті кабіна-машинне віділення

Recommended Posts

Напевно десь таку, і вішати над кнопками, щоб точно фейс засвітився.

Доречі хтось підкаже модель камери?

20180116_135157.jpg

20180223_103855.jpg

5 часов назад, stunt сказал:

а зачем тогда в камере вай-фай, если и так будет мост?

Простите, имелось ввиду "и/или". Не знаю как, но сомневаюсь что "хвост" в камере с вай-фай будет хорошо работать в шахте на протяжении 75 метров, где еще помимо всего идут параллельно другие коммуникации + силовые провода и агрегат (скорей всего на верху шахты мощный моторища...)

На счет вандалов вопрос интересный, но для этого наш форум не подходит :D

Монтировать спец. камеры, где только объектив, понятно что залепят соплями - выследить кто, и как лягушку надуть и пускай сопляет другим местом :lol:

5 часов назад, krezalis сказал:

В атачі жгут, з вільних тільки прямі дроти, по них пускати хіба xDSL.

Сумніваюсь що все буде працювати так як має. Не зовсім розуміюсь на хДСЛ, але явно не по таких дротах воно працює ;)

Знайдіть камеру яка відповідатиме Вашим вимогам. Якщо є ІР, то спробуйте дві Локо.

Якшо в ліфті є 36 Вольт, підтягуєте проводи до монтування камери - скоріш за все 12 Вольт, ставите перетоворювач 40В -> 24,12,5,3В, берете для камери 12, для Локі по Езернету 24В (у мене звичайні НС М2 працюють від 12 Вольт), а ту Локо що буде стаціонарно - по стандарту, через ПОЄ.

Edited by -VaSaK-

Есть практический опыт реализации 8-ми лифтов.

Вешали многожилку Одескабеля к лифтовому шлейфу. Ориентировали заказчика на срок жизни кабель до 3-х лет.

Уже прошло 4 года - все исправно работает.

• Like 1
29 минут назад, Sergik_ сказал:

Вешали многожилку Одескабеля к лифтовому шлейфу.

Прикріплювали до джгута чим?: ізострічкою лавсановою, стяжками, кліпсами?

Живили по passive / active poe? Чи від систем ліфта?

Кабель негорючий?

Вносили зміни в документацію ліфта?

On 3/13/2018 at 9:47 PM, -VaSaK- said:

Простите, имелось ввиду "и/или". Не знаю как, но сомневаюсь что "хвост" в камере с вай-фай будет хорошо работать в шахте на протяжении 75 метров, где еще помимо всего идут параллельно другие коммуникации + силовые провода и агрегат (скорей всего на верху шахты мощный моторища...)

Можна замість хвоста можна підключити таку антенку і змонтувати її на даху кабіни.

4 часа назад, holubets сказал:

Можна замість хвоста можна підключити таку антенку і змонтувати її на даху кабіни.

Так, але ми забудемо про всі протоколи яки нам пропонує UBNT (AirMAX, MIMO та частоти з CT)  і підключення 300/300 :(

Також великі сумніви що до потужності Wi-Fi у тій камері.

5 часов назад, krezalis сказал:

кПрикріплювали до джгута чим?: ізострічкою лавсановою, стяжками, кліпсами?

Живили по passive / active poe? Чи від систем ліфта?

Кабель негорючий?

Вносили зміни в документацію ліфта?

Нерозумію! Чому Вас не влаштовуе зробити по "повітрі"?

-100% не горить

-100% не треба вносити зміни в контруктив ліфту

-Живити можна будь чим.

-Не морочитись з прокладкою в шахті.

Зрозуміло, що кабель/оптика це круто сучасно і тд. Але "сервіс" - ОДНА камера, не такий вже й вимогливий до якості/швидкості лінку. Люба камера "супер ультра АшДі 4к буст турбо плюс" навіть не заікнеться про те що "Ві-Фі". 

А якщо ж у Вас "супер ультра АшДі 4к буст турбо плюс", то відповідно і реєстратор на овер 9к ТБ - є капуста, протягнете і новий кабель у шахті, і задекларуєте, і на заводі ОТІС вам виготовлять все необхідне для цього ще самі прикріплять. :lol:

В 13.03.2018 в 18:03, krezalis сказал:

Напевно десь таку, і вішати над кнопками, щоб точно фейс засвітився.

Доречі хтось підкаже модель камери?

IP видеокамеры Hikvision DS-2CD2542FWD-IS. - 3980 грн

ИК-подстветка
4 Мп.
Разрешение 2688*1520 
Пыле/влагозащищенные
Пишет звук.

• Like 1
  • 1 year later...

думаю ставить камеры в двух лифтах. лифты расположены рядом, но каждый в отдельной шахте, 24 этажа.

думаю ставить два шт. loco m2 в самой шахте и по 1 шт в каждый лифт на днище. Вроде как в кабине есть 220В, но не точно (это со слов лифтеров, но должны точно посмотреть в техн документации). 

Или лучше loco M5 поставить?

• 1 year later...

Також дуже цiкавить данне питання. Чи хтось реально пробував щось передати по WiFi у шахтi лiфта, чи все це тiльки треп? Мене радiсти запевняють, що працювати буде дуже погано: якась там стояча хвиля (я не радiст, не знаю).

47 minutes ago, Sat_Odessa said:

Також дуже цiкавить данне питання. Чи хтось реально пробував щось передати по WiFi у шахтi лiфта, чи все це тiльки треп? Мене радiсти запевняють, що працювати буде дуже погано: якась там стояча хвиля (я не радiст, не знаю).

Є кошти і час: провести патчкордовий кабель. Або звичайний. По підвіснику разом з ліфтовиками.

Простіше по часу wifi міст, все працюватиме. Но питання всерівно живлення камери і точки.

Capture.JPG

On 10/28/2016 at 7:41 AM, pavlabor said:

Кстати не стоит исключать следующую хотелку - голосовая связь с диспетчером.

Реалізував.

Звязок на базі Cisco телефонів у кабіні.

Віддалени включення, виключення, контроль через сигнальний сервер.

Год назад ставил камеру в лифте. 24 этажа, две Локо М5, до сих пор все работает 

В новых лифтах (последние лет 10 точно, а может и больше ) есть розетка 220В на крыше кабины.

Проблем с установкой никаких (при наличии доступа в лифтовую шахту)

Со старыми лифтами сложнее, лифтёр за бутылочку хорошего коньяка может рассказать где взять 220

Edited by inet_user
11 часов назад, Sat_Odessa сказал:

Залежить від обладнання і софта, наскільки воно вміє керувати потужністю передавача.

Буде працювати і на Uniquiti, і на Mikrotik (nv2), головне потужність понизити.

Якщо в ліфт шурує 220В - ніхто вам не забороняє використовувати Powerline / PLC адаптери.

8 hours ago, DVSGROUP said:

Якщо в ліфт шурує 220В - ніхто вам не забороняє використовувати Powerline / PLC адаптери.

Може рвати, по живленню йдуть конські перешкоди, особливо на релейних ліфтах.

Тестували DSLAM Zyzel SAM1216-22  G.SHDSL.bis на 10 кадрах нормально працювала камера.

8 часов назад, DVSGROUP сказал:

у  себя в лифте пробовал powerline - не завелся 

10 часов назад, krezalis сказал:

Може рвати, по живленню йдуть конські перешкоди, особливо на релейних ліфтах.

Тестували DSLAM Zyzel SAM1216-22  G.SHDSL.bis на 10 кадрах нормально працювала камера.

Цитата

Модуль DSLAM SAM1216-22 до шасі Zyxel IES-1000 який на борту має 16 портів SHDSL стандарту G.SHDSL.bis, по мідній парі можна передавати 4.1 мбіти.

А що ви хотіли від такого динозавра? Я мав на увазі більш сучасні варіанти PLC, які видають пару сотень мегабіт/сек

https://en.wikipedia.org/wiki/HomePlug#HomePlug_AV2

Якщо лінія дуже зашумлена, але навантаження на іншому кінці невелике - можна його подати через стабілізатор, і вже на виході стабілізатора в сторону ліфта подавати PLC.

Незалежно від варіанту подачі сигналу, я б радив ставити камери по типу Uniview з підтримкою технології ANR + microSD, щоб у випадку випадання кадрів вони на карту писались:

1 час назад, Sat_Odessa сказал:

I наскiльки вистачить SD-катри? Зараз деякi SD-карти вже пiсля 150 циклiв запису вже дохнуть.

зачем на карту писать, всё на NVR