Перейти до

AlienLabs

Сitizens
  • Всього повідомлень

    113
  • Приєднався

  • Останній візит

  • Дней в лидерах

    6

Все, що було написано AlienLabs

  1. https://www.aliexpress.com/item/1005006280675138.html ODI-DFP-34X-2C2 Вони є 3 видів. 34X підтримує як GPON так і EPON. Також є окремі модельки суто під epon або gpon. Різниця в ціні +- 300грн. За замовчуванням працюють як бридж. Веб панелька доволі функціональна, т.е. як у звичайного роутера, + є підтримка VLAN. Мак можна записати будь-який.
  2. В мене китайські xPON onu на hex S i CCR на багатьох об'єктах стоять, вже років 3 точно. Все гуд, а те що гріються, то сходив заміряв, 35-50 град це їх нормальна температура. На функціонал не впливає, свою роботу сфпшки роблять, ніяких проблем з ними не мав.
  3. ніт, при появі напруги в мережі на клеми короткочасно подається 12в, бмс запускається, а далі вже підхоплює безперебійник.
  4. Так як писали вище, акум LifePO4 мав би вже бути з BMS платою, і особливо варто звернути на напругу при якій буде вимикатись безперебійник, щоб вона була вищою ніж у BMS. Стикався з випадком, коли бмс плата повністю вимикала акумулятор при розряді(тобто на клемах було 0 вольт), і щоб акумулятор увімкнути, коли з'явиться світло, на контакти акб потрібно подати 12+ вольт. Оскільки безперебійник, в нашому випадку фірми LogicPower, на контактах акб бачить живлення 0 вольт, то він думає що акумулятор не підключено і нічого туди не подає, прийшлось робити нехитру схемку, для запуску такого аку
  5. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    обирав l2tp ipsec psk Я так бачу що ксіомі взагалі випиляли L2TP впн із прошивки. Ну тоді варіантів не багато)) 1. гуглити і пробувати налаштовувати на мікротіку ikev2 із сертифікатами, трохи заморочлива процедура, але мала би працювати. Правда на телефон потрібно буде закинути і встановити сертифікат. 2. розпрощатись із минулим, оновитись до ros 7 i почати юзати wireguard.
  6. ТС написав при відсутності пінгу на хост, я так думаю що робочим мікротіком він планує моніторити інший хост. Т.е. по логіці інтернет, на мікротіку який моніторить той хост - мав би бути Бо якби стояло інше завдання, то написав би щось типу "як відправити повідомлення якщо на мікротіку зник інтернет")) ... загалом то правильно поставлене питання - це вже половина відповіді.
  7. Якщо в мікротіку є модем, і сімкарта тоді можна по смс. А якщо немає модему, то тільки сповіщення через апі сторонніх сервісів, тоді можна і смс і дзвінок, але знову ж такі сторонні сервіси коштують грошей + потрібно писати окремий скрипт.
  8. щоб відправляв смс можна, але це не вигідно, бо потрібен смс провайдер з api, де кожна смс - гроші. найдешевший і найкращий спосіб - телеграм бот. на крайній випадок сповіщення не email.
  9. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Незнаю що у вас не так, але в мене на ros 7.6 налаштувалось і підключилось з першого разу. Samsung, Android 12 Пробував відключатись-підключатись, все ок. Ключ ipsec задав, але телефон всеодно чомусь вважає підключення незахищеним. але зєднання є, трафік бігає.
  10. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    В даному випадку нідочого, але майте на увазі що в операторів такі обмеження можуть бути. Команду цю прибрали, бо розробники вирішили що то застарівший спосіб, і тепер це працює по іншому, через vrf. Якщо почитати мануал думаю можна буде розібратись. l2tp спробую налаштувати в себе, відпишусь по результату.
  11. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Загалом, якщо ви правильно налаштували L2TP сервер, і підключення з ноутбука чи комп'ютера встановлюється, а з андроїду через мобільну мережу - ні. То копайте в сторону операторів, єдиний хто досі не застосовує купи фільтрів і блокувань - водафон, там будь які впни працюють без питань. На київстарі і лайфі досить часто з цим проблеми, але wireguard по udp якось пробивається і працює.
  12. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Так можна зберегти конфіг-бекап і повернутись в разі чого, у вас же цей мікротік не використовується як ядро для авторизації клієнтів чи BGP маршрутизації? Я вже давно користуюсь версією 7, наразі більшість пристроїв і клієнтські і свої оновлені до 7.6, основні функції працюють на ура, ніяких претензій немає.
  13. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    Та в принципі нічого складного нема, будудь-яка інструкція з інету по налаштуванню wireguard на мікротіку. Далі Качаємо з плеймаркету додаток wireguard, налаштовуємо інтерфейс і піра. Можете написати свій телеграм в особисті повідомлення, допоможу з налаштуванням через anydesk.
  14. AlienLabs

    L2TP ipsec Mikrotik / Android12 VPN

    А вам принципово L2TP? На андройді чудово Wireguard працює. Впни часто ріжуться операторами, в київстарі так точно таке є, недавно було на лайфі, але пофіксили. А Wireguard норм працює.
  15. По ногах мікросхеми, то там 1 вхід, 1 вихід, решта - керуючі. 1. GND - земля,маса,мінус 2. SW - вихід, підключається до катушки\дроселя 3. IN - вхідна напруга 4. FB - фідбек, вхід напруги зворотнього звязку 5. EN - дозволяючий сигнал на запуск мікросхеми 6. BST - вхід конденсатора для формування напруги У вас вихід 3.56 вольт, якось грубовато, але можна прикинути що це живлення 3.3 вольти. Ось список мікросхем які мали б підійти, але тут потрібно вивчати даташит кожної, бо мені не подобається що на 4 нозі у вас нуль. Це напруга зворотнього звязку, вона там повинна бути, 0,5
  16. AlienLabs

    Huawei ma5608t epon config

    Тоді налаштовуйте DHCP, детальних інструкцій чи готового конфігу вам ніхто не дасть, бо кожен випадок індивідуальний. Знайдіть адміна який зможе це зробити, заплатіть гроші і проблема буде вирішена.
  17. Ми тестуємо акуми ось таким девайсом. А в домашніх умовах це зробити можна, таким методом як написав Туйон, але постійно наглядати щоб не розрядити нижче дозволеного.
  18. AlienLabs

    GPS tracker

    Teltonika FMB920, прості в налаштуванні, підтримують роботу з кан шиною, можна слідкувати за рівнем пального і іншими параметрами автомобіля. Налаштувати не складно.
  19. Якщо геть злетіла, разом із бутом, то можна вилікувати тільки програматором. Але мені не подобається помилка "CPU egress rate limit set error! ", можливо з прошивкою все гуд, а от флеш память вийшла з ладу, або перейшла тільки в режим лише читання, тобто при завантаженні не може записати інформацію.
  20. AlienLabs

    GPS tracker

    Ми користуємось https://control.globalsat.ua/ Абонплата 35 грн/місяць за авто. Трекери купували і налаштовували самі. Є і безкоштовний тариф, але там не можна подивитись маршрути, тільки поточне місцезнаходження.
  21. AlienLabs

    Huawei ma5608t epon config

    якось не дуже зрозуміло що ви хочете. можливо щоб працювало DHCP і клієнтському роутеру автоматично призначався ІР? Якщо хочете якоїсь допомоги - сформулюйте питання більш конкретно, бо екстрасенсів тут немає.
  22. Дякую за корисну інфу, а не за насмішки і критику) Завдяки форуму прийшлось детальніше вникнути в це питання Кілька місяців тому трапився БЖ який не хотів працювати від упса, а від мережі працював без проблем, всередині жоден з елементів підозри не викликав. Знайшов такий самий із вигорівшою шим, навгад перекинув трансформатор і все запрацювало, тому цей випадок запам'ятався. Маю ще 1 блок і 2 пое адаптери, які також не працюють від дбж, постараюся знайти реальну причину такого феномену.
  23. Щоб працювало подовше то потрібно дивитись в сторону LiFePo акумуляторів, автомобільні видають максимум половину від заявленої ємності, та і вони не люблять глибоких розрядів. Зазвичай свинцеві акумулятори мають 200-300 циклів. LifePo4 - 2000+ циклів. Безперебійник потрібно обирати із найменшим власним споживанням, воно зазвичай вказано в характеристиках і знаходиться в межах 30+ Вт, бо іноді нерозумно живити від інвертора девайс потужністю 60 ват, і при цьому ще інвертор буде на себе 60 ват брати. Але якщо ваше навантаження може працювати від 12 вольт, то краще підключити його напрям
  24. Завтра подивлюся. але наскільки пам'ятаю то весною ціна була близько 2,6 грн\квт.
×
×
  • Створити нове...