OleksiyBir Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 (edited) Потрібна невеличка допомога з вибором для військової частини, треба замінити мережове обладнная, зараз на 17 телефонів (+3 телевізора) та 15 ноутбуків (через кабель) стоїть два дешевих роутера та самі дешеві свічі. За рік вони вичерпали свій ресурс і майже не працюють. Свіч мені порекомендували взяти edge core smc8024l2 Але залишилось питання з точкою доступу, порекомендуйте будь ласка найоптимальніший по ціні і стабільності. Загальний бюджет на все 5000-6000 грн, вимушено шукаю б/у. В цих питаннях я повний нуль, орієнтуюсь на ходу, тому вимушений шукати допомогу тут. Edited September 7, 2023 by OleksiyBir
logic Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 навіщо л2 свіч ? рукус віфі точка +-2к , свічі поки що не трогати... 2
Paramotor Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 2 часа назад, OleksiyBir сказал: Потрібна невеличка допомога з вибором для військової частини, треба замінити мережове обладнная, зараз на 17 телефонів (+3 телевізора) та 15 ноутбуків (через кабель) стоїть два дешевих роутера та самі дешеві свічі. За рік вони вичерпали свій ресурс і майже не працюють. Свіч мені порекомендували взяти edge core smc8024l2 Але залишилось питання з точкою доступу, порекомендуйте будь ласка найоптимальніший по ціні і стабільності. Загальний бюджет на все 5000-6000 грн, вимушено шукаю б/у. В цих питаннях я повний нуль, орієнтуюсь на ходу, тому вимушений шукати допомогу тут. Щоб дати пораду напишіть максимально точно що і як підключено як далеко воно знаходиться один від одного, як підключені телевізори лан чи вафля
Alver Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 17 телефонов , 3 телевизора , и 15 ноутбуков wifi точка доступа Микротик не потянет. Могу отдать бесплатно Cambium Access Point E400 Enterprise 802.11ac (2.4 и 5ГГц) , тянет 100+ вайфай клиентов. Пишите в личку куда отправить. Свич не нужен, нужен будет дополнительно кабельный маршрутизатор типа Микротик типа hEX RB750Gr3 (за 2200 грн), , у него 5 х LAN 10/100/1000 - один WAN c NAT, 1x LAN для точки доступа и к остальным 3x LAN можно подключить какие то устройства по кабелю. 12
tkapluk Posted September 8, 2023 Posted September 8, 2023 16 часов назад, Kiano сказал: уделал всех Якщо не вдаватись у подробиці такі як "через кабель" і те що комутатори гігабітні ))
Kiano Posted September 8, 2023 Posted September 8, 2023 3 часа назад, tkapluk сказал: Якщо не вдаватись у подробиці такі як "через кабель" і те що комутатори гігабітні )) Та я трошки не за то )
Alver Posted September 9, 2023 Posted September 9, 2023 17 часов назад, tkapluk сказал: акі як "через кабель" і те що комутатори гігабітні )) Это ты о чем ?
Recommended Posts