user50 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Всім привіт. Недавно отримали в руки довгоочікуваний девайс RB-751 2Hn. Роутборд як роутборд, але якщо чесно, то щось не дуже мені подобається робота вайфай модуля на внутрішній(х) антені(х) - якось нестабільно. Хоча може щось робив не так. Хто вже юзав такий девай і може поділитися досвідом в плані роботи вайфай? Якщо комусь цікаво то викладаю фотки девайса без штанів (вибачайте за якість фото).
user50 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Ніяк не можу зрозуміти, яка має бути зовнішня антена і взагалі чи є "рідні" зовнішні антени для цього маршрутизатора?
SHARAHOME Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Потрібно було брати TP-link TL841ND Здай де взяв і забери гроші .
user50 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Потрібно було брати TP-link TL841ND Здай де взяв і забери гроші . Та ні Суть в тому, що потрібен функціонал мікротіковський. Та й взяли девайс на свій страх і ризик на пробу.
SHARAHOME Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 open-wrt зі схожим функціоналом http://wiki.openwrt....link/tl-wr841nd http://wiki.openwrt.org/doc/start Навіть є аналог полінга , пакет фротлі
user50 Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 і все таки... хто може підказати - чи існують "рідні" зовнішні антени для 751?
mr.Scamp Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 і все таки... хто може підказати - чи існують "рідні" зовнішні антени для 751? То ж на борді є MMCX роз’єм, можна підключити будь-яку антену.
user50 Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 і все таки... хто може підказати - чи існують "рідні" зовнішні антени для 751? То ж на борді є MMCX роз’єм, можна підключити будь-яку антену. Це ясно, але яка антена туди підійде , що вона виглядала естетично ?
wireles Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Кому хороша зона покриттів потрібна на естетику глибоко покласти )
"Mstream" Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 это точно))) а зачем родную антенку ищите? пигтейл и цепляйте на здоровье любые на ваш вкус))
Abram Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 А як взагалі ця залізяка, якщо брати у якості домашнього роутера?
andryas Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Дивує, невже так важко/дорого було впаяти зовнішній роз'єм типу RP-SMA? Є ж купа готових антенок під нього!
user50 Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Дивує, невже так важко/дорого було впаяти зовнішній роз'єм типу RP-SMA? Є ж купа готових антенок під нього! Заплатити за роутер 80 уо, купити антену і ще щось паяти? Я не лінивий , але за такі гроші роутер повинен бути закінченим рішенням. В деяких наших абонентів(в тому числі в корпабонентів) в якості роутерів стоять 750/750Ж. Проблем не було жодних. Тому вважаю ціну 750 адекватною. В одного нашого абонента (друг фірми) стояв самий дешевший Tp-link з вайфай. Все було ок. Якось цей абонент побачив в нас в офісі 751 і запитав, що це за роутер. Хтось йому жартома ляпнув, що це самий крутий роутер в галактиці. Абонент почав просити продати йому девайс. Домовились, що даємо йому спробувати на декілька днів , якщо все ок , то він купить. Через 2-3 години роутер був принесений назад по причині, що "погано ловить вайфай". Цей юзер задав логічне запитання - який понт платити 80 у.о. за "поганий вайфай"?
andryas Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Дивує, невже так важко/дорого було впаяти зовнішній роз'єм типу RP-SMA? Є ж купа готових антенок під нього! Заплатити за роутер 80 уо, купити антену і ще щось паяти? Я висловився риторично, і щодо виробника. Мене дивує, що мікротік вирішив застосувати екзотичний, як для пересічного користувача, роз'єм.
YuSHa Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Хорошо что латыши разрабатывают....если б делали Эстонцы - мы б пол года думали б куда RJ-45 подключать к мега-роутеру З.Ы. сори за офтоп. по MMCX верно. Практичней было использовать RP-SMA. Ддля них пипеток хватает от 2 dbi и выше.
mr.Scamp Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Нормальний там вайфай, принаймні якість зв’язку краща, ніж на WRT54GL.
user50 Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Дивує, невже так важко/дорого було впаяти зовнішній роз'єм типу RP-SMA? Є ж купа готових антенок під нього! Заплатити за роутер 80 уо, купити антену і ще щось паяти? Я висловився риторично, і щодо виробника. Мене дивує, що мікротік вирішив застосувати екзотичний, як для пересічного користувача, роз'єм. Перепрошую, я спочатку вас невірно зрозумів.
wifi_master Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 open-wrt зі схожим функціоналом http://wiki.openwrt....link/tl-wr841nd http://wiki.openwrt.org/doc/start Навіть є аналог полінга , пакет фротлі Получилось пакет фротлі заюзати? Там досить не погана ідея, серверну частину можна поставити на сервер під лінукс. На 741 тп-лінку , як я його не мучав не вийшло заюзати фротл, пакет зібрався, поставився норм, а робити не хоче.....
Кузьменко. Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Поставив його на базу + антена TP-Link всенаправлена 15 ДБі.... і капєц! чи несумісності в протоколах... чи в чому причина. В клієнтів TP-Link 5210g, сигнал -84, і 1.0/1.0 МБіт, чому так? Поставив його в режим G only і відбуваються якісь приколи. Може він відправляє сигнал зовнішньою антеною, а приймає внутрішньою інтегрованою... підкажіть, як його налаштувати, щоб конектити до нього G клієнтські точки?
flexz Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Поставив його на базу + антена TP-Link всенаправлена 15 ДБі.... і капєц! чи несумісності в протоколах... чи в чому причина. В клієнтів TP-Link 5210g, сигнал -84, і 1.0/1.0 МБіт, чому так? Поставив його в режим G only і відбуваються якісь приколи. Може він відправляє сигнал зовнішньою антеною, а приймає внутрішньою інтегрованою... підкажіть, як його налаштувати, щоб конектити до нього G клієнтські точки? нашел что на базу поставить
yurezdj Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 to Кузьменко у меня тоже так. решил приконектить 751у к микторику...на столе все ок...поехал за 600 метров от базы, включил внешнюю антену сигнала вообще нет...на сколько я правильно понимаю переключение антен во вкладке HT antenna a, antenna b...но переключение антенны не действует на сколько я все правильно понимаю.......с антенно фидерным все ОК...до этого в качестве клиента там стояла тплинк 501....сигнал отличный...а 751 по ходу просто ловит на свою внутренню антену и не важно антенна а или б.....хоть бери и паяй туда напрямую проводок на плату
Boundless Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Помогите пожалуйста в настройке RB751U-2HnD 1й мой девайс на микротике. Поэтому не кидайте помидоры. Подход к настройке я вроде уловил, хотя не исключено что не правильно ))) Настроил Wireless интерфейс, к нему прикрутил созданный мною Security интерфейс. В меню Adresses добавил статический ай-пи от куда роутеру брать инет. Создал интерфейс DHCP сервера для wlan1, к нему прикрутил созданный мною пул ай-пишников. В итоге девайсы видят защищенную сеть, но при попытке к ней подключиться - 3 года конектятся, но в итоге судя по всему не получают ай-пи.
антоха Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Поставив його на базу + антена TP-Link всенаправлена 15 ДБі.... і капєц! чи несумісності в протоколах... чи в чому причина. В клієнтів TP-Link 5210g, сигнал -84, і 1.0/1.0 МБіт, чому так? Поставив його в режим G only і відбуваються якісь приколи. Може він відправляє сигнал зовнішньою антеною, а приймає внутрішньою інтегрованою... підкажіть, як його налаштувати, щоб конектити до нього G клієнтські точки? у меня такая же фигня с 751-ым, ставил к всенаправленной, расстояние 3 км, на клиенте антенна 24-ка - то появляется в registration, то исчезает, сигнал -85, когда в буллете был -70 .... мало того, еще в MMCX разъем на микротике не влазит ни один мой пигтейл на N-type, пришлось корпус подрезать... что-то в 751-ом не доработано по поводу второго выхода, может просто мощность не соответствует заявленной ... пробовал сканировать эфир, увидел соседский укртелефон по вай-фаю с уровнями -80, хотел его в некоторых случаях использовать как второй резервный канал, но в режиме station и других вообще не законнектился (видимо сам модем далеко находится, микротик его видит, а обратно нет)
yri Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 SOHO серия теперь стала действительно таковой танцевать с бубном над ней нет смысла.
Recommended Posts