Перейти до

Рекомендованные сообщения

Опубликовано:
Прописав персональний шаблон по прикладу chinhis
shared-network 172.16.2.0 {

subnet 172.16.2.0 netmask 255.255.255.0 {
default-lease-time 86400;
option domain-name "Super provider";
option domain-name-servers 8.8.8.8;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option routers 172.16.2.1;
option dhcp-server-identifier 172.16.2.1;
include "/usr/local/etc/multinet/conf_2_0.conf";
}
subnet 10.10.2.0 netmask 255.255.255.0 {
default-lease-time 86400;
option domain-name "Super provider";
option domain-name-servers 8.8.8.8;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option routers 10.10.2.1;
option dhcp-server-identifier 10.10.2.1;
range 10.10.2.2 10.10.2.254;
}
}

все вроді працює норм, ось тільки сиплять повідомлення відповідно до vlan,

dhcpd: uid lease 10.10.2.17 for client 48:5b:39:ab:84:70 is duplicate on 172.16.2.0

Я так розумію ці повідомлення через 2 dhcp.

Може підкине хтось ідею як вирішити?

І ще ніяк неможу розібратись з тими дужками, вискакує

dhcp: WARNING: Host declarations are global. They are not limited to the scope you declared them in.

Опубліковано:

dhcpd: uid lease 10.10.2.17 for client 48:5b:39:ab:84:70 is duplicate on 172.16.2.0

Ось це означає, що цьому абону вже видавалась ліза, і йому назначили ще одну, при тому що стара ліза досі активна.

dhcp: WARNING: Host declarations are global. They are not limited to the scope you declared them in.

Ось це означає, що де б ви не декларували хостів с їх маком, та що ви ще вішаєте, вони глобальні і не відносяться до однієї мережі, а відносяться до всього конфігу дхцп.

Це нормальна поведінка isc-dhcp, тому вважаю що не варто про це гадати.

Опубліковано: (відредаговано)

Я це розумію(Ось це означає, що цьому абону вже видавалась ліза).

От як зробити щоб коли абонент має статичну адресу в мережі 172.16.2.0 йому не давало лізу в мережі 10.10.2.0? Чи може якосі авторитетний сервер dhcp чи як?

Відредаговано ppv
Опубліковано:

От як зробити щоб коли абонент має статичну адресу в мережі 172.16.2.0 йому не давало лізу в мережі 10.10.2.0? Чи може якосі авторитетний сервер dhcp чи як?

А у вас, що є 2 дхцп сервери у мережі?

Я так розумію, що юзер спочатку вихватив айпішку з підмережі УХВ, а потім післе самоактиваціі\ручної активації отримав "правильну" айпішку?

Опубліковано: (відредаговано)

А у вас, що є 2 дхцп сервери у мережі?

Я так розумію, що юзер спочатку вихватив айпішку з підмережі УХВ, а потім післе самоактиваціі\ручної активації отримав "правильну" айпішку?

Так, все правильно розумієте і для кожного vlan прописаний персональний щаблон мережі той що вказав в першому пості.  UHW мережа 10.10.2.0 а після активації попадає в мережу 172.16.2.0

Поідеї якщо є 2 дхцп то можна поставити 1н сервер основним (авторитативним), а на іншому поставити опцію

min-secs -кількість секунд (запитів клієнта), після якого сервер відгукнеться.    Але чи правильна реалізація цього тут?

Відредаговано ppv
Опубліковано:

Сервер у вас один, і ніяк окрім підчистити файл з лізами руцями від цього не позбавитись.

/var/db/dhcpd/dhcpd.leases

Опубліковано:

Сервер у вас один, і ніяк окрім підчистити файл з лізами руцями від цього не позбавитись.

Тобто якщо я почищу повністю /var/db/dhcpd/dhcpd.leases то воно небуде сипати?  А якщо автоматизувати при додаванні абонента в мережу 172.16.2.0 при нажиманні на кнопку "применить " щоб dhcpd.leases підчищався?

Опубліковано:

Тобто якщо я почищу повністю /var/db/dhcpd/dhcpd.leases то воно небуде сипати?  А якщо автоматизувати при додаванні абонента в мережу 172.16.2.0 при нажиманні на кнопку "применить " щоб dhcpd.leases підчищався?

Питання закрите, вирішено.

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Створити нове...