zarvin 6 Опубліковано: 2012-04-15 09:55:35 Автор Share Опубліковано: 2012-04-15 09:55:35 арифмометр - та пройдітся по вулиці. чорд, я себе представил это по вулицях ходили і все рахували P.S Учумелые ручки ви реально багато допомогли-Дякую.Не багато тут людей,які хочуть пояснювати це все таким піонерам,як ми на даний момент Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
karonetua 96 Опубліковано: 2012-04-15 11:24:09 Share Опубліковано: 2012-04-15 11:24:09 від зміщення серверної на 100м зміниться тільки довжина магістральних кабелів, і то не значно) Хлопаки, ну не лініться Ви читати старі теми! В них є купа відповідей на Ваші запитання... Вулиці в нього 1 км і зміщення серверної в центр ой як вплине Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
KaYot 3 707 Опубліковано: 2012-04-15 11:54:50 Share Опубліковано: 2012-04-15 11:54:50 від зміщення серверної на 100м зміниться тільки довжина магістральних кабелів, і то не значно) Хлопаки, ну не лініться Ви читати старі теми! В них є купа відповідей на Ваші запитання... Вулицці в нього 1 км і зміщення серверної в центр ой як вплине На что именно? 100м кабеля сэкономят, но поимеют адский геморрой в худшем помещении? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
shwonder 1 Опубліковано: 2012-04-15 12:53:07 Share Опубліковано: 2012-04-15 12:53:07 Я-бы сделал так: Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Masyar 124 Опубліковано: 2012-04-15 12:56:10 Share Опубліковано: 2012-04-15 12:56:10 я так понял masyar это камень в мой огород.варит мой аппарат отменно.пока привык к нему было тяжеловато.теперь все на раз-два.для моих целей -само то.лучше чем всякие там ******локи.а то как авария жди сварщика-120гр дорога +30гр за сварку.если варить мало так еще и не сразу приедет-а за 500баксов купил себе спокойный сон ( и свободу маневров) как-то так какие камни? это констатация факта. я такой же новичек в ВОЛС, но под крылом. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Masyar 124 Опубліковано: 2012-04-15 13:02:13 Share Опубліковано: 2012-04-15 13:02:13 ой, не смешите мои тапки, на оптике 100 метров экономии..... капец. вы еще скажите что делители оптические при их расстояниях в 1 км сильно им всё "поломают"... давайте с небес на землю. у ребят бюджет ограничен, насколько понимаю, сильно. поэтому сделать "по всем правилам" не выйдет. отсюда и пляшем, сделать пионернэт, но близко к чему-то вменяемому. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ingr 74 Опубліковано: 2012-04-15 13:10:18 Share Опубліковано: 2012-04-15 13:10:18 З практики експлуатації телефонних мереж - є проблема підрізів і прострілів. Цікаво, як живе мокра оптика? Скільки часу треба, щоб затухання у волокні виросло до неприйнятного? АДСЛ чи вайфай в селі вже не розглядається? Кабель буде підвішений чи закопаний? Якщо підвішений - то на опори ЛЕП? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
zarvin 6 Опубліковано: 2012-04-15 13:33:05 Автор Share Опубліковано: 2012-04-15 13:33:05 З практики експлуатації телефонних мереж - є проблема підрізів і прострілів. Цікаво, як живе мокра оптика? Скільки часу треба, щоб затухання у волокні виросло до неприйнятного? АДСЛ чи вайфай в селі вже не розглядається? Кабель буде підвішений чи закопаний? Якщо підвішений - то на опори ЛЕП? Що ви маєте на увазі на рахунок АДСЛ??? Волокно підвішане на опорах ЛЕП!!! Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
zarvin 6 Опубліковано: 2012-04-15 14:15:30 Автор Share Опубліковано: 2012-04-15 14:15:30 Не підкажете модель такого ящика, або його анологи??? Хочу використати замість муфт і до того ящика вварувати клієнтів Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
KaYot 3 707 Опубліковано: 2012-04-15 14:40:57 Share Опубліковано: 2012-04-15 14:40:57 А вешать его куда будете? Вместе со стендом купите? Муфту можно вешать на стоб вместе с мотком кабеля, а такую хрень вам вешать не позволят. Я бы для начала вообще с РЭСом решил вопрос использования столбов, сейчас эта тема очень актуальна и труднопробиваема.. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
zarvin 6 Опубліковано: 2012-04-15 14:53:52 Автор Share Опубліковано: 2012-04-15 14:53:52 Підкажіть де можна купити такий гермо ящик КРУН-32ГМ , або такий http://www.optokon.ua/product/outdoor_odf_mopb Чому РЕМ має недозволити таке причіпити??? Якщо воно буде заземлене. ПІсля свят рішу на рахуток ящиків у РЕМ, відпишуся! Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Учумелые ручки 705 Опубліковано: 2012-04-15 15:58:14 Share Опубліковано: 2012-04-15 15:58:14 Можеш не старатся - не разрешат. Ребята ну вы действительно кидаетесь в крайности. Уясните: 1) Надо для себя чётко решить будут ли у Вас там ещё абоненты или нет (все, включая потенциальных заложены в проэкт) 2) Не искать альтернативные покупные решения - они как правило дороги. Берите то что зарекомендовало себя, имеется в наличии и стоит как семочки, можно купить на любом перекрёстке. Или тогда, если времени много, - делайте сами. 3) Не изголятся по поводу доступности и ремонтопригодности линий и сварных соединений, аля ящики, герметические оптические кроссы и т.д. Поверьте грамотно сделанная муфта - простоит 10 лет и вы в неё и заглядывать не будете. А Ваш ящик начнёт гнить через 2 года ... Если изначально сделать все запасы, грамотно распределить волокна - достаточно будет сделать 1 раз. 4) Не важно сколько Вы времени потратите на ремонт оборванного кабеля: 20 минут (заменить пару пролётов на стыках) или 1 час (переварить 2 муфты по 12 волокон) - абонент всё-равно будет недоволен и не будет дожидатся пока вы закончите. Он пойдёт заниматся своими делами придёт через 3 часа и будет свято верить что интернета у него не было именно 3 часа (пока его не было дома), а не 20 минут. И самое главное, не надо искать решений что-бы сделать, как Вам кажется удобней. Надо сразу же делать как надо. Пусть Вам и кажется это бредом сейчас. ЗЫ: по поводу серверной в начале улицы. ИМХО, звезда не зазря придумана. отказоустойчивость выше и стоимость - ниже. и, как я уже говорил, - неважно где сервак стоит, важно где агрегация. Хотя, возможно, и обратное. Просто я хотел акцентировать внимание, что в данном конкретном случае совершенно не важно где располагается сервер. Не от него надо плясать - надо плясать от правильной агрегации. Т.е. удобной в обслуживании и легко наращиваемой. Просто ответте на 1 вопрос: что делать если в противоположном от "серверной" конце улицы, через полгода надо будет подключить ещё 5 человек? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
rsst 406 Опубліковано: 2012-04-15 16:35:10 Share Опубліковано: 2012-04-15 16:35:10 4) Не важно сколько Вы времени потратите на ремонт оборванного кабеля: 20 минут (заменить пару пролётов на стыках) или 1 час (переварить 2 муфты по 12 волокон) - абонент всё-равно будет недоволен и не будет дожидатся пока вы закончите. Он пойдёт заниматся своими делами придёт через 3 часа и будет свято верить что интернета у него не было именно 3 часа (пока его не было дома), а не 20 минут. золотые слова... Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ingr 74 Опубліковано: 2012-04-15 16:37:14 Share Опубліковано: 2012-04-15 16:37:14 Якщо зразу думати про потенційних абонентів і не припускати ніяких змін то треба тупо на кожен будинок зробити вивід по волокну або два (авось скисне одне, що тоді - муфту відкривати?). Але люди тут не впевнені в завтрашньому дні, а не те що в наступному році. Хочуть при підключенні повертати повну вартість матеріалів. То які тут довгочасні плани? Якщо розраховувати на 10 років вперед - то таки треба би було кожному до хати підвести волокно і ще й шоколадку подарувати. Доречі, про відновлення оптики за 20 хвилин - це з тої ж опери, що і муфта на 10 років. Анріал. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Учумелые ручки 705 Опубліковано: 2012-04-15 17:52:24 Share Опубліковано: 2012-04-15 17:52:24 Якщо зразу думати про потенційних абонентів і не припускати ніяких змін то треба тупо на кожен будинок зробити вивід по волокну або два Да зачем - же! Давайте мыслить логично ... У человека даже не Ч/С в черте города. У него СЕЛО ... И поверьте - там все всё друг про друга знают. Знают у кого есть дети, у кого нет, у кого только подрастают, у кого скоро уедут учится ... Достаточно просто внимательно послушать, профильтровать явный бред, сопоставить 2 диаметрально противоположные точки зрения - вуаля список потенциалов готов!. Да просто пройтись и посмотреть на дом и хозяйство ... Я знаю, так определяется 90% потенциалов. Из них 70% подключаются в течении 2-3 месяцев от времени подключения соседа... "Як же так, чим я сусіда гірший, чи моїм дітям в школі соромитися шо реферат не можуть скачати" ... Стадный инстинкт ... Остальные 15 - в течении года, остальные 5 - "хитровжаренные" будут то wi-fi от соседа брать, то витухой по огороду бросать ... до грозы ... Потом нет ничего слаще смотреть как добрые до этого соседи - грызутся как кот с собакой виноватя во всём друг друга. Хотя предупреждалось ... (авось скисне одне, що тоді - муфту відкривати?). А что её вскрывать-то? Что часто нужно? Ну если часто - берите такую http://deps.ua/ru/katalog/opticheskie-muftyi/ru-myfta-opticheskaya-crosver-fosc-m.html и не мучьтесь угрызениями совести. Але люди тут не впевнені в завтрашньому дні, а не те що в наступному році. Хочуть при підключенні повертати повну вартість матеріалів. То які тут довгочасні плани? Якщо розраховувати на 10 років вперед - то таки треба би було кожному до хати підвести волокно і ще й шоколадку подарувати. Знову крайнощі Ємоції, не більше .... Немає чорного та білого, істина десь посередині .... Доречі, про відновлення оптики за 20 хвилин - це з тої ж опери, що і муфта на 10 років. Анріал. Звідки такі дані, в плані "анріал"? Здогадки чи досвід? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Marius 316 Опубліковано: 2012-04-15 18:35:05 Share Опубліковано: 2012-04-15 18:35:05 ПІсля свят рішу на рахуток ящиків у РЕМ, Самонадеянно! Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
KaYot 3 707 Опубліковано: 2012-04-15 18:38:22 Share Опубліковано: 2012-04-15 18:38:22 Угу, сейчас РЭСы все чаще желают видеть полностью диэлектрический кабель и отсутствие посторонних предметов типа муфт. Здоровые металлические ящики приведут их в восторг)) Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
_WesT_ 1 016 Опубліковано: 2012-04-15 19:20:34 Share Опубліковано: 2012-04-15 19:20:34 С муфтами еще они мирятся. С ящиками много хуже, не говоря уже об активке на опорах Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ingr 74 Опубліковано: 2012-04-15 19:29:21 Share Опубліковано: 2012-04-15 19:29:21 Учумелые ручки, я маю трохи досвіду, але не з оптикою. Те, що оцінювати абонентів по маєтках не варто - це в першу чергу. Якісь плани будувати на 10 років приватній особі - також не варто (З причин відсутності або присутності держави - де як виходить ). Щодо часу ремонту. Явно не реальний час. Навіть, якщо ви вказуєте час, за який ви кинете якийсь тимчасовий лінк між обірваними кабелями які лежать на дорозі - все одно час простою не буде 20 хв. За 20 хв. можна хіба що мідь скрутити. Але треба ще прийняти заявку і прибути на місце. Так що 3 години - це ще дуже і дуже гарна оцінка. А абонент буде невдоволений в першу чергу тим, що йому хочуть назвати нереальни час відсутності зв"язку. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ucTuHa 199 Опубліковано: 2012-04-15 19:46:25 Share Опубліковано: 2012-04-15 19:46:25 Учумелые ручки, я маю трохи досвіду, але не з оптикою. Те, що оцінювати абонентів по маєтках не варто - це в першу чергу. Якісь плани будувати на 10 років приватній особі - також не варто (З причин відсутності або присутності держави - де як виходить ). Щодо часу ремонту. Явно не реальний час. Навіть, якщо ви вказуєте час, за який ви кинете якийсь тимчасовий лінк між обірваними кабелями які лежать на дорозі - все одно час простою не буде 20 хв. За 20 хв. можна хіба що мідь скрутити. Але треба ще прийняти заявку і прибути на місце. Так що 3 години - це ще дуже і дуже гарна оцінка. А абонент буде невдоволений в першу чергу тим, що йому хочуть назвати нереальни час відсутності зв"язку. В данной теме оговаривается определенный объект, в котором от звонка до проблемного места 5 минут ходьбы. И если поспешить, при правильном подходе времянку можно и за 1 час сделать, конечно кроме случая когда 20 волокон порвали, с таким раскладом имеет смысл обзвонить клиентов и узнать кто дома кого нет, дабы ускорить восстановления тем клиентам которым инет нужен в данный момент. К тому же наверное все таки говорим о плюсах и минусах технологий, не каждый же день оптику рвать будут, не считаю что этой теме нужно уделять так много высказываний. Да, нет, + - и все. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ucTuHa 199 Опубліковано: 2012-04-15 19:48:48 Share Опубліковано: 2012-04-15 19:48:48 Підкажіть де можна купити такий гермо ящик КРУН-32ГМ , або такий http://www.optokon.u...utdoor_odf_mopb Чому РЕМ має недозволити таке причіпити??? Якщо воно буде заземлене. ПІсля свят рішу на рахуток ящиків у РЕМ, відпишуся! Перед тем как пойти договариваться о столбах, еще раз обратите внимание на аватарку Учумелые Ручки, думаю в данной стране не случаен выбор данной картины Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ingr 74 Опубліковано: 2012-04-15 20:09:40 Share Опубліковано: 2012-04-15 20:09:40 Мене трохи чіпає тема часу ремонту, бо я такими ремонтами займаюся. Трохи самостійно а трохи за часом слідкую. Що мене лякає найбільше в такому проекті - це можливість навмисних пошкоджень... От година - це вже ближче до реалу. І то, якщо прийшли зі зваркою і прийняли рішення негайно відновлювати зв"язок по тимчасовій схемі. І є чим "кидати" ту времянуку... Доречі, ніхто не замітив питання про частково пошкоджений кабель. Якщо в той кабель попадає вода - за скільки часу він скисне? Як проявляється скисання в роботі? На скільки я розумію, за рік воно може скиснути... Ще така ідея - кидати кабель на 2-3-4 абонентів окремий кабель. По-перше, тих абонентів і так не багато. По-друге менше зварок у муфті. Головне, кабелі маркувати. Бо як жмут таких кабельків десь урвуть.... Доречі, про маркування і документацію. Тут на разі ніхто нічого не каже. А це дуже важливий елемент. Записати коли, як і що підвісили. Хоча, кажуть, що в деяких місцях ніхто кабелі не ремонтує. Як виявили що щось кабель пошкоджений - кидають новий. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ucTuHa 199 Опубліковано: 2012-04-15 20:44:01 Share Опубліковано: 2012-04-15 20:44:01 Дабы не тратить время на анализ, предлагаю сразу ставить клиенту роутер с сфп, и при подключении рассказывать, что данная активка кушает мало денег в плане электричества и по возможности ее оставлять включенным, в таком случае на сервере прикрепить скрипт который будет оповещать о одновременном отключении к примеру сразу 5 клиентов, что будет вам сигналом, что кабель рвут, и если ни кого не застанете на месте преступления, сразу приступать к восстановлению, а так как вы видите что начиная с определенной муфты нет ни одного клиента, то можно и без анализа обойтись, еще из серверной будет ясно, что кабелю куку. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Учумелые ручки 705 Опубліковано: 2012-04-16 06:54:16 Share Опубліковано: 2012-04-16 06:54:16 Учумелые ручки, я маю трохи досвіду, але не з оптикою. Те, що оцінювати абонентів по маєтках не варто - це в першу чергу. А де я згадував маєток? Я згадував "хазяйство", хто живе в селі - той зрозуміє. Хатинка може бути і убогою, а ось хазяїн - добрий, і навпаки. Якісь плани будувати на 10 років приватній особі - також не варто (З причин відсутності або присутності держави - де як виходить ). Нічого не зрозумів. Які 10 років? Де я це згадував? - Це все ваші вигадки ... Як я вже писав основна маса абонентів в селі підключаєтся ~ протягом 1 року - ділі тільки: хтось заїхав, хтось одружився, у когось підросла дитина ... Щодо часу ремонту. Явно не реальний час. Навіть, якщо ви вказуєте час, за який ви кинете якийсь тимчасовий лінк між обірваними кабелями які лежать на дорозі - все одно час простою не буде 20 хв. За 20 хв. можна хіба що мідь скрутити. Але треба ще прийняти заявку і прибути на місце. Ось тут все зрозуміло. Ви працюєте чи працювали в УТ, або в іншій крупній компанії ... В селі (чи пак у малого альтернативного оператора) неміє часу на "приймання заявки". Вони працюють "з коліс", подзвонив абонент на мобілу - поїхав ремонтувати... Щодо 20 хвилин - дуже і дуже реально використовуючи щось на кшталт: http://local.com.ua/...%D1%8B-ftthpon/ Доречі, ніхто не замітив питання про частково пошкоджений кабель. Якщо в той кабель попадає вода - за скільки часу він скисне? Як проявляється скисання в роботі? На скільки я розумію, за рік воно може скиснути... Волокно - не молоко щоб скисати ... І не мідь щроб гнити І потрапляння вологи ви можете навідь не помітити. Бо поперше - та волога одразу заблокуєтся гідрофобним гелем, а по друге максимум чим страшна волога в оптичному кабелі - це тим, що оболонку кабеля може пошкодити лід з цієї водички (при умові що кабель не в землі). PS: виходячи з цього питання - ви явно працюєте чи працювали в УТ . Ще така ідея - кидати кабель на 2-3-4 абонентів окремий кабель. По-перше, тих абонентів і так не багато. По-друге менше зварок у муфті. А от цього я-би не рекомендував робити ... По перше єлементарно дорожче, по друге нічого в плані ремонтопридатності це не дасть ... Всі ці питання наштовхують на думку що ви занадто часто стикались з проблемами на лініях і це вас тривожить. З цього роблю вивід: ви працівник УТ (чи біли ним, чи хтось з рідних там працює) ... Не потрібно так хвилюватися. Оптика для того і вішаєтся що-би проблем подібного плану було значно менше (або зовсім не було). Не кидайтися в крайнощі ... Ще раз - нормально, по правилам, підвішена оптика в ч/с може бути пошкоджена тільки форсмажорними обставинами. А форсмажор - це і в африці - форсмажор. Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
zarvin 6 Опубліковано: 2012-04-16 07:03:22 Автор Share Опубліковано: 2012-04-16 07:03:22 Не сваріться у темі. Якщо так сильно хочете, то в ПП пишіть один одному. З кількістю волокон оприділився, дякую дуже допомогли визначитися з к-стю майбутніх клієнтів !!! Клієнт буде сидіти на одному одномодовому волокні, який кабель взяти до клієнта від муфти, на одно волокно неможу знайти. Чи кидати 2 волокна???? Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВхід
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас