Перейти к содержимому

Вибір роутера

Рекомендованные сообщения

Проблема з вибором роутера.

Є сеть на 30 клієнтів. Вихід в інет через TL-WR841N. За ним - link з nanostatin m2(лінк реальних 30mbit) за ними через кабель/wi-fi - 30 юзерів.

Ну от біда - коли в сеті одночасно більше 25 швидкість катастрофічно падає - даже на сайт важко зайти. Ясно що роутер не справляється з такою кількістю одночасних ip - соединений. Ясно що треба потужніший роутер, хотілося щоб він зміг обслужити 50-60 користувачів + NAT+acces list(фильтр по ip, по mac не підходить). Torrent ніхто не юзає.

Бюджет не обмежений, хоча звісно хотілося б подешевше. можна без wi-fi.

• 2 months later...
  • 13 years later...

Тут випадково згадав що є форум профі і у кого як не у профі запитати

який роутер не за всі гроші світу нормально може працювати з двома провайдерами і wi-fi  ax ? Автоматичне переключення на Резерв і бажано ( не обовязково) по можливості «підмішування» 

філософський відсуп , або предісторія.
я підозрюю що мікротік , але налаштовувати його я не вмію і не хочу багато днів та ночей провезти за навчанням, хіба оплатити  за налаштування , але теж не варіант , потім треба буде оновити прошивку і знову когось кликати на допомогу , бо при оновленні пз скоріш за все прийдеться щось переналаштовувати

Є досить не поганий місцевий провайдер , але хочеться резервом докинути якийсь київстар чи водафон чи хоч укртелекомовський адсл . Бо мав прикол в минулому році всі зірки зійшлись : кібер атака на місцевого провайдера і одночасно вимкнули електроенергію, відповідно мобільний інтернет ліг , бо всі ломанулись на нього. 

в мене вже є туполінк ах1800 ( він же ах23)  і  linksys mx4300 на стоковій прошивці - якщо цю халепу можна якось використати було б не погано. Як самий тупий варіант :) просто включити окремо і мати дві мережі ві-фі в 5 Гц і максимально їх рознести , а далі просто вручну переключатися .

Йой я археолог ? Я не думав що це така давня тема , була і сучасніша але пошуком знайшов цю. Якщо можете знаєте нову можна обєднати , або перенести пост туди

12 часов назад, Туйон сказав:

Таке ще існує? :blink:

У них навіть ТФОП ще в роботі. Останній модем ут бачів в роботі на початку лютого 22.

17 часов назад, yama сказал:

який роутер не за всі гроші світу нормально може працювати з двома провайдерами і wi-fi  ax ? Автоматичне переключення на Резерв і бажано ( не обовязково) по можливості «підмішування» 

Ксяомі. У сучасних роутерах дуал ван багато де є. Вже можна BE брати замість AX. 

5 часов назад, tkapluk сказал:

Ксяомі. У сучасних роутерах дуал ван багато де є. Вже можна BE брати замість AX. 

Ну скажімо так , перш за все чистопородних китайців не хочу ідеологічно, розглядаються лише «православні» бренди наприклад якийсь асус , можливо щось інше , я не поспішаю ще місяці два є на вибір…

можливо підкажете якийсь емулятор інтерфейсу мікротіків і я інтернет обєднаю якимось провідним роутером мікротік від двох ону  а далі вай- фай як точка доступу ? 

Изменено пользователем yama
9 часов назад, yama сказал:

Gpt рекомендує D‑Link DSR‑250V2 та TP‑Link ER605 як вони в налаштуванні ? 

Там простий інтерфейс, як у звичайних роутерів TP-Link, D-Link. 
Складнощів не повинно виникнути. 

Але ці роутери не мають WiFi. 

Якщо не розглядати Xiaomi, то можливо Асус з WiFi на борту? Роутер Asus RT-BE58U

Изменено пользователем olnet
  • Like 1

+ за микрот. 760 igs (Hex s ) справляется вообще без нагрузок - 50 мбит и наверное около 100 - 150 клиентов.

Значительной привилегией микротика в вашем случае будет - мониторинг.

Вы сможете понимать чего вам не хватает - ширины канала, или роутер захлебывается. Меня это в свое время сильно выручило.

Якщо тупо переключати канали то бюджетний варіант Xiaomi BE3600 , якщо потрібні додаткові плюшки то Mikrotik hEX refresh  а Ваші роутери (туполінк ах1800 ( він же ах23)  і  linksys mx4300) як точки доступу для роздачі WIFI. 

12 часов назад, yama сказав:

емулятор інтерфейсу мікротіків

Кочаємо qemu версію та ставимо на eve-ng, бахаємо лабу з 50 мікротами. Впирається тільки в ресурси гіпервізора та фантазію.

17 часов назад, yama сказал:

Gpt рекомендує D‑Link DSR‑250V2 та TP‑Link ER605 як вони в налаштуванні ? 

по перше gpt чухню радить

D‑Link DSR‑250V2 та TP‑Link ER605 це комутатори (не роутери)

https://www.omadanetworks.com/uk-ua/business-networking/omada-router-wired-router/er605/

https://www.dlink.com/uk/en/products/dsr-250v2-unified-services-vpn-router

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Сейчас на странице   1 пользователь

• Создать...