Перейти до

Рекомендованные сообщения

Опубликовано:

скільки приблизно коштів потрібно , що побудувати мережу за технологією FTTH в селі відстань до магістралі 15 км ,  250 абонентів 

яку апаратуру краще вибирати і так далі.....

Дякую!!!

Опубліковано:

60% бюджета сожрет кабель до магистрали

40% от плотности домов

район не указан,  по этому 10500 уе

а реально более подробно все изложите 

Опубліковано:

скільки приблизно коштів потрібно , що побудувати мережу за технологією FTTH в селі відстань до магістралі 15 км ,  250 абонентів 

Дякую!!!

Дуже багато коштів і дуже мало даних.

Вартість пілключення для клієнтів буде космічною, ціни на нет при такій к-ті клієнтів теж.

Опубліковано:

В селі десь від 1200грн на клієнта(все залежить від села).

Магістраль приблизно тисяч 40 при умові що є кудою вести.

Опубліковано:

Дякую!!!

Дуже багато коштів і дуже мало даних.

Вартість пілключення для клієнтів буде космічною, ціни на нет при такій к-ті клієнтів теж.

а якщо приблизно хоть , які небуть дані ну там ) скіки сотень тисяч) =- 20%)

Опубліковано:

ну хай буде магістраль тисяч 40)) а так на решту апаратури ну при кількості 250 людей)  так теоретично чисто скільки би вийшло? не враховуючи роботи.

Опубліковано:

Лише активка мініум 14 тис баксів

D-Link DES-3200-28F - 11 шт = $5000

SFP до них - 250 шт = $3000

Мідюки - 250 шт = $5500

Безперебійник, акум від $300

Це не рахуючи кабеля, якого буде дофігіща, боксів, панелей, пачкордів і т.д.

Далі, треба буде опори або каналізацію, роботи по протяжці, зварці...

Опубліковано:

ну хай буде магістраль тисяч 40)) а так на решту апаратури ну при кількості 250 людей)  так теоретично чисто скільки би вийшло? не враховуючи роботи.

1200грнХ250клієнтів=300000 десь так.

Опубліковано:

Лише активка мініум 14 тис баксів

D-Link DES-3200-28F - 11 шт = $5000

SFP до них - 250 шт = $3000

Мідюки - 250 шт = $5500

Безперебійник, акум від $300

Це не рахуючи кабеля, якого буде дофігіща, боксів, панелей, пачкордів і т.д.

Далі, треба буде опори або каналізацію, роботи по протяжці, зварці...

ну в принципі на щось таке я і розраховував)) 170-300 тис зі всім))   але зарас сфп і мідюки за 180 грн в 1 можна взяти і комутатори по 12000 грн норм є) а не за 40к всі ну а прокладка це вже моя справа)

Опубліковано:

У нас по  материалу если по столбам то приблизительно 5000 грн на 1 км. 

Активка если строить pon то приблизительно 6000$

Ну и еще на разные расходы 2000$

Опубліковано: (відредаговано)

оо сам 15км магістралі прокласти нуну.

Якщо буде сам з напарником, то за 2-3 роки це село зробить :)

Відредаговано andryas
Опубліковано:

не пугайте человека бедного) думаю тут много кто с опытом может поделиться)

ТС подумай кто сможет помочь, и звони, отправляй ему на пивко и он поделиться опытом)  связисты они такие) :)

Опубліковано:

с чего это, если магистраль по столбам в доль дороги, то 1 км в сутки/три человека/две лестницы вполне реально. 

Опубліковано:

с чего это, если магистраль по столбам в доль дороги, то 1 км в сутки/три человека/две лестницы вполне реально. 

Три человека за рабочий день повесят около 3х км.

Опубліковано:

Я за все село говорив, до останнього клієнта.

Магістраль при хорошій погоді за тиждень-два можна повісити.

Опубліковано:

та зрозуміло що не сам буду робити , людей найти не проблема , я прост опитаю про кошториш)) тай все)) а прокладка це вже друга справа)) 

і як краще розміщувати комутатори щоб з економити на волокні ( більше точок доступу , чи все в одній?) і чи може комутатор  працювати при мінусових темпаратурах?

Опубліковано:

Я за все село говорив, до останнього клієнта.

Магістраль при хорошій погоді за тиждень-два можна повісити.

Если все село тяжело сказать. Каждый абонент и его дом индивидуальны.

Заходить к каждому и индивидуально рассматривать куда заводить оптику, какой у него ремонт, нужен роутер или нет, нужна разводка ...

Опубліковано:

та зрозуміло що не сам буду робити , людей найти не проблема , я прост опитаю про кошториш)) тай все)) а прокладка це вже друга справа)) 

і як краще розміщувати комутатори щоб з економити на волокні ( більше точок доступу , чи все в одній?) і чи може комутатор  працювати при мінусових темпаратурах?

Економія волокна буде якщо комутатори рознести. Але потрібно багато кліматичних боксів з начинкою, точок живлення, тощо.

Опубліковано:

щоб зекономити на волокні, та не наживати собі гемор в майбутньому - краще будувати ПОН

Опубліковано:

щоб зекономити на волокні, та не наживати собі гемор в майбутньому - краще будувати ПОН

я к чему и клоню, автору бы ПОН там построить ...

Опубліковано:

250 абонів - 1 ОЛТ, 1 УПС, 1 Акум, 1 ящик, мінімум волокон. максимум надійності. Просто ідеально для будівництва ПОН 

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Створити нове...