Перейти до

Робота в польщі.


Рекомендованные сообщения

  • Відповіді 67
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Я щось не розумію. А що працедавець зобовязаний забезпечувати працівника житлом? Ну та так. Садочки, школи. І з ложечки годувати. На мою думку працедавець повинен забезпечити працівника лише належними

Знаете вот если б таких людей как Вы было б меньше - мир был бы лучше. Вся проблема в том что каждый думает сугубо про себя и срет на других. Так и живем...

Тут можна по різному дивитися на ситуацію. Підійду я з іншої сторони. Я власник інтернет компанії. Відкинемо мораль. Будемо мислити холодно. В мене є 3 варіанти. Взяти на роботу місцевого працівника і

 

Я так понимаю вся соль поста в 20к в год)

 

 

Если люди едут туда зарабатывать копейки и жить в скотских условиях, то какие же условия и заработки у них дома?

Такі, що в селах взагалі немає де заробити навіть 100грн. в день.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Погляд людини яка була кілька раз на заробітках

 

Житло.

Роботодавець зацікавлений дати людині житло так як він тоді швидше знайде працівників і дешевших.

Для прикладу. Бригада місцевих монтажників 3 чоловіки  яким ви платите по 6 тисяч. А можете взяти з забитого села монтажника і платити 2 тисячі. Профіт по зарплаті 12 тисяч. Невже важко зняти за 3-4 тисячі їм квартиру? Бригаду знайомих між собою працівників які самі зніматимуть житло  знайти важче ніж трьох різних людей які не будуть перейматися питанням  проживання

 

Харчування.

Ви не повірите але 50% роботодавців навіть організовують харчування для заробітчан. Якщо в вас заробітчан чоловік 20 то вигідніше найняти повара щоб працівники працювали на 2-4 години в день більше а не тратили час на приготування хавчика і  ходіння по магазинах.

Відредаговано dm82
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

На сколько я знаю 15злотых в час- это мин. зарплата для разнароба без квалиф.

Хіба що для офіційно влаштованих. Мінімалка від 7 злотих. Навіть на такі гроші є працівники з України. 500-600 грн в день. Люди згодні жити в бараках за такі гроші. В основному це сади, теплиці, гриби. Хорошим заробітком для різноробочих без кваліфікації вважається від 12 злотих але це вже на будівництві.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Так от, працедавець, який запропонував (чит. загнав) 10-15 людей в одну кімнату - скотина. Люди, які пропонують ночівлю на матрасі на підлозі за гроші (хоть би за один грош) - скоти.

 

Я щось не розумію. А що працедавець зобовязаний забезпечувати працівника житлом? Ну та так. Садочки, школи. І з ложечки годувати. На мою думку працедавець повинен забезпечити працівника лише належними умовами праці і все. Не подобається матрац на землі - знімай квартиру. В чому проблема? Людина яка туди їхала працювати не читала трудового договору? Не вивчала питання? Хто їй винен. А якщо це нелегал, то нелегалу ніхто не буде забезпечувати супер умови праці. Ви думаєте десь на заробітках хоч хтось забезпечує комусь хороше житло, садочки, медицину? Всі скоти значить. Я теж. Я своїм працівникам не забезпечую ні житло ні садочка ні школи.

 

Все ви забезпечуєте, тільки не явним чином. І за рахунок накопичення ресурсів з минулого. В основному - нерухомості. Якщо би не було умовно халявного житла (а, очевидно, що зарплата ваших робітників не дозволяє винаймати житло чи, тим більше, придбати) то вашого бізнесу би не існувало. Або Ви би платили стільки грошей, що мусіло би вистачати на житло і життя в тому житлі.

Коли у Вас буде доволі велика кількість працівників то буде можливість самому формувати (або впливати на формування) структури поза виробництвом.

А от коли ви будете платити найманим полякам половину від того що заплатите українцям і селити їх в бараки як рибу в банки - тільки тоді Ви будете скотина.

Всі "святі діла" і неймовірні "добра" - це все простий розрахунок. Спроба мінімізувати витрати (всілякого типу), скоротити проблеми і покращити продуктивність праці. І для заробітчан ці можливості особливо широкі. Тому що людина приїжджає "заробити". Працювати хоче більше, проблем хоче менше. Взаємна зацікавленість.

 

Цікаво, що як приїжджають з заробітків короткочасних (їдуть на місяць-два на підміну родича) - десь тиждень працюють особливо натхненно. Шукають собі роботу - можуть поприбирати, поскладати щось до купи акуратно без додаткових вказівок. Шкода, що та звичка проходить за тиждень а не за місяць, як обіцяють психологи. Очевидно, вплив оточуючих...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
А от коли ви будете платити найманим полякам половину від того що заплатите українцям і селити їх в бараки як рибу в банки - тільки тоді Ви будете скотина.

 

Тут можна по різному дивитися на ситуацію. Підійду я з іншої сторони. Я власник інтернет компанії. Відкинемо мораль. Будемо мислити холодно. В мене є 3 варіанти. Взяти на роботу місцевого працівника і платити йому в 2 рази більше, але не забезпечувати дахом над головою. Взяти на роботу фіг знає кого з іншої бідної країни і платити в 2 рази менше, але забезпечити його житлом. Або взяти того самого, але забезпечити по мінімуму дешевим "дахом над головою". З цих 3 варіантів я бачу логічними тільки перший або третій. Якщо знімати людині нормальну квартиру і платити навіть в 2 рази менше, то це напевно вийде на те саме або біля того, але в одному випадку буде працювати місцевий працівник, а в другому фіг знати хто, з точки зору поляка, з сусідньої бідної країни де великий бардак, війна і повна дупа. Тобто йому нафіг просто не впала наша праця якщо він буде нам платити як і своїм. Ну і ніхто силою їхати на такі умови не заставляє, значить нашим навіть такі скотські умови кращі ніж в себе вдома. Значить поляк ще дає можливість заробити більше. І люди тому і раді, бо інакше б масово не їхали в Польщу. Це все з прагматичної точки зору. Про мораль і питання добра і зла тут мова не йде.

Ну наплювати поляку, що українець живе в некомфортних умовах. Його більше цікавить власні прибутки ніж щастя чужої людини з чужої країни. Це його право. І судити про те чи він хороший чи поганий не стану. Коли той поляк розселить людей в хороше житло, то буде йому повага і подяка. А так він міг взагалі навіть бараків не надати і платити в 2 рази менше. Ви гляньте наприклад на Дубай. Як там вкалують і за які гроші гастарбайтери з бідних країн. Руками бідняків вибудували 8 чудо світу серед пісків.

Як ви не розумієте, що не поляки скоти, що не забезпечують нас рівнем зарплати і умовами як своїх. А в нас тут скоти як і серед простих людей так і в владних кріслах, які вимушують людей їхати в Польщу жити в бараках. Тільки про Путіна прошу не треба. Страшилка для дурачків. Геніально, створити заморожений конфлікт на роки і всі проблеми списувати на нього. Точно як в РФ все списують на ворогів. путні це тільки частина біди. Значно менша частина насправді.

Відредаговано Nightly Wanderer
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Ну і на рахунок "скотини". Не знаю чому ви вибрали саме цей термін по відношенні до поляка. Він насправді більше підходить тим, хто живе в тих бараках. До такого рівня життя ми докотилися. І реально неможливо забезпечити людину зарплатою такою, щоб в неї не виникало бажання поїхати в Польщу. Нема з чого.

 

А от якщо б поляк пообіцяв, а обманув, тоді він би був сволотою. Якщо він обіцяв квартиру, а надав бараки, то тоді я підтримую.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

До такого рівня життя ми докотилися.
 

Прозрение? :-)

 

Честно говоря, я не вижу смысла ехать в Польшу за 750$ в месяц. Не видя семью , детей и жить как джамшут.  Джамшут это  не рассовая дискриминация -это тот как бедные Узбеки и Таджики живут в подвалах и чердаках в Москве.

Да сейчас в Украине не лучшие времена и я как переселенец понимаю, что начать жить с  нуля  не легко. Легче людям которые могут жить у себя дома и заниматься своим делом многие годы подряд.  

Відредаговано djdeedee
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

750 баксів це в три рази більше ніж у нас...кожен обирає свій шлях... в нас в селах по третині населення виїздить на заробітки... і для них то нормально.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Попробуйте порахувати витрати на 10 працівників. Працівників, які валять по 12-14 годин, за яких не треба платити податки, які поперек ні слова не скажуть а будуть робити те що скажеш. Файно? А на 100?

Я описую ситуацію малокваліфікованих працівників і просто пропозицій проживання в Польщі. Тому що пропозиція по зарплаті була саме як для малокваліфікованого працівника. На початку теми. При такій зарплаті треба не менше пів року там попрацювати щоб був якийсь заробіток. Приблизно, в залежності від витрат. Від того самого житла, транспорту, їжі. А як ще обікрадуть або не заплатять навіть тих грошей... А за пів року можна ще "заробити" трохи болячок з усіляких боків. В залежності від того, де живеш, що їж, яке оточення...

Але, головна претензія до поляків - пропозиція нелюдських умов проживання. Людина до людини так ставитися не може. На такі умови, доречі, погоджується лише 10-20% "наших". Очевидно, тих бідолах, які не знають мови, не можуть вернутися назад і не можуть знайти нічого кращого...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Знаете вот если б таких людей как Вы было б меньше - мир был бы лучше.

 

Не треба цього лицемірства. Кожен думає в першу чергу про себе. Це нормально. Проблема світу не в тих, хто думає про себе, а в тих, хто і про себе подбати не може. В дураках. Все саме більше зло в світі робиться чужими руками.

Я все таки думаю, що не я м@д#к, а ви лицемір. Бо я ніколи не чиню людям шкоди заради власної вигоди. Але я не зобовязаний тому чи іншому робити добро. Хочете хоч подаруйте своєму працівнику свою квартиру. Але судити людей за те чого вони не зобовязані робити з будь якої точки зору - це ознака мудака. Для успішної країни з високим рівнем життя і соціальним захистом не потрібно щоб одні думали за інших. Достатньо щоб кожен думав за себе. Проблема тому, що більшість навіть за себе не дбає.

Ще раз повторюся. Дахом над головою працедавець не зобовязаний забезпечувати свого працівника. Він може це зробити, але судити за те, що він цього не зробив, низько. Тим більше, коли це лицемірство чистої води.

 

А ви своїм працівникам оплачуєте житло? Мажор напевно ще той. Я от навіть належної зарплати не можу забезпечити, бо в мене самого доходи далеко не ахті. Можей мені продати квартиру і піти жити на вулицю щоб працівники добре пожили? Можливо в когось теж нема лишніх грошей? Не подумали?

Хочу від вас почути про ваші святі діла. А то якщо ви вважаєте, що краще б такого як я на світі і не було, то напевно ви як  мінімум другий Святий Миколай.

 

Вы просто подверждаете мои слова. Я просто не начинаю писать о том что я говно или я охуенный. И говорить что надо держать других в бараках заботясь только о себе и срать на всех.

Ответьте на простой вопрос - если б Вы имели тут те прибыли которые работодатели имею там? Вы бы беспокоились о своих работниках (или Ваш лучше подойдет слово "рабах")? 

Відредаговано Kto To
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Ответьте на простой вопрос - если б Вы имели тут те прибыли которые работодатели имею там? Вы бы беспокоились о своих работниках (или Ваш лучше подойдет слово "рабах")? 

 

Я не володію інформацією щодо прибутків тих, на кого працюють люди, що живуть у бараках. Я стараюся не судити людей відносно себе. Бо не всі, хто в чомусь гірший або поступає менш гуманно чи справедливо ніж я гівно. Мене переповнюють негативні почуття по відношенні до людини в 2 випадках. Коли людина дурнувата і тупа як пробка, але ставить з себе великого мудреця і знавця. І коли людина не чесна і добивається успіху в житті методом відбирання благ у інших. Тобто заради своєї вигоди чинить шкоду іншим людям. Якщо людина іншим не робить зла, то судити її за те, що вона чогось не зробила, не враховуючи деяких випадків, коли бездіяльність привела до різко негативних наслідків, несправедливо.
Особисто я б не зміг собі дозволити жирувати, коли мої працівники бідують у випадку, якщо покращення умов для працівників не відбилося би різко негативно на моїх доходах. Не тому, що я сильно добрий. А тому, що в такому випадку я б став зневажати сам себе. Та і від грошей я психологічно не залежний. Я контролюю гроші, а не гроші мене, тому з ними розлучатися не сильно болісно, а якщо вони йдуть на хороші цілі, то навіть приємно. В кожного свої цінності. Хтось піднімає самооцінку методом розводу лохів, а комусь такий метод як "плюнути собі в душу".
Я часто стараюся подивитися з точки зору людини з іншими цінностями. Чому він чинить так чи інакше. Наприклад я розумію наших політиків. Чому вони грабують країну. І як вони дивляться на людей. І багато в чому вони на жаль і праві. Тому змінити політиків не поможе взагалі. Тільки зміна системи як такої.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Ответьте на простой вопрос - если б Вы имели тут те прибыли которые работодатели имею там? Вы бы беспокоились о своих работниках (или Ваш лучше подойдет слово "рабах")? 

 

Я не володію інформацією щодо прибутків тих, на кого працюють люди, що живуть у бараках. Я стараюся не судити людей відносно себе. Бо не всі, хто в чомусь гірший або поступає менш гуманно чи справедливо ніж я гівно. Мене переповнюють негативні почуття по відношенні до людини в 2 випадках. Коли людина дурнувата і тупа як пробка, але ставить з себе великого мудреця і знавця. І коли людина не чесна і добивається успіху в житті методом відбирання благ у інших. Тобто заради своєї вигоди чинить шкоду іншим людям. Якщо людина іншим не робить зла, то судити її за те, що вона чогось не зробила, не враховуючи деяких випадків, коли бездіяльність привела до різко негативних наслідків, несправедливо.

Особисто я б не зміг собі дозволити жирувати, коли мої працівники бідують у випадку, якщо покращення умов для працівників не відбилося би різко негативно на моїх доходах. Не тому, що я сильно добрий. А тому, що в такому випадку я б став зневажати сам себе. Та і від грошей я психологічно не залежний. Я контролюю гроші, а не гроші мене, тому з ними розлучатися не сильно болісно, а якщо вони йдуть на хороші цілі, то навіть приємно. В кожного свої цінності. Хтось піднімає самооцінку методом розводу лохів, а комусь такий метод як "плюнути собі в душу".

Я часто стараюся подивитися з точки зору людини з іншими цінностями. Чому він чинить так чи інакше. Наприклад я розумію наших політиків. Чому вони грабують країну. І як вони дивляться на людей. І багато в чому вони на жаль і праві. Тому змінити політиків не поможе взагалі. Тільки зміна системи як такої.

 

Не надо тут устраивать демагогию и увиливать от ответа. 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

За 500-700 у.е. ни один украинец не подумал бы пойти в гастербайтеры до 2014-го.

Сейчас я работаю за 200.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Не надо тут устраивать демагогию и увиливать от ответа. 

 

Я дав розгорнуту відповідь. Прочитайте ще раз.
А як би я поступив на місці поляка сказати не можу, бо я не на його місці. Я можу написати речі виходячи з яких я був би великим добродієм. Але за своє життя я зрозумів, що ми часто судимо людину і говоримо, що ніколи б так не поступили як вона, але насправді опинившись на місці цієї людини поступили би так само. А проблема в тому, що ми думаємо, що знаємо достатньо, а насправді ні.

Часто люди як стервятники налітають на людину, яка з їхньої точки зору злочинець і непотріб, коли та людина варта більшого ніж ті всі стервятники разом взяті. Можна легко зробити з будь кого мудака. От як нещодавно як провайдери боролися за свавілля Обленерго. Як більшість нас с гівном мішала, що ми на людях наживаємося на рівному місці. Нехай свої стовпи ставимо, а то не хочем свою інфраструктуру будувати. а гроші тільки лопатою гребемо. Тому я краще демагогію буду розводити ніж відповідати на запитання на яких в мене нема однозначних відповідей. Поляки можливо за своїх працівників теж дбають добре. А за гастарбайтерів не дбає практично нігде і ніхто. Хіба ви висококваліфікований спеціаліст. А якщо джашмут, то і ставлення відповідне.

Це не означає, що мені наплювати на людей і я готовий заради власної вигоди їх використовувати як батраків. Однозначно ні. Як написав вище - це нижче моєї гідності. Я просто себе поважаю, а не сильно люблю людей і піклуюся про кожну "душу" на Землі. А для когось це не нижче його гідності, бо інші цінності в людини. Навіть якщо з моєї чи з вашої точки зору ця людина м@д#к. Надіюся достатньо чітко пояснив свою позицію? Чи продовжувати філософію чи то демагогію?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Любую тему, как всегда испохабят.

Народ вам веток о политике мало?

Вандерер, вы не обижайтесь, но когда читаешь ваши посты, вы всегда кому то даете оценки или кого то учите, как надо.

Гроза ответила емко и кратко.

мы все стали заложники этого времени, хотим мы того или не хотим, каждый сам выбирает как и где работать, и каждый сам выбирает как и кому и сколько платить.

Не есть секрет, что Поляки нас недолюбливают именно потому как мы провалили их рынок труда по оплате, и теперь поляки так же как и мы ездят работать в Англию.

Как вы сюда еще петю, и правосеков не прикрутили, удивлен:)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Чимось нагадує бюджетників з своїм "Та в нас ЗП 1500 грн"

 

Я ніяк не можу зрозуміти: людей на таких поганих роботах ланцюгами прив*язують?

Рости, розвивайся, підвищуй свою кваліфікацію і навики, тим самим збільшуй свою цінність як спеціаліста і не працюй за копійки!

 

А то звикли "Платять копійки, умови скотські, відношення скотське - але шо скажеш, зато стаж йде!"

 

 

 

Ніхто нікого не примушує і ніхто нікому нічим не зобов*язаний.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Чимось нагадує бюджетників з своїм "Та в нас ЗП 1500 грн"

 

Я ніяк не можу зрозуміти: людей на таких поганих роботах ланцюгами прив*язують?

Рости, розвивайся, підвищуй свою кваліфікацію і навики, тим самим збільшуй свою цінність як спеціаліста і не працюй за копійки!

 

А то звикли "Платять копійки, умови скотські, відношення скотське - але шо скажеш, зато стаж йде!"

 

 

 

Ніхто нікого не примушує і ніхто нікому нічим не зобов*язаний.

Все правильно, але людей ще тримає страх втратити хоч якийсь заробіток. А якщо ще сімя, то взагалі мовчу.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Любую тему, как всегда испохабят.

Народ вам веток о политике мало?

Вандерер, вы не обижайтесь, но когда читаешь ваши посты, вы всегда кому то даете оценки или кого то учите, как надо.

Гроза ответила емко и кратко.

мы все стали заложники этого времени, хотим мы того или не хотим, каждый сам выбирает как и где работать, и каждый сам выбирает как и кому и сколько платить.

Не есть секрет, что Поляки нас недолюбливают именно потому как мы провалили их рынок труда по оплате, и теперь поляки так же как и мы ездят работать в Англию.

Как вы сюда еще петю, и правосеков не прикрутили, удивлен :)

 

Мене часто несе в дебрі. Згідний. Але

1. Ви самі продовжуєте розвивати тему

2. Політика так чи інакше має місце бути

3. Не я перший почав офтоп.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Все правильно, але людей ще тримає страх втратити хоч якийсь заробіток. А якщо ще сімя, то взагалі мовчу.

 

Якщо людина заробляє 1500 грн, то вона напевно або ненанивидить свою сімю. Або вона дебільна і їй наплювати на свою сімю. Бо за 1500 грн прогодувати себе і сімю неможливо. За такі гроші навіть бомж здохне.
А якщо коротко, то можна сказати одним словом - СОВОК.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Любую тему, как всегда испохабят.

Народ вам веток о политике мало?

Вандерер, вы не обижайтесь, но когда читаешь ваши посты, вы всегда кому то даете оценки или кого то учите, как надо.

Гроза ответила емко и кратко.

мы все стали заложники этого времени, хотим мы того или не хотим, каждый сам выбирает как и где работать, и каждый сам выбирает как и кому и сколько платить.

Не есть секрет, что Поляки нас недолюбливают именно потому как мы провалили их рынок труда по оплате, и теперь поляки так же как и мы ездят работать в Англию.

Как вы сюда еще петю, и правосеков не прикрутили, удивлен :)

 

Мене часто несе в дебрі. Згідний. Але

1. Ви самі продовжуєте розвивати тему

2. Політика так чи інакше має місце бути

3. Не я перший почав офтоп.

 

 

Вы бы держали себя в руках, если несет. И фейковые стихи из подписи бы убрали. А там дискуссия бы получалась со смыслом.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Надоело это дерьмо обсуждать. Все равно каждый останется при своем мнении. В одном правы - никто никого туда под пистолетом ехать не заставляет. Кому охота за 750$ в месяц жить как скот - тот едет.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Надоело это дерьмо обсуждать. Все равно каждый останется при своем мнении. В одном правы - никто никого туда под пистолетом ехать не заставляет. Кому охота за 750$ в месяц жить как скот - тот едет.

Вы владелец бизнеса или наемный работник?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.


×
×
  • Створити нове...