Життя дедалі більше переходить в онлайн, країну треба з’єднати Інтернетом – Президент України
Пришвидшення покриття якісним Інтернетом та зв’язком усіх точок України обговорив Президент Володимир Зеленський з представниками найбільших операторів зв’язку. Зокрема, йшлося про забезпечення зв’язком маленьких містечок, його встановлення у пасажирських потягах «Укрзалізниці» та на дорогах, які будують у межах програми «Велике будівництво».

«Зараз в Україні 5 тисяч 800 маленьких містечок, де немає зв’язку. Я сам бачу це, коли їжджу в ці містечка. І не секрет, що на деяких дорогах люди по півгодини не мають жодного зв’язку взагалі. Треба змінювати це, і змінювати швидше», – сказав Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що в липні 2019 року він підписав Указ № 497 «Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету». Для його реалізації восени мобільні оператори підписали в Маріуполі меморандум з урядом, мета якого – забезпечення максимального покриття території України мережами рухомого (мобільного) зв'язку четвертого та п'ятого поколінь, надання широкосмугового доступу до мобільного Інтернету. Президент наголосив, що хотів би швидше побачити виконання цього указу в повному обсязі.

«Дуже тішить статистика за квітень – вперше мобільний широкосмуговий доступ до Інтернету з’явився у 870 населених пунктах, у яких проживає 390 тисяч осіб, а додатковий оператор з’явився ще в 550 пунктах. Це можливо! Давайте рухатися швидкими темпами й надалі», – зазначив Глава держави.

На зустрічі обговорили необхідні законодавчі ініціативи для пришвидшення покриття мобільним зв’язком, потребу співпраці з місцевою владою, а також можливість розробки державно-приватних проектів у цьому напрямі.

«Життя змінилося, воно більше перейшло в онлайн: ми багато чого – і ліки, і продукти харчування – замовляємо по Інтернету. Тому я хотів би, щоб ми пришвидшили темпи якісного покриття нашої країни. Я розумію, що технологічно, напевно, це складно зробити, але ви бачите, що такі інфекції й такі виклики – вони не чекають наших з вами планів. Країну треба з’єднати не лише дорожньою інфраструктурою, а й віртуальною», – підсумував Президент.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: www.president.gov.ua
logic
2020-05-07 21:11:13
Avatar
Адекватна оренда опор і в кожному зажопинську буде інет без попилу держбюджету 
nedoinet
2020-05-07 21:20:07
Avatar
Адекватна оренда опор і в кожному зажопинську буде інет без попилу держбюджету 

Полагаю намек на "все как обычно". Попил бюджета карманными телефонами и выдворение мелочи и середнячков на законодательном уровне.
Інет.укр
2020-05-08 07:00:25
Avatar
Спілкувались на ITC на цю тему, що звідки в Україні 

Зараз в Україні 5 тисяч 800 маленьких містечок

а саме їх

В Україні налічується 460 міст, де станом на 1 січня 2014 року мешкало 60,5 % загальної чисельності населення країни (без врахування населених пунктів, підпорядкованих міськрадам).

nedoinet
2020-05-08 07:38:24
Avatar
Спілкувались на ITC на цю тему, що звідки в Україні 
Зараз в Україні 5 тисяч 800 маленьких містечок
а саме їх
В Україні налічується 460 міст, де станом на 1 січня 2014 року мешкало 60,5 % загальної чисельності населення країни (без врахування населених пунктів, підпорядкованих міськрадам).
Ну какую там цифру доступности интернетов они называли? 15-20-25%? Ну вот. А теперь каждый хутор с населением в 10 домов, в т.ч. от которых и следа не осталось за последние 30 лет, назовем по-америкосовски городком. Ну вот оно наферно и получится. Ловкость рук и никакого мошенничества
 
Інет.укр
2020-05-08 07:46:01
Avatar
місто це Київ,Львів,Харків, а с.Велику Вуйки це НП (населений пунк)
Alver
2020-05-08 09:44:45
Avatar
Строить базовые станции МОБИЛЬНОГО широкополосного доступа в населенных пунктах с невысокой плотностью (именно плотностью, а не численностью ) населения оператору НЕ рентабельно. Можно принимать всякие меморандумы, постановы, законы,  убеждать операторов строиться там, где нет связи, давать им  преференции в получении  частот  , наклонять их и др. - ничего не именится пока такое строительство не станет рентбельным.  В рентабельности - голые цифры, их не наклонишь и не пририсуешь.
Проводная связь в эти населенные пункты  тоже придет когда это станет рентабельным, точно также с учетотом не только численности населения , но и плотности населения в поселках, а также эксплутаационных затрат, основная статья которых- аренда опор.
В такие населенные пункты скорее других имеет все шансы придти ФИКСИРОВАННАЯ беспроводная широкополосная связь, стоимость строительства и осслуживания  сетевой инфраструктуры которой в разы меньше.  В частности , это может быть  ( точно будет, рано или поздно ) Fixed 5G на частотах 28 ГГц и Wi-Fi 6 на частотах 2.4, 5 и 6 ГГц. Кстати, Wi-Fi 6 на частотах 6 Ггц также назвают Fixed 5G.
Для этого в Украине нужно открыть лицензирование для ШБД частот 28ГГц и 6 Ггц.
Клиентами БС таких сетей будут обычные  ( нового поколения) смартфоны,планшеты, ноуты , USB донглы  с интерферйсами помимо GSM/3/4/5G и Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac/ax.
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading