zarvin Опубликовано: 13 квітня, 2012 Опубликовано: 13 квітня, 2012 Добридень! Спочатку думали оптоволокно до клієнта додому, але порахували і вийшло дуже затратно, при зайнятості всіх волокон підключити клієнта буде важко. Вирішили робити комбіновану мережу волокно + вита пара. на стовпах біля скупчення клієнтів будемо ставити комутатори TP-LINK TL-SG3210 з живленням проблем небуде. всі комутатори будуть звязані між собою оптоволокном. Ось так планую робити: Які плюси і мінуси такої мережі??? Буду вдячний за відповіді!!!
Enferno Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 плюсы и минуса это тп-линк! Ищите более качественного вэндора. Тот же длинк или эджкор!
logic Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 свичи кольцо понимают? герлянда- плохо...... от первого свича 4 вол.в каждую сторону по волокну на свич.
SHARAHOME Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 З таким комутатором на 1 sfp(комбінований) порт топологія тільки зірка. Щоб було менше "боків" ТП-Лінка ставте захист по живленню(бажано міні УПС) ну і звісно захист від блискавок та інших наводок по езернету. До того ж ящики бажано ставити вандалостійкі і з сигналізацією і не забувайте про заземленя ... П.С. : а тепер порахуйте що дешевше , може оптика до клієнта вигідніше буде ??
zarvin Опубліковано: 13 квітня, 2012 Автор Опубліковано: 13 квітня, 2012 Поділіться як роьите Ви. Або інші.
allexnet Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 не робіть кільце, зірка рулить, в ценрі свіч з sfp модулями.
KaYot Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 У кольца в частном секторе есть и плюсы, порыв кабеля в любом месте не критичен. Но кольцо на тплинках это наверное слишком смело..
zarvin Опубліковано: 13 квітня, 2012 Автор Опубліковано: 13 квітня, 2012 на якому обладнанні краще працювати?
_Ex_ Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 edge core, dlink, другие не пробовал в кольце
fima1981 Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 D-Link DES-3010FL или D-Link DES-3200-10
zarvin Опубліковано: 13 квітня, 2012 Автор Опубліковано: 13 квітня, 2012 D-Link DES-3010FL це один порт на два волокна, чи 2 порта по одному волокну????
zarvin Опубліковано: 13 квітня, 2012 Автор Опубліковано: 13 квітня, 2012 Сдается мне что аватарка не ваша ... як не моя моя!!!!! просто фотка не моя а ава моя!!!!!!!
willnet Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 також такий варіант цікавить.Хтось так робив,як працює???
logic Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 та работает оно - как построиш так и работать будет........ оптика в центр улицы а побокам витуха на два три свича..... траверсы заземли + землю на витуху магистральную от и все
nevidomuj Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 Зірка рулить. Перевага зірки - кожен вузол має своїх 100мб чи 1Гб(залежно від лінії), а в кільці швидкість ділиться, потрібно краще обладнання. Але перевага кільця - резерв.
Den_LocalNet Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 имхо автору нужно для начала книжек умных полистать а то если он не понимает в кол-ве портов на железке то говорить про топологию рановато...
willnet Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 имхо автору нужно для начала книжек умных полистать а то если он не понимает в кол-ве портов на железке то говорить про топологию рановато... Ви б краще підказали,як правильно зробити.Нехай автор сам вирішує,рано чи ні йому починати.
zulu_Radist Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 строй нитка к абону все равно потом будете переделывать медь после первого года отгребания головняка с грозой) не наступайте на те же грабли что и все
Женёк Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 имхо автору нужно для начала книжек умных полистать а то если он не понимает в кол-ве портов на железке то говорить про топологию рановато... А тебе заодно русский подучить, раздел - "знаки препинания"
mr.Dream Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 имхо автору нужно для начала книжек умных полистать а то если он не понимает в кол-ве портов на железке то говорить про топологию рановато... А тебе заодно русский подучить, раздел - "знаки препинания" Це мережевий форум, а не філологічний
Женёк Опубліковано: 13 квітня, 2012 Опубліковано: 13 квітня, 2012 Женёк +1 Дык нужно на зелененькую стрелочку вверх нажать тогда
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВхід
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас