Перейти до

stanislavx

Сitizens
  • Всього повідомлень

    109
  • Приєднався

  • Останній візит

  • Дней в лидерах

    3

Все, що було написано stanislavx

  1. Я делаю так. Зачищаю волокно от лака, кладу в паз, но не прижимаю и начинаю регулировать высоту до пока при проезде ножа не будет легкого касания волокна. Зажимаю нож и проверяю другим волокном и сварочным визуально скол.
  2. stanislavx

    PON Calculator

    PON.7z
  3. stanislavx

    Как обойти "роскомобзор"

    https://github.com/anticensority/runet-censorship-bypass/wiki https://antizapret.prostovpn.org/
  4. stanislavx

    Не пускает по telnet(y) на OLT BDCOM P3616-2TE

    OLT на вузлі чи перед вами на столі? Якщо на вузлі то спробуйте зайти по telnet із серверу який має з`єднання з мережею управління напряму, без участі L3. У нас сервери моніторінгу мають доступ по комутаторів саме так - snmp краще відпрацьовує.
  5. Завітайте до місця виконання зварювальних робіт зненацька та подивіться що роблять працівники насправді.
  6. stanislavx

    Карта волс

  7. stanislavx

    Карта волс

    userside + visio По першому на карті можна подивитись де як розташовано, в тому числі ВОЛЗ, муфти, вузли, але на мій погляд схеми розварки не дуже гарно відображаються. Тому в другому - схеми що до чого зварено чи під'єднано. Хтось може сказати що то подвійна праця, треба і там і там корегувати при змінах, але то моя проблема.
  8. stanislavx

    BDCOM P3310C

    Дійсно, хто яку версію використовую у продакшені? До нас приїхав 3310C із 10.1.0E Build 46085, все наче було добре, перемкнули деяких абонентів, але згодом в районі на довгий час вимикали світло, разом з OLT'ом звичайно. Після того як 220В з'являлось трафік до абонентів переставав бігати, ONU зарегані, МАС-адреси є, а трафіка нема. Допомагали танці із VLAN в налаштуваннях. Вчора вирішив "оновити" до 10.1.0E Build 43480 - після перезавантаження OLT абоненти відразу працюють. Використовуємо PPPoE.
  9. На віджатому обладнанні й повинно погано процювати. Стрибайте та підтримайте краще місцевого провайдера, який процював до 2014 року на ринку.
  10. stanislavx

    Підкажіть по рівням сигналів

    Суттєві інвестиції, особливо там де я працюю та мешкаю
  11. stanislavx

    Підкажіть по рівням сигналів

    Маємо 3310C. Так і працює поки що :). Майже вгадали: FBT (35/65) = PLC 1*4 + PLC 1*8 та FBT (50/50) + PLC 1*4 + PLC 1*8 Міркую чи замінити SFP з C++ на C+
  12. stanislavx

    Підкажіть по рівням сигналів

    Побудували та запустили нарешті першу гілку в приватному секторі. Підкажіть по рівням сигналів на ONU: -15.4 -16.7 -17.2 на OLT: epon0/1:1 -21.8 epon0/1:2 -19.9 epon0/1:3 -20.4 Та стосовно шаблонів. Чи обов'язково вказувати параметри швидкості: cmd-sequence 00X epon sla downstream pir 1000000 cir 15000 cmd-sequence 00X epon sla upstream pir 1000000 cir 15000 Наразі маємо такий шаблон: 001 epon onu all-port ctc vlan mode tag 30 002 epon onu all-port ctc loopback detect 003 epon onu all-port storm-control mode 4 threshold 256
  13. Зменшили домен колізій - поділили vlan'ами велику групу будинків - проблема із роутерами TP-Link WR840/1N зникла, сподіваюсь назавжди.
  14. stanislavx

    Pon совет новичку

    Наразі хвилююся, що буде з рівнями сигналів на тому ftth-кабелі коли будемо перемикати абонентів FTTH до PON.
  15. stanislavx

    Pon совет новичку

    Вже будували за допомогою кабелю FTTH та за технологією FTTH (де на кожного абонента окрема SFP) - досі є випадки то потужності нема (треба кріплення на кабелі перетрусити бо десь пережало) то кабель після поривів вітру порвало тому що трохи винограду приліпилося та він зіграв як парус або тонесенька гілка впала. Не буду спростовувати, десь й наші монтажники зрукожопили, а десь ліс виріс на подвір'ї абонента. Зараз будуємо тільки кругляком - нема питань. Навіть абоненти не дивуються "чому це такий тонесенький кабель ви тягнете, може є щось краще та надійніше?"
  16. Налаштовував самостійно.
  17. http://forum.dlink.ru/viewtopic.php?f=2&t=92700
  18. Були аналогічні проблеми, у декількох абонентів (у різних куточках міста) по суботах з'єднання розривалося, тестували фізику і т.д. и т.п. ставили тестові роутери, дивились лог-файли, виявилось що адмін якось неправильно налаштував тарифний план у білінгу.
  19. stanislavx

    D-Link Safeguard Engine

    Подивіться лічильники по портах, мабуть десь штормить. Ми мали проблеми з одним роутером клієнта, від нього сипало дуже багато бродкасту, а на той момент шторм-контрол ще не налаштували - випадали з керування деякі комутатори у дереві STP.
  20. У нас на деяких будинках по 2 таблички є навіть. А на деяких, зверху табличок Київстар самоклейкою паперові "таблички" іншого оператора поклеєні. P.S. тут Киівстар не працює вже давно
  21. stanislavx

    dhcp relay

    Так, релей налаштовується на кінцевих, найближчих по користувачів комутаторах.
  22. stanislavx

    Прощай, Google Maps

    Малюю OpenStreetMaps.
  23. Задовбали вже ці нові роутери TP-Link WR840N v4 та WR841N v13. Вони обидва побудовані на нових чіпах MediaTek (раніше використовували Atheros). В мережі то там то там за різних обставин використовуються тупарі, майже всі теж TP-Link SF1008D та SF1016D останніх ревізій. Відомо що 1016D це по суті два 1008D тіки в єдиному корпусі - перші 8 портів працюють незалежно чи блокуює якийсь роутер останні 9-16 портів та навпаки. Добре видно коли блокує роутер котрий під'єднано до порта 10, тож клієнти у 9-16 портах теж не працюють, а у портах 1-8 - працюють та нічого не підозрюють.
×
×
  • Створити нове...