Перейти до

Захоплення інтернет провайдера НЕТМАСТЕР.


Рекомендованные сообщения

Я, Ружицький Святослав Георгійович, співзасновник компанії “НЕТМАСТЕР”. Ця історія про те, як Шоферівський Дмитро Сергійович, також співзасновник компанії “НЕТМАСТЕР”, користуючись посадою директора в нашому спільному бізнесі (Інтернет-провайдер “Нетмастер”), привласнив мої 50% бізнесу. Ця історія про шлях від дружби і партнерства до здирництва та захоплення спільного підприємства.

 

Трохи історії…

Усе почалось у далекому 2004 році. Тоді, будучи школярами-старшокласниками, ми вирішили створити локальну комп'ютерну мережу для розваг. Трохи згодом провели інтернет і усвідомили, що у майбутньому це може стати бізнесом. Так домовились, що наш бізнес буде заснований на засадах рівноправ'я. 50 на 50. На той момент це був тільки план і домовленість. Пізніше, в 2007 році, коли почали продавати інтернет, відкрили першу ФОП Ружицький Святослав Георгійович, оформлену на мене. У 2012 році відкрили другу ФОП Шоферівський Дмитро Сергійович. У 2013-му, коли з'явилася можливість співпраці з юридичними особами, відкрили ТОВ “НЕТМАСТЕР”. Тоді обоє готові були уступити один одному посаду директора, бо були дуже близькими друзями. Тому шляхом підкидання монети було визначено, що посаду директора обійме Дмитро. І тут уже зафіксували частки у статутному капіталі – ті самі 50% на 50%.

До 2013 року тривала фаза активного зростання. Ми досягли своїх поточних розмірів за кількістю абонентів. Тим часом ринок інтернет-провайдингу суттєво наситився, конкурентів стало дуже багато. Великі компанії з інвестиціями активно розширювали зони свого покриття. Конкурувати з ними ставало дедалі важче і важче. Вдавалось це здебільшого завдяки привабливим тарифам. Потім почався Євромайдан, а згодом росія почала війну проти України. Курс гривні просів утричі. Розвиток компанії майже зупинився. Усі ці фактори спонукали нас шукати інші види діяльності. Таким чином, у 2014-му я прийняв рішення вчити програмування. З 2015 року, окрім спільного ведення бізнесу в межах  компанії НЕТМАСТЕР, Дмитро увійшов у стартап, з якого згодом Дмитро відокремився в ТОВ "ДАТАФІЛД".

 

У 2017 та 2018 роках я вже активно займався програмуванням, тому я запропонував більшість моїх зобов'язань розподілити між посадами директора та адміністратора оскільки навантаження на персонал було низьким і суттєвого розвитку компанії не відбувалось. Дмитро погодився виконувати функції директора за відповідно збільшену ЗП, продовжуючи як і я отримувати дивіденди у якості засновника й власника 50% бізнесу. За мною лишилась обов'язки співвласника підприємства у прийнятті участі у вирішенні стратегічних питань та деяких щоденних фінансових операціях.

Тоді я створив систему excel таблиць, яка забезпечувала контроль балансу між співвласниками. У неї потрібно було вносити витрати для правильного балансування чистого прибутку.

 

2019 – 2021 роки

Згодом Дмитро почав змінювати погляди на майбутнє мережі: то хотів активно розвивати цей напрям, то пропонував продати бізнес загалом. Моє бачення при цьому не змінювалось. Висока конкуренція нікуди не поділась і масивно фокусувати інвестиції і власний час у цей напрям я не бачив великого сенсу. Але й продавати завжди відмовляв Дмитра, бо вважав, що стратегія “утримання вже зайнятих ринкових позицій” є прийнятною в нашому випадку. Хоча цей бізнес і мав не високий потенціал до зростання, але його можна вважати “дивідендним активом”. Такий актив варто мати в своєму інвестиційному портфелі. Проте я ніколи не блокував пропозиції Дмитра щодо інвестування у якісь конкретні внутрішні проєкти. Деякі з них були успішними, але й багато з них не виправдали покладених на них очікувань… на жаль. Правда в тому, що загальна кількість абонентів за період з 2013 до 2023 року практично не змінювалась. У 2020-му Дмитро перестав заповнювати excel таблицю, відповідальну за балансування чистого прибутку. На мої багаточисленні прохання вносити видатки я отримував тільки обіцянки. З часом закінчились навіть обіцянки. Так я втратив розуміння, скільки і куди Дмитро, як директор, витрачає мережеві гроші. Це було грубим невиконанням директорських обов'язків про які ми домовлялись. 

 

2022 та 2023 роки

Дмитро ініціює низку зустрічей, на яких порушує питання перегляду відсотків власності бізнесу: з  “50/50” на “80/20” на його користь, використовуючи такі аргументи:

 

   1. Останні 5 років Дмитро “тащить”,  а я нічого не роблю.

Мій контраргумент: Мережа існує вже 19 років. Всю активну фазу зросту я “тащив” так само як і він.

Останні 5 років він виконував роботу директора за встановлену і погоджену ЗП. За мною не було посади і відповідно ЗП за згодою з Дмитром. Так у чому ж моя вина тоді?! Якби Дмитро не хотів бути директором, така можливіть була і для нього. У нас є адміністратор, який працює з 2009 року. Ми без проблем могли б поставити його директором або перерозподілити директорські функції між нами двома.

Ще раз:  МИ ДОМОВИЛИСЬ, ПРО ТАКИЙ РОЗПОДІЛ ПОСАД ще в 2017-2018 роках!

Дмитро на такий аргумент тільки каже, що це була його помилка…

Данну ситуацію, яку Дмитро вважає помилкою, можна було вирішити шляхом обговорення і прийняття рішень які задовольняли б нас обох.

Однак постає питання: 

Яке функціональне навантаження мені потрібно було виконувати на підприємстві, яке має:

1) малий розмір

2) низький темп розвитку

3) мінімальна кількість співробітників. ( 2 техніки, адміністратор, директор)

4) системне адміністрування, прийом дзвінків, бухгалтерія на аутсорсі?

З вищесказаного зрозуміло що утримувати ще одну посаду для мене з відповідною ЗП не було доцільним. Дмитро з цим погоджується і по нині.

 

Правда в тому, що якби навіть за співвласником була закріплена якась посада із ЗП і він “нічого не робив”, то навіть це не було б легальною підставою, щоб змінювати відсотки власності.

Це було б підставою звільнити такого “співробітника” з посади.

Права власності на бізнес не передбачають, що власники зобов'язані обіймати якісь посади на цьому підприємстві і бути залученими до операційної діяльності. Бізнес – не місце роботи, це актив, який працює на власників. Директор – найманий працівник, який отримує за виконану роботу заробітну плату. Це настільки прості істини, що мені було дуже дивно багаторазово їх пояснювати Дмитру.

 

      2. “Він хоче активно розвивати бізнес, а я ні”.

Мої контраргументи:

1)  бажання розвивати бізнес у Дмитра було перемінним. Він то хотів розвивати то продавати.

2)  я ніколи не блокував його інвестиційні пропозиції. Так, я ініціював їх менше, ніж Дмитро, оскільки не бачу великого сенсу в цьому через потужну конкуренцію на ринку. І цьому є підтвердження – низка невдалих інвестицій. Як випускник КНЕУ за спеціальністю “Фінанси” я розумію, що є кращі інструменти інвестування;

3) я запропонував Дмитру використовувати інфраструктуру “Нетмастера” для підключення нових районів за його власний кошт, і весь чистий дохід (100%) з цих абонентів належав Дмитру. Я фактично дозволив використовувати потужності нашої спільної компанії в його персональних інтересах. І скоро він цим скористався. На початку 2023-го, коли були часті та системні відключення світла, він розгорнув новий сегмент мережі по технології, здатний довго працювати без електрики (GPON) і таким чином отримав тимчасову конкурентну перевагу. Але як тільки світло відновили – потік абонентів значно скоротився.

 

        3. Він робив роботу, яку директор робити не повинен, зокрема: регулярно забезпечував транспортування матеріалів своїм авто, брав участь у різних технічних роботах, тому що персонал недостатньо вмотивований.

Мій контраргумент: це теж не може бути підставою для зміни відсотків. Це може бути підставою для отримання премій або перегляду ЗП. Для таких робіт у нас є персонал на ЗП. Навантаження на персонал не було високим. Настільки не високим, що усі співробітники мали достатньо часу, щоб займатись іншою роботою, не пов’язаною з “Нетмастером”.

Адекватною поведінкою директора було б розв’язання проблеми мотивації персоналу шляхом підняття ЗП або іншими методами. У разі неспроможності – вирішувати це питання вже серед власників.

Навіть якщо припустити, що виконання функцій директора є підставою змінювати відсотки власності на користь директора (хоча це абсурд), я пропонував виконати ротацію і щоб наступні 3-5 років посаду директора з усіма зобов'язаннями обіймав я або наш адміністратор. Однак Дмитро відмовився. З посади директора йти не хоче.

 

Також я пропонував звернутись до незалежного юриста-медіатора або в третейський суд, щоб він розсудив нас, проте Дмитро проігнорував.

Згодом я навіть погодився продати Дмитру або будь-кому свої 50% бізнесу за ринковою ціною. Але він вигадав власну ціну, яка в 4 рази нижча за ринкову. За ринковою ціною нам вже в 2023 році пропонували викупити мережу кілька компаній. Логічно, що за 50% бізнесу отримати 12% від ринкової вартості - не варіант.

 

Отже, станом на початок травня 2023 року ми мали таку ситуацію: є підприємство, 2 власники, 50/50, типовий статут, згідно із домовленістю 2018 року Дмитро обіймає посаду директора, я посади не маю.

У результаті діяльності підприємства оборот формувався на трьох рахунках:

1) рахунок ФОП Шоферівський Дмитро Сергійович. (3 група) ~ 60% обороту;

2) рахунок ФОП Ружицький Святослав Георгійович. (3 група) ~ 20% обороту;

3) рахунок ТОВ “НЕТМАСТЕР”. ~ 20% обороту.

 

Положення, які суперечили моїм правам співзасновника:

1)  Дмитро за роки директорства всі нові способи оплати реєстрував на свою ФОП Шоферівський Д.С. Право підпису на ТОВ НЕТМАСТЕР є тільки у нього. Таким чином, він перетягнув оборот на свою ФОП Шоферівський Д.С. і отримав 80% фінансового контролю над підприємством. Це відбувалось без моєї згоди. Я не міг уявити, що він стане цим зловживати так як мав дуже високий рівень довіри до Дмитра;

2)  Дмитро відсторонив мене від внутрішніх робочих чатів шляхом створення нових груп, куди мене не додав, через що я втратив контроль і розуміння, чим займається персонал. Я про це казав і вимагав, щоб він додав мене до чатів. На що Дмитро відповідав: "З ким хочу – з тим і створюю чати". Мої аргументи про те, що це робочі чати і я як співвласник маю право в них бути, ігнорував.

 

Обидва ці положення мають ознаки захоплення підприємства та відсторонення мене від можливості контролювати його. Тому я почав вимагати виконати низку реформ, головні з яких:

1) посада директора має бути ротаційною і ми маємо мінятись на посаді кожні 3 – 5 років;

2) оборот підприємства розподілити рівномірно відповідно до прав власності, тобто  50/50, або весь оборот звести на ТОВ.

На ці вимоги Дмитро не погодився. Натомість знову продовжив вимагати зміни прав власності на його користь.

 

Усвідомлюючи системні та явні ознаки захоплення підприємства, я висунув ультиматум, що передбачає три можливі напрями розвитку подій:

1) знаходимо спосіб далі працювати на поточних засадах рівноправ'я, тобто 50/50;

2) продаємо мережу на засадах поточних прав власності 50/50 або я продаю свою частину йому чи іншому покупцю за ринковою ціною. (Пізніше я також запропонував викупити в нього його частину);

3) якщо ж Дмитро проігнорує мої пропозиції мирного і справедливого вирішення даної ситуації і продовжить захоплювати підприємство, я повідомив про намір розпочати його ліквідацію.

 

Я дав Дмитру добу на роздуми. І повідомив, що у разі відсутності відповіді на мої пропозиції, розцінюватиму дії Дмитра як спробу захоплення бізнесу. Враховуючи, що організаційно-правова форма нашого підприємства для мене незахищена, оскільки створювалась на основі потужних дружніх стосунків, а також максимальному рівні довіри, на той момент я ще не усвідомлював, що маю дієві інструменти для притягнення Дмитра до кримінальної відповідальності за такі дії. Таке розуміння з'явилося після перших консультацій з різними юристами. А ліквідація підприємства була проявом емоцій, яку я дуже скоро спростував.

 

Відповіді на мій ультиматум не було. Натомість він змінив паролі до всіх внутрішніх систем, позбавивши мене доступу до всього обладнання, банківського рахунку, змінив замки до технічних приміщень, відключив на нашому сервері всі методи оплати, пов'язані з моєю ФОП Ружицький С. Г.. Таким чином повністю відсторонив мене від моєї половини бізнесу і доступу до моїх дивідендів, аргументуючи це тим, що я хочу знищити підприємство, фактично видираючи фразу з контексту і підтвердивши свої наміри про захоплення моєї половини підприємства.

 

З наступного дня Дмитро перестав виходити на зв'язок. Зі свого телефону я додзвонитися йому не міг. З чужих телефонів Дмитро відповідав коротко: “Я занятий. Не можу говорити”, – і клав трубку. Приблизно через тиждень він таки вийшов на зв'язок і ми домовились про зустріч.

 

Отже, 09 травня 2023 року відбулася зустріч, на якій ми намагались дійти до спільного знаменника. І ми це зробили: домовились, що залишаємо 50/50, робимо певні реформи на підприємстві; функції директора будуть розподілені між двома посадами: фінансовий директор (я) та технічний директор (Дмитро); та багато інших реформ; обговорили певні плани про подальший розвиток мережі. У кінці зустрічі склалось враження, що конфлікт вичерпано і ми знову будемо нормально працювати. Він навіть додав мене до робочих чатів. Але… Уже на наступний день Дмитро передумав. Зателефонував і сказав: "Усе ж таки продавай свою частину". Ну добре… Цей варіант мене все ще влаштовує. Для продажу своєї частини я вимагав у Дмитра повернути мені доступ до внутрішніх систем. Але він мене знову системно ігнорував і досить скоро знову видалив з усіх робочих чатів.

Десь через тиждень нарешті відповів. Домовились про ще одну зустріч, яка відбулась 23 травня. На жаль, вона не була конструктивною. Дмитро тиском пропонував викупити мою частину в 4 рази дешевше від її ринкової вартості, що, по суті, є здирництвом. Звичайно, я не погодився. Я запропонував варіант збереження мережі шляхом часткового, а потім і повного розділу. Дмитро пообіцяв подумати. Станом на 15 червня Дмитро нічного не відповів. Продовжує системно ігнорувати.

 

Отже, на сьогодні я повністю відрізний від підприємства. Дмитро таки здійснив захоплення нашого спільного підприємства, що є рейдерством. Продати за ринковою ціною свою частину за таких обставин практично неможливо.

 

Всі юристи з якими я консультувався підтверджують, що в його діях наявні ознаки багаточисельних правопорушень, за які передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Дуже багато разів я просив Дмитра не штовхати нас в цей конфлікт і вирішити питання мирно, адже ми були близькими друзями. Я був свідком на його весіллі. 19 років спільного бізнесу. Особливо боляче усвідомлювати, що він наважився на таке проти мене. А також те, що у мене зараз із дієвих, легальних методів повернути собі свою частину або продати її є тільки доволі радикальні, у результаті яких підприємство “Нетмастер” має не малі шанси зупиниться, а Дмитро отримає важкі наслідки. Я все ще намагаюсь уникнути цього, але він своєю поведінкою не залишає мені вибору. Адже пробачити те, що він зробив, не можу. За свою частину бізнесу я буду боротись до кінця.

 

Дякую що дочитали мою історію.

 

 

  • Like 3
  • Confused 2
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • Відповіді 90
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Иметь дело с друзьями = табу. Как и с родственниками.

я конечно дико извиняюсь, но imho цена такого "бизнеса" около $60к, половина- 30к, для Киева это копейки. Если ТС норм программер- на любой галере это зарплата за год, а если толковый программер-

Не всі мають талант до програмування. Це зараз поразвелось цих "інститутів з ай-ті професій" де обіцяють що за півроку зроблять з тебе спеціаліста який буде косити бабло закордоном) Кожній с

Posted Images

Я так розумію, що мережа невелика?

Займайтесь краще програмуванням, розвивайтесь, саме Ви обрали вірний шлях)

 

А ображатися не треба.

Про це все "дружба, свідок на весіллі" - треба було обирати, або дружба, або бізнес.

 

  • Like 3
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
10 minutes ago, Туйон said:

Я так розумію, що мережа невелика?

Займайтесь краще програмуванням, розвивайтесь, саме Ви обрали вірний шлях)

 

А ображатися не треба.

Про це все "дружба, свідок на весіллі" - треба було обирати, або дружба, або бізнес.

 

Так, мережа не велика. 1500 абонів.

Коли ми починали будувати мережу нам було по 16 років. Тоді все здавалось простіше. Ну а потім вже - "так склалось історично". 

  • Thanks 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

"дробить" на ФОП и ТОВ была большая ошибка. всю оплату на р/р ТОВ принимать нужно было...
то что зараз поделить не можете, так еще и кучу денег потеряли...

  • Like 2
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

я конечно дико извиняюсь, но imho

цена такого "бизнеса" около $60к, половина- 30к, для Киева это копейки. Если ТС норм программер- на любой галере это зарплата за год, а если толковый программер- то за 3 месяца

 

и вообще тут на форуме почти у всех зарплаты по 100к зелени минимум и парк из гиперкаров (как можно сделать вывод из постов о зарплатах за границей), так шо ТС напишите свой биткоин кошелек, может кто из местных Вам пару битков с барского плеча закинет на мивину

  • Like 1
  • Haha 7
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Если бы ваш друг был умней, то сделал бы все по другому

Стройка современной ПОН сети

Переманил бы всех монтажников к себе.. а потом след этого и всех абонентов

а вы сидели бы и дальше на подсосе 50%, а ваш друг просто говорил что - людей нету ремонты делать некому и нанимать людей не хочет и таким образом он просто перетянул всех абонентов к себе 

У вас нету в договоре где запрещает другому лицу иметь параллельный бизнес в этой же сфере.

Так как вашей сетки 19 лет, и вы ее врятли модернизировали то стоит вопрос - сдыхание ее..

как вы будите выживать если завтра к вам на район зайдет УТ - 100 грн за 200 мегабит на 2 года? или КС  100 за 100 на 2-3 года? 

9 минут назад, be4v15 сказал:

я конечно дико извиняюсь, но imho

цена такого "бизнеса" около $60к, половина- 30к, для Киева это копейки. Если ТС норм программер- на любой галере это зарплата за год, а если толковый программер- то за 3 месяца

 

и вообще тут на форуме почти у всех зарплаты по 100к зелени минимум и парк из гиперкаров (как можно сделать вывод из постов о зарплатах за границей), так шо ТС напишите свой биткоин кошелек, может кто из местных Вам пару битков с барского плеча закинет на мивину

эм... сейчас ценник на сколько знаю прыгает мультиком 

- срочная продажа - 12 месячный оборот

- белая продажа - 18 месяцев

- если все ТОВ и сетка вся белая = то может быть 20-24 месячный

Знаю что Фрегат предлогал оборот за 12-18 месяцев

  • Like 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
5 часов назад, Земеля сказал:

предлогал оборот за 12-18

я так и считал, cashflow у них 200к грн, там у ТС есть ссылка на продажу их сети...

 

не хотел обидеть ТС никоим образом, наоборот- сеть это неблагодарная тяжелая как чемодан без ручки самозанятость при таких оборотах для Киева, а никак не бизнес

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Опубліковано: (відредаговано)
7 hours ago, be4v15 said:

я конечно дико извиняюсь, но imho

цена такого "бизнеса" около $60к, половина- 30к, для Киева это копейки. Если ТС норм программер- на любой галере это зарплата за год, а если толковый программер- то за 3 месяца

 

и вообще тут на форуме почти у всех зарплаты по 100к зелени минимум и парк из гиперкаров (как можно сделать вывод из постов о зарплатах за границей), так шо ТС напишите свой биткоин кошелек, может кто из местных Вам пару битков с барского плеча закинет на мивину

Ми просили 24 оборота. І було доволі багато зацікавленних. На той момент було 200к обороту. В квітні підняли тарифи стало 250к.* 24 = 6 млн. по 38 за доллар = 160к. Моя половина - 80к. теж мало але на 30к.

Quote

У вас нету в договоре где запрещает другому лицу иметь параллельный бизнес в этой же сфере.

Юристи мене консультували з цього приводу. Як мені пояснювали по замовчуванню такого права у "виконавчого органу" немає, воно може бути здобуте через затверждення на загальних зборах товариства.

 

Quote

Если бы ваш друг был умней, то сделал бы все по другому

Стройка современной ПОН сети

Переманил бы всех монтажников к себе.. а потом след этого и всех абонентов

а вы сидели бы и дальше на подсосе 50%, а ваш друг просто говорил что - людей нету ремонты делать некому и нанимать людей не хочет и таким образом он просто перетянул всех абонентов к себе 

На первному етапі він так і погрожував зробити. Мабуть не встиг просто, а зробив як зробив.

Я і не стверждуваю що там є райдужні перспективи, але питння не про виживання. 19 років всеж таки виживали...  

Quote

я так и считал, cashflow у них 200к грн, там у ТС есть ссылка на продажу их сети...

не хотел обидеть ТС никоим образом, наоборот- сеть это неблагодарная тяжелая как чемодан без ручки самозанятость при таких оборотах для Киева, а никак не бизнес

Погоджуюсь. Саме тому і я і другий власник мали інші роди діяльності.

Відредаговано Cвятослав
  • Thanks 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
12 часов назад, Cвятослав сказал:

На первному етапі він так і погрожував зробити. Мабуть не встиг просто, а зробив як зробив.

Я і не стверждуваю що там є райдужні перспективи, але питння не про виживання. 19 років всеж таки виживали...  

Погоджуюсь. Саме тому і я і другий власник мали інші роди діяльності.

Вам еще повезло, у нас в соседнем городке  один из директоров попросил ген довереность на заключение аля договоров совместного подвеса и других бумажек - спонсоры и другие ген дир дали разрешение - а он тупо все продал другому оператору.

По закону все чисто. по факту чистых кидок.

Есть разные схемы, а вы лучше не смотрите там на суммы 20-40-80к баксов, сейчас кидают на подвал из-за квартир в 15к уе и меньше. 

  • Like 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Если за столько лет не смогли прийти к компромиссу, то сейчас вы уже поздно всрались.

photo_2023-06-15_08-38-41.jpg

  • Like 1
  • Haha 2
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Підніміть руку хто б погодився викупити половину компанії в таких умовах з розрахунку 24 місячного обороту. Є такі? Сумніваюсь. 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
1 час назад, tkapluk сказал:

Підніміть руку хто б погодився викупити половину компанії в таких умовах з розрахунку 24 місячного обороту. Є такі? Сумніваюсь. 

80к баксів ? 80 000 * 38 = 3 040 000 грн карл

- паралельна мережа + на 1 рік  10 грн за гігос -  

Бо - власники не зможуть конкурувати - бо не зможуть домовитись о своїх діях 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
48 минут назад, Земеля сказал:

80к баксів ? 80 000 * 38 = 3 040 000 грн карл

- паралельна мережа + на 1 рік  10 грн за гігос -  

Бо - власники не зможуть конкурувати - бо не зможуть домовитись о своїх діях 

При чому 60% вже платять на його ОСОБИСТИЙ рахунок. )) 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
53 минуты назад, tkapluk сказал:

При чому 60% вже платять на його ОСОБИСТИЙ рахунок. )) 

 

Если сетке уже 10 лет, и за ней не ухаживали ( делали ремонты нормально, а не использовали муфты с под бутылки воды/пива и нормально прошел блек ауты 1-2

Либо у него слабая конкуренция

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

> 2014-му я прийняв рішення вчити програмування

 

та же херня)

Но мы продали, поделились и я забыл ка страшный сон)

теперь люблю когда гроза и кодинг позволил мне быть сейчас далеко от войны.

славься ремоут

аминь)

 

 

> Правда в тому, що загальна кількість абонентів за період з 2013 до 2023 року практично не змінювалась

 

який же це актив у портфелі?)

це гімарой у сраці

 

> Як випускник КНЕУ за спеціальністю “Фінанси” я розумію, що є кращі інструменти інвестування;

 

тут я вже ржу) яке там розуміння з бізнесом що 10років не розвивається…

Відредаговано alsdfg
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах


> Так, мережа не велика. 1500 абонів.

 

у нас теж була була мережа в 1200 абонів. Не знаю за яким хріном ви тягнете цю дохлу коняку

я так само як ви пішов у код в 2016 і став отримувати в тричі більше ніж з мережі)

як тільки я пройшов першу співбесіду - одразу ж написав листа партнеру що «я ібав», продали і забули як страшний сон.

  • Like 2
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Не всі мають талант до програмування.

Це зараз поразвелось цих "інститутів з ай-ті професій" де обіцяють що за півроку зроблять з тебе спеціаліста який буде косити бабло закордоном)

Кожній справі свій час. Ті, хто почав в ай-ті років 10 назад - встигли.

Зараз набагато складніше, тай й ми не молодшаємо.

У 20 років простіше познавати нове, чим у 35-40...

  • Like 6
  • Thanks 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
2 hours ago, Туйон said:

Не всі мають талант до програмування.

Це зараз поразвелось цих "інститутів з ай-ті професій" де обіцяють що за півроку зроблять з тебе спеціаліста який буде косити бабло закордоном)

Кожній справі свій час. Ті, хто почав в ай-ті років 10 назад - встигли.

Зараз набагато складніше, тай й ми не молодшаємо.

У 20 років простіше познавати нове, чим у 35-40...

Головне д.е.кнут.мистецтво програмування. Це просто  Біблія.

Відредаговано blackjack
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
3 hours ago, alsdfg said:

який же це актив у портфелі?)

це гімарой у сраці

тут я вже ржу) яке там розуміння з бізнесом що 10років не розвивається…

Якщо мати надійний персонал на який можна більше делегувати - то воно має право на існування. Хоча на моєму прикладі ми бачимо що в делегуванні є певні побічні ефекти....

Якщо бізнес не розвивається це ще не означає що від нього потрібно позбавлятись. При умові якщо ріведнь дохідності відповідає наявним ризикам.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
10 часов назад, Cвятослав сказал:

Якщо мати надійний персонал на який можна більше делегувати - то воно має право на існування. Хоча на моєму прикладі ми бачимо що в делегуванні є певні побічні ефекти....

Якщо бізнес не розвивається це ще не означає що від нього потрібно позбавлятись. При умові якщо ріведнь дохідності відповідає наявним ризикам.

в делегуванні завжди є проблеми.

Бо якщо ви власник - то ви робите бізнес в long 

Якщо ви найняли людину і їй делегували - то це буде як у великих операторів - 125грн за гігос та 1200 грн за підключення абонента бригадам - тоб то деребан вашіх коштів піде на новий рівень...

Бо бригади можуть платити % відкату делегованої особи

Відредаговано Земеля
  • Like 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
23 часа назад, Туйон сказал:

Не всі мають талант до програмування.

Шаурма? 

 

  

23 часа назад, Туйон сказал:

У 20 років простіше познавати нове, чим у 35-40...

У 20 років просто готові сраку рвати.. у 35-40 вже ніхто нікуди не поспішає. Саме тому у вакансіях часто вказують вік, хоча це заборонено... 

Ти думаєш програмер один раз у 20 років чомусь навчився і потім копипастить все життя те саме? Зараз якщо відпрацював 5 років в одній ІТ-компанії то вже старожил )) Нова компанія= новий стек технологій, нові залізякі, нові правила і т.д. 

Не обов'язково йти у програмери. Можна у тестувальники... чи девопс ці будуть навіть ближчі по профілю багатьом.  Але "познавати нове" прийдеться і в 50 ) 

У мене дружина почала фрилансити тестувальником у минулому році... у 35-40, а не у 20. 

  • Like 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
22 минуты назад, tkapluk сказал:

Шаурма? 

 

Якщо це насмішка, то даремно. Хлопці до війни почали з однієї будки на двох, зараз у одного дві точки, у іншого одна, друга у процесі запуску 😉 

24 минуты назад, tkapluk сказал:

Можна у тестувальники...

Знайомий працює у сфері розробки електроніки та програмного забезпечення, говорить що вже тестують заміну тестувальників (сорян за каламбур) штучним інтелектом та нейромережами.

  • Like 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
12 часов назад, Туйон сказал:

Знайомий працює у сфері розробки електроніки та програмного забезпечення, говорить що вже тестують заміну тестувальників (сорян за каламбур) штучним інтелектом та нейромережами.

Те саме і про програмерів говорять і про багато кого... Прогрес не зупинити. Але і ховати себе у "35-40" зарано. 

Так само хоч завтра можуть придумати якесь нове ліцензування для провайдерів,  сказати закупити дуже дороге залізо і т.д.  і залишити на ринку декількох гравців. 

  • Like 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.


×
×
  • Створити нове...