Перейти к содержимому

Рекомендованные сообщения

Опубликовано:

Приветствую.

Есть офис с 10-12 ПК (по проводам около 8 пк + 3-4 ноута по WiFi) , собрано это на каком-то роутере асус, с непонятной мыльницей.

Есть решение вынести все имеющеся сетевое оборудование, и поставить новое, получше.

Рассматриваю вариант WiFi роутера с SFP портом. 

И конечно я сразу вспомнил про Mikrotik :) 

Дело в том что этот офис, с 10-15 человек, потребляет 50 мбит уже, значит роутер должен смочь пережевать 100 мбит.

Посоветуете что-то? Новое, и не очень дорогое. (Не дорогое т.к. сложно будет объяснить необходимость покупки дорогой железяки туда мало людей, и где много лет, вроде бы как справлялся копеешный роутер)

Опубликовано:

Так у Мікротіка такі рішення можна на пальцях перерахувати. Чи самий дешевий древній hAP ac чи бестселлер RB4011... 

Опубликовано:

За цену 4011 с непонятным вайфаем можно взять нормальный АХ-роутер, ещё и на пиво останется.

Не тыкайте вы этот микротик куда надо и куда не надо.

Нужен просто роутер с вафлей? Без всяких там туннелей и прочих извращений?

Тогда посмотрите те же ТП-Линки серии АХ или Асусы АХ серии.

Кстати, а что там у Вас вставляется в SFP?

Не ПОН ли там часом?)

А вообще я бы посмотрел, например, Keenetic Giant KN-2610.

Есть мнение, что он поярче микротика будет в плане работы вафли.

Это, конечно, если действительно нужен СФП порт.

Если у вас ПОН, то лучше оставить ОНУшку, какая есть. И соединить медью.

• Like 1
Опубликовано:
Только что, tkapluk сказал:

Там поршивка писана москалями... 

Хм... тогда я удивлен, что они продаются у нас в магазинах.

На той же Розетке...

Опубликовано:
13 минут назад, Туйон сказал:

Хм... тогда я удивлен, что они продаются у нас в магазинах.

На той же Розетке...

Багатьом гроші не пахнуть. 

На розетці вільно продаються Dahua та Xiaomi  яких НАЗК визнав спонсором війни ) 

А тут типу китайська залізяка... офіційно не підкопаєшся. 

• Sad 1
Опубликовано:
В 05.12.2023 в 16:31, tkapluk сказав:

Там поршивка писана москалями... 

Кинетик вообще кацапская контора. Только изготавливается в Азии.

• Like 1
Опубликовано: (изменено)
В 05.12.2023 в 20:35, otchem сказал:

nginx написан москалями, когда сайт закрывать будем ?

Краще зразу інтенерт собі відключи. 

Їдеш у Європу і бачиш що на дуже багатьох товарах пишуть, що він виготовлений саме у цій країні... і люди віддають пріоритет саме своїй продукції. Буде у Франції продаватись картопля в одному лотку: французька - по 1,5 евро, українська - по 0,5 евро... французи все одно куплять французьку... (мігранти/туристи звісно виберуть дешевшу). 

Зате в Україні, заплатити за товар з якого сплачуються податки в країні, що воює з тобою, і потім ці податки повертаються у вигляді куль/ракет/шахедів - в межах норми. :facepalm:

Изменено пользователем tkapluk
10 минут назад, tkapluk сказал:

Зате в Україні, заплатити за товар з якого сплачуються податки в країні, що воює з тобою, і потім ці податки повертаються у вигляді куль/ракет/шахедів - в межах норми. :facepalm:

Трубу!!! Трубу забув!! Жодного прильоту за весь час війни??

А нефтяха в Німеччині з Індії, яка в Індії з кацапстану? Шпигель писав нещодавно про зріст у 12 разів!!

Все як завжди навіть там, у ЄС. Не тре сказки тут розказувати...

Изменено пользователем Dimkers

Можна знайти або навіть вигадати безліч причин, щоб виправдати якесь гівно. Кожен сам для себе вибирає... 

"труба" як би навпаки не спростовує мої слова "в межах норми", а підтверджує їх. 

Німеччина ні з ким не воює, вона навіть з рашки напряму може ту нафту брати... але типу виразила стурбованість та купила у посередника. Ви досі вірите у санкції? Майже два роки... не пора знімати рожеві окуляри? 

Изменено пользователем tkapluk

А де ми беремо вироби з нафти??

Тобто всі, хто їде на авто, а також доставляє товар - спонсують ворога.?

А ти про якісь копієчні роутери тут накинув....

Бабла рашка за свою нафту зараз гребе стільки, скільки не грібла ніколи, навіть не зважаючи на всі ті санкції:)

Так що разслабь булки відносно сплати податків за куплений на розетці роутер, якій рашка робе. Це така крапля, що навіть стидно про це балакати, а тім більше розводити балачки про Французів...

• Like 1
Опубликовано:

Повернулись до того з чого почали:

56 минут назад, tkapluk сказал:

Можна знайти або навіть вигадати безліч причин, щоб виправдати якесь гівно. Кожен сам для себе вибирає... 

З таким підходом цій країні ніколи нічого не зміниться. Віддати голос на виборах за пачку гречки це та сама крапля... 

З яким таким підходом?

Хаяти купівлю роЛтерів з рашки, з якої рашка отримує в казну сльози..

При тому продовжувати потребляти інше, що робить її касу та надприбутки?

Якось дивно виглядає, ні?

Доречі навіть це не є якимось граалєм.... Якщо буде треба гроши - вони надрукують скільки потрібно. В них зараз курс х2 та ничого.... А от усіяки - "не купуй рашкіно, не підтримуй ворога" - це як дитяча кричалка - "чік-чірік я у доміку"?

Всі наче тут не дітки, але закликі як в дідсадку....

Всі ФОПи вже слізли з 1С? ?? Можемо ще про блокування ХДрізки побалакати. Хто там ініціатор? Мегого!! А ви все ще вірте що воно щось там за "родину та против агресорів":)

• Like 1
  • Haha 1
Опубликовано:
2 часа назад, Dimkers сказав:

З яким таким підходом?

Хаяти купівлю роЛтерів з рашки, з якої рашка отримує в казну сльози..

При тому продовжувати потребляти інше, що робить її касу та надприбутки?

Якось дивно виглядає, ні?

Доречі навіть це не є якимось граалєм.... Якщо буде треба гроши - вони надрукують скільки потрібно. В них зараз курс х2 та ничого.... А от усіяки - "не купуй рашкіно, не підтримуй ворога" - це як дитяча кричалка - "чік-чірік я у доміку"?

Всі наче тут не дітки, але закликі як в дідсадку....

Всі ФОПи вже слізли з 1С? ?? Можемо ще про блокування ХДрізки побалакати. Хто там ініціатор? Мегого!! А ви все ще вірте що воно щось там за "родину та против агресорів":)

а нефть через посредника в виде германии мы у кого закупаем, не у рашки ли случаем?

Опубликовано:
47 минут назад, tkapluk сказал:

Дивно виглядає, що я витрачаю час на поціновувачів узкого міра. 

Ти щось плутаєш...

Ти сам кажешь, що купляти роЛтери на розетці з рашкі - це зашквар, та спонсорує війну. Але походження палива та його купівля для твоєї автівки - норма, бо як же без палива, як я свою сраку не повезу у Ашан, до Корпат або до любимої тещі в селі під Києвом??

А коли я кажу, що з того палива "узкій мір" отримує надприбутки, а з тіх роЛтерів - навіть на місяць комуналку у Кремлі не заплатити - то тебе крутить??

• Like 1
1 час назад, otchem сказал:

а нефть через посредника в виде германии мы у кого закупаем, не у рашки ли случаем?

Ви чтото неверно прочитали... Я как раз на это и делаю намек. Или внезапно Германия в разы увеличила закупки? Откуда такой спрос? Беженцы? Да смешно же... Рост производства? Так там наоборот стагнация.... Все ясно без лишних слов... Но кто-то раздувает тему - не покупай рашистский роЛтер, так ты спонсирует войну! А покупать солярку на заправке - так не, она ж с Польши, по телеку сказали, инфа-сотка?

1 минуту назад, blackjack сказал:

Може в нього електричка.

Хавку в АТБ привозят тоже электричками?

Да и вопрос не только в соляре. Импортируют нефть. А нефть это кууууча всего, даже та самая электричка и пластмасса в ней?

• Like 1
Опубликовано:
2 minutes ago, Dimkers said:

Ви чтото неверно прочитали... Я как раз на это и делаю намек. Или внезапно Германия в разы увеличила закупки? Откуда такой спрос? Беженцы? Да смешно же... Рост производства? Так там наоборот стагнация.... Все ясно без лишних слов... Но кто-то раздувает тему - не покупай рашистский роЛтер, так ты спонсирует войну! А покупать солярку на заправке - так не, она ж с Польши, по телеку сказали, инфа-сотка?

Хавку в АТБ привозят тоже электричками?

Я єбу, я шо в атб працюю.

• Haha 1

Ну ось так само воюют з рашісткими роЛтерамі на розетці, та ХДрізками, а коли питаєш - а бенз звідки? Всі кажуть - а я єбу, я що на заправці працюю???

• Haha 1
Опубликовано:
10 минут назад, Dimkers сказал:

Ти щось плутаєш...

нічого не плутаю.  

Паливо дійсно може мати корні в параші, але це жодним чином не виправдовує дурачків які бігають та агітують купляти іншу продукцію параші. 

При чому спонсорування це не єдиний фактор... Є ще купа всього, починаючи від моральної складової і закінчуючи питаннями безпеки. 

Але про яку моральну сторону говорити з ватою? :facepalm:

Плутаешь. Т.я. рашка всю дорогу - "бензоколонка", то всі ці воєннні дії спонсуются саме за кошти вуглеводородиці. Треба бути дурнем, щоб мовчки заправляти солярку в автівку кожен тиждень на 100 баксив, та купувати все що містить ту нафту у цині... При цьому на роЛтери фапати, ціна яких три копійки навіть в порівнянні витрат на пальне кожного водія....

1 час назад, blackjack сказал:

Бенз із венесуелли. 

Це як зворотній реверс з ЄС?

Ти мені скажи одне, куди бюргери дівают ту нафту з Індії, імпорт якої зріс у рази, та пром виробництво там(у Бюргерландії) впало, та трохи шагає рецессія з інфляцією? Закуповують та зливають у землю, інфа-сотка, вчора писали у ТГ каналі Україна24 ?

До речі, тут свіжак подогнали по чатікам. Якесь там бюргерське корито доставило нафту на базу США. А потім виправилимся - типу це не нафта, а  добрива.... А ви тут про роЛтери з розетки срач розводите.... Та на податкі з цих проданих на розетці ролтерів навіть БТР на день не ззаправити....

Це виглядає як: пацани, я бросаю пити. Все, зуб даю. В обід отказуюсь від пива, а ввечері в одне рило фігачу літру віскаря....

Опубликовано:
28 минут назад, Dimkers сказал:

Треба бути дурнем, щоб мовчки заправляти солярку в автівку кожен тиждень на 100 баксив, та купувати все що містить ту нафту у цині...

І як відчувати себе дурнем? ?

Я тобі більше скажу, військова техніка пересувається теж на клятому путінському паливі.  От де зрада. ?

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...