Перейти до

Рекомендованные сообщения

Опубліковано:
5 минут назад, KaYot сказал:

Кожен другий

Наглість абонента прямопропорційна кількості провайдерів в будинку/селі?

• Like 1
Опубліковано:
6 часов назад, ELFIUS сказав:

Mikrotik з вбудованим 2/5 ГГц WIFI та 10 портами - це вже 10 000 грн - різниця вражаюча чесно кажучи.

продам вам rb450/rb450g/rb750/rb750gl/rb750gr2 і поставте рядом і все)

Опубліковано:
3 часа назад, Інет.укр сказал:

продам вам rb450/rb450g/rb750/rb750gl/rb750gr2 і поставте рядом і все)

Дякую, для цього я маю свич але ж питання було не додавати плюс ще одни пристрій (оскільки коли живлення пропадає це дуже актуально) а встановити замість того що є - інший, но таким чином щоб інтернет можно було роздати на 2 кабели замість одного.

Опубліковано:
12 hours ago, rtrt said:

то, что у меня дома - это МОЕ!

це зовсім не означає що ти можеш робити з ним все що заманеться, і у юридично підкованого прова це зазвичай в договорі вказано.

чи ти мабуть і лічильники світла/води назад відмотуєш бо "ано у тєбя дома і патаму твайо"?

• Like 2
Опубліковано:
12 hours ago, ELFIUS said:

Переконфігурувати мою саморобну мережу це бісова купа роботи - я над цім думав, й якщо мені не вдастся нічого зробити в мене не буде іншого вибору як так й вчинити.

у вас його вже нема, точніше вибір між зробити нормально зараз чи зробити нормально потім ;) бо ви до цього все одно повернетесь, якщо не цього разу то наступного. думаю, ви вже зрозуміли, що економія на резерві потім вилазить вдесятеро більшими витратами, і, як правило - зненацька. в жодному апараті не повинні бути зайняті всі порти, коли десь залишається останній вільний - це вже щось треба думати.

Опубліковано:
16 часов назад, KaYot сказал:

Ну так когда сгорит эта волшебная коробочка - не#уй звонить провайдеру и орать "ваш модем сгорел, меняйте срочно". Или роутер купленный 10 лет назад "это ваш модем вы его и чините!".

у нас абон за свои финансы и меняет, если сам не может и идет/едет сотрудник + стоимость работы

8 часов назад, Rudz сказал:

це зовсім не означає що ти можеш робити з ним все що заманеться, і у юридично підкованого прова це зазвичай в договорі вказано.

как раз это и означает, что хочу, то и делаю!

Опубліковано:
В 18.01.2024 в 14:11, Туйон сказал:

ОНУ - часть инфраструктуры ПРОВАЙДЕРА. НЕХ*Й туда лезть!

Якщо це властивість провайдера то це має бути описано в договорі, складено відповідні акти і так далі, а якщо за ОНУ - заплатив абонент своїми кровними то це власність абона, за кабель він також заплатив, так що може робити що завгодно. А те що там гілка в когось лягла відпочивати то це вина провайдера так як він не пояснив і не провів відповідні роз'яснення що можна робити що неможна. 

• Thanks 1
Опубліковано:
15 часов назад, Rudz сказал:

у вас його вже нема, точніше вибір між зробити нормально зараз чи зробити нормально потім ;) бо ви до цього все одно повернетесь, якщо не цього разу то наступного. думаю, ви вже зрозуміли, що економія на резерві потім вилазить вдесятеро більшими витратами, і, як правило - зненацька. в жодному апараті не повинні бути зайняті всі порти, коли десь залишається останній вільний - це вже щось треба думати.

останній шанс поки ще є - завтра має прибути 645, якщо це не стане рішенням - тоді усе, я буду вимушений робити велику переробку того що маю.

Опубліковано: (відредаговано)
В 19.01.2024 в 09:31, ELFIUS сказал:

Це не зовсім так - новий ONU буде коштувати трохі больш за 1000 грн а скажемо Mikrotik з вбудованим 2/5 ГГц WIFI та 10 портами - це вже 10 000 грн - різниця вражаюча чесно кажучи.

А не проще ли добавить гиговый тупой свитч на 8 портов за главным роутером и не сношать мозг ни себе ни людям? И завести на некротике сразу обоих провайдеров.

Відредаговано nedoinet
  • Like 1
Опубліковано:
В 19.01.2024 в 10:23, rtrt сказав:

то, что у меня дома - это МОЕ! если я не брал в кредит, расрочку и т.д., поэтому с такими фразами - иди ты наХ, умник бл@#ь

такое же твоё как и эллектросчетчик, газовый счетчик (нет)

• Like 2
43 минуты назад, rtrt сказав:

не поверишь, мой!)))

в твоих мечтах, скажи то резовцам они с радостью обесточат ТВОЙ счетчик, особенно когда ты им скажешь что ты можешь с ним делать что захочешь

Відредаговано otchem
  • Haha 1
8 минут назад, KaYot сказал:

Пломбу сними со своего счетчика.

снимал и ставил )))

9 минут назад, otchem сказал:

в твоих мечтах, скажи то резовцам они с радостью обесточат ТВОЙ счетчик, особенно когда ты им скажешь что ты можешь с ним делать что захочешь

да, хочу перевешу, хочу сниму, но останусь без света, но счетчик мой

вы лампочку купили, поставили, это что, собственность производителя?

Відредаговано rtrt
Опубліковано:
2 минуты назад, rtrt сказав:

снимал и ставил )))

вот так и с onu что хочешь делай но дядька тебе в коробке отрежет опту и всё тут

2 минуты назад, otchem сказал:

вот так и с onu что хочешь делай но дядька тебе в коробке отрежет опту и всё тут

это уже другой вопрос, но собственность остается собственностью

не вижу смысла продолжать в чужой теме общение не по теме )))

Відредаговано rtrt
Опубліковано:
В 19.01.2024 в 19:52, ELFIUS сказал:

Дякую, для цього я маю свич але ж питання було не додавати плюс ще одни пристрій (оскільки коли живлення пропадає це дуже актуально) а встановити замість того що є - інший, но таким чином щоб інтернет можно було роздати на 2 кабели замість одного.

Це відповідь на це :

"А не проще ли добавить гиговый тупой свитч на 8 портов за главным роутером и не сношать мозг ни себе ни людям? И завести на некротике сразу обоих провайдеров.

Изменено 2024-01-21 12:56:33 пользователем nedoinet "

Опубліковано:
В 19.01.2024 в 19:52, ELFIUS сказал:

как вариант при возможности сделать "распарку".

Опубліковано:
1 час назад, ELFIUS сказал:

Це відповідь на це :

"А не проще ли добавить гиговый тупой свитч на 8 портов за главным роутером и не сношать мозг ни себе ни людям? И завести на некротике сразу обоих провайдеров.

Изменено 2024-01-21 12:56:33 пользователем nedoinet "

Т.е. держать роутер второго провайдера это норм, а выкинуть его заведя все в один ролтон организовав dual wan но добавив тупарик который жрет аж нифига... Вариант - rb2011 с барахолки аж 10 портов + sfp. Можно еще предложить меш на полноценных ролтонах типа асусь или даже прости хоспади нетис если уже медитировать по уму.

А х645 вангую на 99% не заведется. Ибо мы все знаем что там не так с режимом ролтона.

• Like 1
Опубліковано:
2 часа назад, nedoinet сказал:

Т.е. держать роутер второго провайдера это норм, а выкинуть его заведя все в один ролтон организовав dual wan но добавив тупарик который жрет аж нифига... Вариант - rb2011 с барахолки аж 10 портов + sfp. Можно еще предложить меш на полноценных ролтонах типа асусь или даже прости хоспади нетис если уже медитировать по уму.

А х645 вангую на 99% не заведется. Ибо мы все знаем что там не так с режимом ролтона.

такі налаштування мені непозубах нажаль. Вам як спецам у цій галузі казати легко, але мені усе це дається дуже важко. Як людина яка чогось прагне - я буду робити спроби це подалати.  Наразі все як ви й казали - 645 прибув, так з провайдером його змінили й на тому гарні новини закінчилися пока. намагаюся з нього таки отримати інтернет, поки що без результатно, але надіюсь що це не назавжди.

2 часа назад, nedoinet сказал:

Роутер другого провайдера я тримаю не від жиру а й мати можливість доступу до інтернету тоді коли пропадає інтернет від першого провайдера, коли після прильотів пропадає живлення на декілька днів - для мене це дуже неприємно - лишитися буз доступу оскільки я працюю в мережі.

В 17.01.2024 в 06:58, ELFIUS сказал:

Початково провайдером постачався ONU Picotel xPON ONU PU-X910 але він має лише один порт LAN а мені потрібно 2 LAN порти

задіяні тому що до второго порту кабелем під'єднається роутер з WIFI у інших двох кімнатах, тобто 1 LAN - використовує обладнання у кімнаті де встановлено саме ONU а другий

LAN - як я зазначив вище.

Стоп, в першому пості нічого не сказано про те що у вас два провайдера. У вас типу ціль була зробити з ону роутер, в одному місці буде включено один пристрій ( типу пк), інший порт використається для наступного роутера типу Mikrotik. Що саме у вас не виходить з вашим провайдером вже з X645? Повторюю, логін/пароль вебки не admin/admin(дана пара лог/пароль лише для перегляду сигналу на ону, а не зміни її конфіга), а adminisp/adminisp, далі в налаштуваннях переводите ону в режим роутера, на оптичному wan інтерфейсі вказуєте авторизаційні дані провайдера (vlan id/dhcp,або vlan id/pppoe, в залежності від того що надає вам провайдер) на мідних портах вмикаєте dhcp server, і змінюєте підмережу на яку вам потрібно з bogon підмереж. Наскільки розумію ви й надалі разом з провайдером б'єтесь об режим bridge і конфігуруванням мідних портів за допомогою olt, що вам впринципі не потрібно.

Відредаговано kazhan2008
  • 4 months later...
Опубліковано:
В 21.01.2024 в 13:36, rtrt сказал:

снимал и ставил )))

вы лампочку купили, поставили, это что, собственность производителя?

Назло маме отморожу уши ?

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Створити нове...