Перейти до

скоро плановая проверка ДИЗ


Рекомендованные сообщения

добрый день, коллеги.всех с маевкой)

и так с 3-ого мая у нас проверка ДИЗ.

вот список вопросов который они прислали(думаю многим будет полезна знать что нужно иметь с доков):

 

 

1. Завірені копії Ліцензій, які отримано на діяльність у сфері телекомунікацій (на відповідній території).

2. Документи, які підтверджують право на власність приміщень або договори оренди приміщень (окремо по кожній технологічному майданчику та приміщенню).

3. Перелік телекомунікаційних послуг, що надаються споживачам на відповідній території.

4. Копію діючої на даний час схему фрагменту телекомунікаційної мережі в конкретному регіоні, креслення яких повинні відповідати вимогам ГОСТу 2.735-68, ДСТУ Б А.2.4-40:2009 та Б А.2.4-42:2009. На схемі повинно бути зазначено:

· все телекомунікаційне обладнання (власне та/або орендоване), яке використовується на мережі з обов’язковим зазначенням адрес його встановлення.

5. Пояснювальну записку до схеми щодо її роботидокументи, які підтверджують відповідність технічних засобів (обладнання) телекомунікацій, вимогам нормативних документів у сфері телекомунікацій (оригінали та завірені копії).

6. Інформацію щодо наявності проектної документації на телекомунікаційну мережу, розробленої відповідно до законодавства. Документи, які стосуються прийняття об’єктів телекомунікаційної мережі в експлуатацію.

7. Інформацію щодо дати випуску та заводського номеру телекомунікаційного обладнання (власне та/або орендоване), яке використовується на мережі на відповідній території у вигляді наступної таблиці (у двох примірниках):

№ з/п

 

Місце

 

встановлення обладнання та апаратури живлення (окремо по об’єктам)

 

Тип телекомунікаційного обладнання та апаратури живлення

 

Дата придбання

 

Дата введення в експлуатацію

 

Сертифікат відповідності (номер та дата видачі)

8. Копії паспортів (формулярів) на технологічне обладнання

9. Інформацію щодо наявності на все обладнання паспортів (формулярів), які визначені п. 5.1 "Виды эксплуатационных документов" ДСТУ ГОСТ 2.601.2006 "Єдина система конструкторської документації. Експлуатаційні документи", а також повноти та своєчасності їх ведення.

10. Інформацію щодо наявності протоколів та періодичність вимірювання заземлення всього телекомунікаційного обладнання (власного та/або орендованого), яке використовується на мережі на відповідній території.

11. Інформацію щодо надання послуг доступу до мережі Інтернет, у тому числі з використанням безпроводового доступу.

12. Оригінали та завірені копії договорів на надання телекомунікаційних послуг, у тому числі зі споживачами послуг Інтернет, та відповідність тексту таких договорів Закону України «Про телекомунікації», «Правилам надання та отримання телекомунікаційних послуг» та Основним вимогам до договору про надання телекомунікаційних послуг, затверджених Рішенням НКРЗ України від 26.03.2009 р. № 1420 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 12.05.2009 р. за № 422/16438.

13. Інформацію про порядок технічного обслуговування телекомунікаційної мережі в регіоні (наявність графіку проведення профілактичних і ремонтних робіт на телекомунікаційному обладнанні, яке встановлене в регіоні). У разі технічного обслуговування іншими юридичними особами - їх перелік (назва, адреса, ЄДРПОУ) та наявні договори.

14. Копії документів про підтвердження відповідності вимогам нормативних документів у сфері телекомунікацій на технічні засоби та обладнання телекомунікацій.

15. Інформацію щодо порядку забезпечення управління телекомунікаційною мережею та технічного контролю її стану в межах регіону.

16. Інформація щодо звітності у сфері телекомунікацій відповідно до законодавства України (копії останніх звітних документів із зазначенням назви звіту, дати та номерів).

17. Інформація щодо фактів припинення діяльності з надання телекомунікаційних послуг із зазначенням підстав.

18. Порядок надання споживачам телекомунікаційних послуг необхідної, доступної, достовірної, своєчасної та вичерпної інформації щодо телекомунікаційних послуг. Порядок інформування споживачів щодо змісту, якості, вартості та порядку надання послуг. Інформування про зміну цін (тарифів), інші зміни, що стосуються надання телекомунікаційних послуг.

19. Інформацію щодо дотримання порядку обліку, розгляду та прийняття рішень за зверненнями та скаргами споживачів телекомунікаційних послуг відповідно до вимог Законів України «Про телекомунікації», «Про захист прав споживачів», інших нормативно-правових актів.

20. Інформацію щодо функціонування в межах телекомунікаційної мережі (мереж) технічної можливості роботи автоматизованої системи розрахунків (білінгової системи) за телекомунікаційні послуги. При наявності власної чи орендованої автоматизованої системи розрахунків її відповідність до вимог ГСТУ 45.028-2004:

· назва засобу;

· тип програмного забезпечення;

· документ про підтвердження відповідності;

· метрологічний атестат;

· свідоцтво про повірку вимірювального засобу.

21. Інформацію щодо проценту покриття власною мережею з використанням радіотехнології, вказаної у копії ліцензії та методика за якою здійснюється підрахунок проценту покриття. Зазначену інформацію надати в табличному вигляді.

22. Інформацію щодо установлення спеціального режиму доступу відповідно до законодавства на об’єктах телекомунікацій регіону, а також в окремих приміщеннях, де передається, обробляється або зберігається інформація з обмеженим доступом, що є власністю держави.

23. Інформацію щодо ужиття заходів для недопущення несанкціонованого доступу до телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами.

24. Іншу інформацію відповідно до п. 3.6. Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій, затвердженого рішенням НКРЗ від 27.10.2006 № 4

 

 

 

 

 

 

не очень понятно по следующим пунктам
:

 

4) Копію діючої на даний час схему фрагменту телекомунікаційної мережі в конкретному регіоні, креслення яких повинні відповідати вимогам ГОСТу 2.735-68, ДСТУ Б А.2.4-40:2009 та Б А.2.4-42:2009. На схемі повинно бути зазначено:

725]· все телекомунікаційне обладнання (власне та/або орендоване), яке використовується на мережі з обов’язковим зазначенням адрес його встановлення. -
типа проэкт хотят но с конкретными данными где что и как?

 

5) Пояснювальну записку до схеми щодо її роботидокументи, які підтверджують відповідність технічних засобів (обладнання) телекомунікацій, вимогам нормативних документів у сфері телекомунікацій (оригінали та завірені копії).-
это я так понял пояснювальну записку - то что идет в комплекте с проэктом или ещё отдельный документ+сертификаты на оборудование?

 

8. Копії паспортів (формулярів) на технологічне обладнання -
опять сертификаты???

 

9. Інформацію щодо наявності на все обладнання паспортів (формулярів), які визначені п. 5.1 "Виды эксплуатационных документов" ДСТУ ГОСТ 2.601.2006 "Єдина система конструкторської документації. Експлуатаційні документи", а також повноти та своєчасності їх ведення.-
опять сертификаты,но зачем по 2-3 раза или...?

 

13. Інформацію про порядок технічного обслуговування телекомунікаційної мережі в регіоні (наявність графіку проведення профілактичних і ремонтних робіт на телекомунікаційному обладнанні, яке встановлене в регіоні). У разі технічного обслуговування іншими юридичними особами - їх перелік (назва, адреса, ЄДРПОУ) та наявні договори. -
это я понял как бы какой внутренний документ провайдера...как его заполнять и где взять бланк?

 

14. Копії документів про підтвердження відповідності вимогам нормативних документів у сфері телекомунікацій на технічні засоби та обладнання телекомунікацій.
- и снова какие-то непонятные бумажки...подскажите конкрено что это...

 

15. Інформацію щодо порядку забезпечення управління телекомунікаційною мережею та технічного контролю її стану в межах регіону. -
снова непонятка...

 

16. Інформація щодо звітності у сфері телекомунікацій відповідно до законодавства України (копії останніх звітних документів із зазначенням назви звіту, дати та номерів). -
это кажется отчет который все сдают в начале года...мы его сдали, но бумажки что мы сдали у нас как бы нету...

 

17. Інформація щодо фактів припинення діяльності з надання телекомунікаційних послуг із зазначенням підстав. -
это типа если абон отключился нужно бумажку или я если захотел не работать в сфере связи должен иметь бумажку?

 

18. Порядок надання споживачам телекомунікаційних послуг необхідної, доступної, достовірної, своєчасної та вичерпної інформації щодо телекомунікаційних послуг. Порядок інформування споживачів щодо змісту, якості, вартості та порядку надання послуг. Інформування про зміну цін (тарифів), інші зміни, що стосуються надання телекомунікаційних послуг. -
типа обзвон клиентов, инфа на сайте и т.д. ...правильно? но должны опять быть бумажки или просто на словах?

 

19. Інформацію щодо дотримання порядку обліку, розгляду та прийняття рішень за зверненнями та скаргами споживачів телекомунікаційних послуг відповідно до вимог Законів України «Про телекомунікації», «Про захист прав споживачів», інших нормативно-правових актів. -,
тут тоже интересно..это должны быть мои внутренние доки, или на словах,или есть стандартный бланк?

 

20. Інформацію щодо функціонування в межах телекомунікаційної мережі (мереж) технічної можливості роботи автоматизованої системи розрахунків (білінгової системи) за телекомунікаційні послуги. При наявності власної чи орендованої автоматизованої системи розрахунків її відповідність до вимог ГСТУ 45.028-2004:

· назва засобу;

· тип програмного забезпечення;

· документ про підтвердження відповідності;

· метрологічний атестат;

· свідоцтво про повірку вимірювального засобу.
-наверное самый больной пункт..как быть если у нас всеми любимый абиллс?

 

21. Інформацію щодо проценту покриття власною мережею з використанням радіотехнології, вказаної у копії ліцензії та методика за якою здійснюється підрахунок проценту покриття. Зазначену інформацію надати в табличному вигляді. -
где взять табличку и как считать покрытие...от реального или от того что по зареганым базам,или от того что я планирую покрыть?

 

22. Інформацію щодо установлення спеціального режиму доступу відповідно до законодавства на об’єктах телекомунікацій регіону, а також в окремих приміщеннях, де передається, обробляється або зберігається інформація з обмеженим доступом, що є власністю держави. -
вообще непонятно...

 

23. Інформацію щодо ужиття заходів для недопущення несанкціонованого доступу до телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами. -
вообще непонятно...

 

24. Іншу інформацію відповідно до п. 3.6. Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій, затвердженого рішенням НКРЗ від 27.10.2006 № 4 -
вообще непонятно

 

прошу всех по максимуму ответить по непонятным пунктам...спасибо.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • Відповіді 64
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Со всех держ органов, что я общался НКРЗ(И) самый вменяемый. Консультации честные. Тот же пример, ответы комитета по телевидению относительно IPTV и НКРЗИ относительно лицензирования обслуживания те

Потому что это чистой воды подстава. Не реально за четыре месяца пройти все согласование с минюстом, антимонопольным, более того, Читай сам, на что тут ссылаются, вот это решение http://zakon2.ra

нарисовали на ходу...пример договора завтра выложу на файлообменнике и дам ссылку, чтобы все в личку не стучали...

Posted Images

наверное самый больной пункт..как быть если у нас всеми любимый абиллс?

Проясните ? что тут не так с абиллсом ? Планировали потестить его)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
наверное самый больной пункт..как быть если у нас всеми любимый абиллс?

Проясните ? что тут не так с абиллсом ? Планировали потестить его)

если счетает помегабайтники, то печаль состоит в том, что нужен сертефикат на биллинг !
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

2fastvd: Вы лицензиат по какой лицензии (кабель,радио)?

радио от апреля 2011 , 5 ггц, 40 мгц,

кабель от августа 2011

 

наверное самый больной пункт..как быть если у нас всеми любимый абиллс?

Проясните ? что тут не так с абиллсом ? Планировали потестить его)

если счетает помегабайтники, то печаль состоит в том, что нужен сертефикат на биллинг !

понятно,спасибо.а имеют ли они право смотреть к-тво абонов и соответсвенн на всех договора?

или договора не показывать и говорить о закон про захист прав споживача?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Клиентский договор они просят одну штуку, для проверки соответствия какому-то постановлению. Нам выписали штраф в 800грн за несоответствие, и предписание переделать все договора.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Клиентский договор они просят одну штуку, для проверки соответствия какому-то постановлению. Нам выписали штраф в 800грн за несоответствие, и предписание переделать все договора.

А можно скинуть уже переделанный договор?

Или хотябы то, что они требуют в договоре

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

24. Іншу інформацію відповідно до п. 3.6. Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій, затвердженого рішенням НКРЗ від 27.10.2006 № 4 - вообще непонятно[/indent]

прошу всех по максимуму ответить по непонятным пунктам...спасибо.

 

Отнеси в прокуратуру и не парься.

Пусть проверят есть ли такая контора, кому подчиняется и соответствие законодательству.

http://zakon2.rada.g...s/show/z1207-06

 

1.3. Основними завданнями державного нагляду за ринком

телекомунікацій є:

контроль за якістю телекомунікаційних послуг;

контроль за наявністю передбачених законом ліцензій, інших

дозвільних документів у сфері телекомунікацій;

перевірка додержання операторами, провайдерами

телекомунікацій, їх відокремленими підрозділами ліцензійних умов у

сфері телекомунікацій (далі - ліцензійні умови) та особливих умов

ліцензій;

контроль за додержанням суб'єктами ринку телекомунікацій, їх

відокремленими підрозділами законодавства, стандартів, інших

нормативних документів у сфері телекомунікацій;

вимірювання в порядку, встановленому НКРЗ, параметрів

телекомунікаційних мереж, контроль за дотриманням операторами

телекомунікацій порядку маршрутизації трафіку на

телекомунікаційних мережах;

запобігання, виявлення та усунення порушень законодавства

суб'єктами ринку телекомунікацій при здійсненні діяльності у сфері

телекомунікацій.

 

Тут явный запах проверки с пристрастием, причем вообще не понятно кем.

Не хватает только таблицы показаний динаметрических усилий по закрученым гайкам стойки.

Можеш дойти до взятки и слить с потрохами, могу сбросить телефончики.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

24. Іншу інформацію відповідно до п. 3.6. Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій, затвердженого рішенням НКРЗ від 27.10.2006 № 4 - вообще непонятно[/indent]

прошу всех по максимуму ответить по непонятным пунктам...спасибо.

 

Тут явный запах проверки с пристрастием.

Не хватает только таблицы показаний динаметрических усилий по закрученым гайкам стойки.

Можеш дойти до взятки и слить с потрохами, могу сбросить телефончики.

да не, до такого не нужно доходить...мене интересует по максимуму как себя защитить и сделать все по правильному...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Пока ты все сделаеш как нужно, тебя уже могут грохнуть.

Нет такой конторы, значит это жжж, не спроста.

Отнеси в ментовку бумагу, чтобы небыло позно.

Если все правильно, то ответиш на вопросы, если нет, то хоть какаято гарантия безопасности.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Пока ты все сделаеш как нужно, тебя уже могут грохнуть.

Нет такой конторы, значит это жжж, не спроста.

Отнеси в ментовку бумагу, чтобы небыло позно.

Если все правильно, то ответиш на вопросы, если нет, то хоть какаято гарантия безопасности.

 

в смысле - Нет такой конторы, значит это жжж, не спроста ...у меня письмо официальное с нкрз подписанное головой о проверке...а список вопросов сбросил начальник ДИЗ...просто может оно теперь не ДИЗ называется, но человек кто сбрасывал вопросы точно серьёзный человек.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

да обычные вопросы.

 

помегабайтку уберите если есть, оставьте одни анлимы. Должен быть проект обязательно, сделанный проектной конторой.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

да обычные вопросы.

 

помегабайтку уберите если есть, оставьте одни анлимы. Должен быть проект обязательно, сделанный проектной конторой.

это знаем..доделываем как раз...вот в эксплуатацию не введём...но это такое...просто куча непонятных вопросов которые я выделил...вот на них нужно знать что и как..

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

А на остальные можно отвечать в вольной форме. Если на что-то затрудняетесь ответить - не беда, они у вас несколько дней будет. Спросите, скажут что должно быть и в каком виде.

Схему сети рисуете в визио схематично(узел такой-узел такой, серверная, дом, дом, дом). Железо пишите опять же от фонаря, т.к. ко всему вообще-то нужно подкладывать сертификаты. Вообще-то выделил т.к. реально сертификатов почти ни на что нет, да и требований явных об их наличии нет - прокатывает показать хоть что-то. Пишите что свичи длинк(сертификат с сайта отпечатайте), сервера самосбор, систем расчета нет - тарифы безлимиты с оплатой помесячно.

 

Вообще плановая проверка это совершенно не страшно, зря нервничаете. Если сможете все подготовить что просят - отлично, быстрее проверяющие уедут. Не успете - будете под их диктовку доделывать. Собственно по результатам вынесут вам несколько предписаний по найденным нарушениям, и выпишут штрафы. Их цель - собрать максимум штрафов, а не помешать вам работать или тем более закрыть. С этой точки зрения и встречайте))

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Во-во... цена вопроса 780грн.

Если дядьку знаеш, и он серьезный то это уже хорошо.

Потому как много фигни спрашивают, да и нет инфы о реабилитации ДИЗ,

уж преса этот вопрос бы не пропустила.

 

Я бы проверку не допустил, пока не получил бы письмо с НКРЗИ, что за орган, откуда взялся.

 

Прямо на пороге, вручил бы распечатку приказа с http://www.nkrz.gov.ua/uk/activities/ruling2011/1322756238/?print

и даже не стал бы разговаривать.

 

Время нынче стремное чтобы вестись на подобную пургу.

 

И в прокуратуру бы отнес запрос, пусть выясняют что за контора,

тем более дебильные запросы типа

12. Оригінали та завірені копії договорів на надання телекомунікаційних послуг, у тому числі зі споживачами послуг Інтернет, та відповідність тексту таких договорів Закону України «Про телекомунікації», «Правилам надання та отримання телекомунікаційних послуг» та Основним вимогам до договору про надання телекомунікаційних послуг, затверджених Рішенням НКРЗ України від 26.03.2009 р. № 1420 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 12.05.2009 р. за № 422/16438.

Пусть попросят это в телекоме, или у нас проверки с выборочным подходом?

 

Даже силовики делают копии за свой счет, при понятых, при наличии уголовного дела.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Во-во... цена вопроса 780грн.

Если дядьку знаеш, и он серьезный то это уже хорошо.

Потому как много фигни спрашивают, да и нет инфы о реабилитации ДИЗ,

уж преса этот вопрос бы не пропустила.

 

Я бы проверку не допустил, пока не получил бы письмо с НКРЗИ, что за орган, откуда взялся.

 

Прямо на пороге, вручил бы распечатку приказа с http://www.nkrz.gov....22756238/?print

и даже не стал бы разговаривать.

 

Время нынче стремное чтобы вестись на подобную пургу.

 

И в прокуратуру бы отнес запрос, пусть выясняют что за контора,

тем более дебильные запросы типа

12. Оригінали та завірені копії договорів на надання телекомунікаційних послуг, у тому числі зі споживачами послуг Інтернет, та відповідність тексту таких договорів Закону України «Про телекомунікації», «Правилам надання та отримання телекомунікаційних послуг» та Основним вимогам до договору про надання телекомунікаційних послуг, затверджених Рішенням НКРЗ України від 26.03.2009 р. № 1420 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 12.05.2009 р. за № 422/16438.

Пусть попросят это в телекоме, или у нас проверки с выборочным подходом?

 

Даже силовики делают копии за свой счет, при понятых, при наличии уголовного дела.

так то оно то так...но ещё интересно почему на сайте НКРЗ нету ничего о том что нас проверяют...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Потому что это чистой воды подстава.

Не реально за четыре месяца пройти все согласование с минюстом, антимонопольным,

более того,

24. Іншу інформацію відповідно до п. 3.6. Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій, затвердженого рішенням НКРЗ від 27.10.2006 № 4

Читай сам, на что тут ссылаются, вот это решение

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1207-06

(Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2006 р. за N 1207/13081)

Державний нагляд за ринком телекомунікацій здійснює Державна

інспекція зв'язку (далі - ДІЗ) у межах повноважень, визначених

законодавством у сфері телекомунікацій.

Если подразделение реорганизовано, то должно быть куча подзаконных актов, утвержденных минюстом, о передаче полномочий.

Что-то в пресу вылезло бы по любому.

 

Даная проверка, это как запрос КГБ, СССР, с 70% вопросов на которые все знают что не реально ответить, то есть попытка выморозить взятку.

В нормальной проверке, задают вопросы, из которых на 99% можно ответь, если конечно ты не верблюд.

 

Развод это, неси запрос в прокуратуру - кто и на каком основании тебя собирается проверять?

И время выбрали когда все бухают.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Собственно, вопросы кто и на каком основании нужно задавать в 10 дневный срок проверяющим, после получения направления на проверку. Да и в самом направлении должна быть вся инфа.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.


×
×
  • Створити нове...