Перейти до

Теперь точно нельзя заниматься связью на едином налоге

Рекомендованные сообщения

1 hour ago, Jeckich said:

Для ФОП на загальній системі оподаткування базою нарахування ЄСВ є сума доходу (прибутку), на яку нараховується ПДФО. Йдеться про суму доходу, яка є різницею між виручкою й витратами, що пов'язані з підприємницькою діяльністю та підтверджені документами. Тобто ЄСВ сплачується у розмірі 22% від чистого доходу

Максимально 22тис вище чистого доходу 100тис не платиш

• Відповіді 651
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Цікавився у знайомого колеги,  так він планує йти до останнього. Якщо переведуть примусово, то буде подавати до суду.

Цікава буде ситуація коли податкова примусово переведе спрощенців на загальну систему, але десяток другий із них подадуть в суд і виграють справу і податкова змушена буде повернути їх назад на спрощен

Posted Images

1 минуту назад, guest105 сказал:

Максимально 22тис вище чистого доходу 100тис не платиш

Ну да. Зато те, у кого такой большой доход, что 22к за ЕСВ это мелочи, платят НДС.

13 минут назад, guest105 сказал:

Коротче чим більше юзерів тим простіше

Ну и больше маневров.

Поэтому да, больше всего страдают мелкие.

а як вам таке рішення проблеми:
знаходимо "старшого брата" - фірму на загальній системі з ПДВ на яку оформлюємо всі мережі

робимо договір оренди мережі "старшого брата"

і надаємо послуги інтернету на спрощеній системі

?

Відредаговано dummy
12 минут назад, dummy сказал:

а як вам таке рішення проблеми:
знаходимо "старшого брата" - фірму на загальній системі з ПДВ на яку оформлюємо всі мережі

робимо договір оренди мережі "старшого брата"

і надаємо послуги інтернету на спрощеній системі

?

Так все примерно так и работали. У меня был заключен договор с Оператором,  с КВЕД 61.10 и на общей системе.

Я был зарегистрирован как Провайдер с КВЕД 61.90 и оказывал услуги абонентам, как Провайдер, используя сеть Оператора.

Но вот с чего и пошел весь сыр-бор - с подачи г-на Гетманцова налоговая больше не согласна.

Как минимум потому, что если ты оказываешь услуги Интернет, ты используешь сеть.

Свою либо чужую - не важно. А эксплуатация там КВЕД 61.10 который на едином налоге давно не доступен.

• Like 1
7 hours ago, Туйон said:

. А эксплуатация там КВЕД 61.10 который на едином налоге давно не доступен.

Не плутайте "обслуговування і експлуатацію" з "наданням послуг із обслуговування і експлуатації", як це робить податкова

3 часа назад, ramsess сказал:

Не плутайте "обслуговування і експлуатацію" з "наданням послуг із обслуговування і експлуатації", як це робить податкова

Та я то і не плутаю. Але є реалії, які, нажаль, вже є.

Там петицію майже уже набрали (було 20к з 25к), але я не думаю, що враховуючі тенденцію підвищення податків взагалі та всюди, нам щось добре скажуть.

Тому більш актуальний вопрос виживання в існуючих реаліях, тобто цьому піз...цю. 

Особисто я не маю коштів на адвокатів и суди.

• Like 1
5 hours ago, ramsess said:

все вірно, особисті мережі можна обслуговувати та експлуатувати з 61.90 , а ось надавати такі послугу іншим - ні. 

Зараз в будь якій канторі, в будь якому офісі в будь яківй квартирі є телекомунікаційна мережа, тоді по логіці податкової їм всім, не залежно від того які послуги вони надають, треба обов'язково переходити на загальну систему бо вони експлуатують телекомуныкаційну мережу ?

Відредаговано Чучундра
  • Like 1
  • Haha 1
7 минут назад, Чучундра сказав:

Зараз в будь якій канторі, в будь якому офісі в будь яківй квартирі є телекомунікаційна мережа, тоді по логіці податкової їм всім, не залежно від того які послуги вони надають, треба обов'язково переходити на загальну систему бо вони експлуатують телекомуныкаційну мережу ?

не підказуй!!!

• Haha 3

Фініта ля комедія...

Податкові новації для ФОПів та роботодавців з 1 жовтня: аналіз законопроєкту №11416-д

З 1 жовтня для фізосіб-«єдинників» І, ІІ й IV груп запроваджується ВЗ у розмірі 10% від 1 МЗП станом на 1 січня (у 2024 році – 710 грн), а для ІІІ групи – 1% від доходу. З зарплати працівників за жовтень утримуватиметься не 19,5%, а вже 23% (18% ПДФО + 5% ВЗ)

Подробиці на сайті ? https://t.me/telecom_ukraine/152

• Like 1
В 18.09.2024 в 15:12, Туйон сказал:

Знаю человека, который оформил ФОП на свою бабушку (!) которая навсегда уехала к другим родственникам в Италию.

Все имущество она продала. Она и до этого была ФОП, не успела закрыться, так что проблем не возникло.

Я хз даже, сделают ли ей что либо в Италии, если она будет торчать кучу штрафов и налогов.

Італії пофіг на її штрафи в Україні. Але бабка резидент Італії... Італія може попросити заплатити в свою казну податки зі всього обороту... (треба читати угоду про уникнення подвійного оподаткування між У та І, може треба буде заплатити різницю між ПДФО у І, та 5% податку фоп: умовно 18%- 5% = 13%, що з обороту буде не мало ). + якщо у бабки не пенсія (бо не напрацювала потрібну кількість років), а допомога то її зважаючи на дохід  - заберуть... як і всі інші допомоги та пільги. 

Відредаговано tkapluk
  • Like 2

️В Україні подорожчає Інтернет, — нардеп Южаніна. 

З 1 жовтня інтернет-провайдерів виведуть зі спрощеної схеми оподаткування.

Відредаговано tkapluk
16 minutes ago, tkapluk said:

Т.е. до 1 жовтня можно было таки на спрощеной системе работать? :)

Вот тут уже пошла медийная поддержка про ФОПов в провайдинге:

https://www.growford.org.ua/research/rynok-fiksovanogo-dostupu-do-merezhi-internet-vid-sirogo-do-bilogo/

В 19.09.2024 в 07:45, Туйон сказал:

Особисто я не маю коштів на адвокатів и суди.

Там не такі самашедші кошти. Основна проблема судів це не кошти а їх довготривалість.

Відредаговано Чучундра
1 час назад, tkapluk сказал:

Тобто та петиція до дупи....

5 часов назад, Чучундра сказав:

Поки не набрала 25тис то до дупи

А если наберет то скажут не на часі.

Потужна потужність неперевершеної потужності.

Відредаговано H_U_L_K
  • Like 3

image.thumb.png.424547d7c00adf7e4dd0e05eacda61f2.png

В 23.09.2024 в 13:57, guest105 сказал:

Щось тема заглохла. Звітність потрібно здати  за 2024рік чи за 12 місяців на загальній?

Если перешел с 1 октября на общую систему, то после 1 октября (до 10 ноября) сдаешь отчетность по Единому налогу (за 9 месяцев).

Затем, после нового года уже, будешь сдавать отчетность по общей системе.

7 minutes ago, Туйон said:

image.thumb.png.424547d7c00adf7e4dd0e05eacda61f2.png

Если перешел с 1 октября на общую систему, то после 1 октября (до 10 ноября) сдаешь отчетность по Единому налогу (за 9 месяцев).

Затем, после нового года уже, будешь сдавать отчетность по общей системе.

Уже ищите себе буха. или сами справитесь  ?

Надо ли платить ПДВ ??

2 минуты назад, NightNET сказал:

Уже ищите себе буха. или сами справитесь  ?

Надо ли платить ПДВ ??

А зачем мне бух? Наемных нет, ляма нет, НДС нет.

Отчет годовой сам за себя подам.

Відредаговано Туйон

Мне в этой всей х-не интересно другое.

Они там уже год вякают что-то про экономическое бронирование.

В том числе они вякали что-то о том, что с работника надо платить 20к налогов в месяц.

С общей системой выходит, что налогов я буду платить ровно столько же, сколько платят за наемного (18+5+22%).

В таком случае, если я буду башлять 20к в казну, смогу ли я сам себя забронировать?
Если нет, оформляем ФОП на фунта, фунт берет меня на работу и платит мне ЗП и налоги 20к.

Фунту это идет в расход, а один хер я за все плачу.

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

• Створити нове...