Перейти до

Теперь точно нельзя заниматься связью на едином налоге

Рекомендованные сообщения

1 hour ago, Jeckich said:

Для ФОП на загальній системі оподаткування базою нарахування ЄСВ є сума доходу (прибутку), на яку нараховується ПДФО. Йдеться про суму доходу, яка є різницею між виручкою й витратами, що пов'язані з підприємницькою діяльністю та підтверджені документами. Тобто ЄСВ сплачується у розмірі 22% від чистого доходу

Максимально 22тис вище чистого доходу 100тис не платиш

• Відповіді 651
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Цікавився у знайомого колеги,  так він планує йти до останнього. Якщо переведуть примусово, то буде подавати до суду.

И потом не говорите что вы письма не получали :-)     Колеги, Запрошуємо вас до участі у онлайн-нараді малого та середнього бізнесу електронних комунікацій щодо ситуації навколо сп

Судіться та не судимі будете!!! Перемога! Київський інтернет- провайдер ТОВ «Модус глобал» довів у суді своє  право використовувати спрощену систему оподаткування. Про це виніс рішення Шостий а

Posted Images

1 минуту назад, guest105 сказал:

Максимально 22тис вище чистого доходу 100тис не платиш

Ну да. Зато те, у кого такой большой доход, что 22к за ЕСВ это мелочи, платят НДС.

13 минут назад, guest105 сказал:

Коротче чим більше юзерів тим простіше

Ну и больше маневров.

Поэтому да, больше всего страдают мелкие.

а як вам таке рішення проблеми:
знаходимо "старшого брата" - фірму на загальній системі з ПДВ на яку оформлюємо всі мережі

робимо договір оренди мережі "старшого брата"

і надаємо послуги інтернету на спрощеній системі

?

Відредаговано dummy
12 минут назад, dummy сказал:

а як вам таке рішення проблеми:
знаходимо "старшого брата" - фірму на загальній системі з ПДВ на яку оформлюємо всі мережі

робимо договір оренди мережі "старшого брата"

і надаємо послуги інтернету на спрощеній системі

?

Так все примерно так и работали. У меня был заключен договор с Оператором,  с КВЕД 61.10 и на общей системе.

Я был зарегистрирован как Провайдер с КВЕД 61.90 и оказывал услуги абонентам, как Провайдер, используя сеть Оператора.

Но вот с чего и пошел весь сыр-бор - с подачи г-на Гетманцова налоговая больше не согласна.

Как минимум потому, что если ты оказываешь услуги Интернет, ты используешь сеть.

Свою либо чужую - не важно. А эксплуатация там КВЕД 61.10 который на едином налоге давно не доступен.

• Like 1
7 hours ago, Туйон said:

. А эксплуатация там КВЕД 61.10 который на едином налоге давно не доступен.

Не плутайте "обслуговування і експлуатацію" з "наданням послуг із обслуговування і експлуатації", як це робить податкова

3 часа назад, ramsess сказал:

Не плутайте "обслуговування і експлуатацію" з "наданням послуг із обслуговування і експлуатації", як це робить податкова

Та я то і не плутаю. Але є реалії, які, нажаль, вже є.

Там петицію майже уже набрали (було 20к з 25к), але я не думаю, що враховуючі тенденцію підвищення податків взагалі та всюди, нам щось добре скажуть.

Тому більш актуальний вопрос виживання в існуючих реаліях, тобто цьому піз...цю. 

Особисто я не маю коштів на адвокатів и суди.

• Like 1
5 hours ago, ramsess said:

все вірно, особисті мережі можна обслуговувати та експлуатувати з 61.90 , а ось надавати такі послугу іншим - ні. 

Зараз в будь якій канторі, в будь якому офісі в будь яківй квартирі є телекомунікаційна мережа, тоді по логіці податкової їм всім, не залежно від того які послуги вони надають, треба обов'язково переходити на загальну систему бо вони експлуатують телекомуныкаційну мережу ?

Відредаговано Чучундра
  • Like 1
  • Haha 1
7 минут назад, Чучундра сказав:

Зараз в будь якій канторі, в будь якому офісі в будь яківй квартирі є телекомунікаційна мережа, тоді по логіці податкової їм всім, не залежно від того які послуги вони надають, треба обов'язково переходити на загальну систему бо вони експлуатують телекомуныкаційну мережу ?

не підказуй!!!

• Haha 3

Фініта ля комедія...

Податкові новації для ФОПів та роботодавців з 1 жовтня: аналіз законопроєкту №11416-д

З 1 жовтня для фізосіб-«єдинників» І, ІІ й IV груп запроваджується ВЗ у розмірі 10% від 1 МЗП станом на 1 січня (у 2024 році – 710 грн), а для ІІІ групи – 1% від доходу. З зарплати працівників за жовтень утримуватиметься не 19,5%, а вже 23% (18% ПДФО + 5% ВЗ)

Подробиці на сайті ? https://t.me/telecom_ukraine/152

• Like 1
В 18.09.2024 в 15:12, Туйон сказал:

Знаю человека, который оформил ФОП на свою бабушку (!) которая навсегда уехала к другим родственникам в Италию.

Все имущество она продала. Она и до этого была ФОП, не успела закрыться, так что проблем не возникло.

Я хз даже, сделают ли ей что либо в Италии, если она будет торчать кучу штрафов и налогов.

Італії пофіг на її штрафи в Україні. Але бабка резидент Італії... Італія може попросити заплатити в свою казну податки зі всього обороту... (треба читати угоду про уникнення подвійного оподаткування між У та І, може треба буде заплатити різницю між ПДФО у І, та 5% податку фоп: умовно 18%- 5% = 13%, що з обороту буде не мало ). + якщо у бабки не пенсія (бо не напрацювала потрібну кількість років), а допомога то її зважаючи на дохід  - заберуть... як і всі інші допомоги та пільги. 

Відредаговано tkapluk
  • Like 2

️В Україні подорожчає Інтернет, — нардеп Южаніна. 

З 1 жовтня інтернет-провайдерів виведуть зі спрощеної схеми оподаткування.

Відредаговано tkapluk
16 minutes ago, tkapluk said:

Т.е. до 1 жовтня можно было таки на спрощеной системе работать? :)

Вот тут уже пошла медийная поддержка про ФОПов в провайдинге:

https://www.growford.org.ua/research/rynok-fiksovanogo-dostupu-do-merezhi-internet-vid-sirogo-do-bilogo/

В 19.09.2024 в 07:45, Туйон сказал:

Особисто я не маю коштів на адвокатів и суди.

Там не такі самашедші кошти. Основна проблема судів це не кошти а їх довготривалість.

Відредаговано Чучундра
1 час назад, tkapluk сказал:

Тобто та петиція до дупи....

5 часов назад, Чучундра сказав:

Поки не набрала 25тис то до дупи

А если наберет то скажут не на часі.

Потужна потужність неперевершеної потужності.

Відредаговано H_U_L_K
  • Like 3

image.thumb.png.424547d7c00adf7e4dd0e05eacda61f2.png

В 23.09.2024 в 13:57, guest105 сказал:

Щось тема заглохла. Звітність потрібно здати  за 2024рік чи за 12 місяців на загальній?

Если перешел с 1 октября на общую систему, то после 1 октября (до 10 ноября) сдаешь отчетность по Единому налогу (за 9 месяцев).

Затем, после нового года уже, будешь сдавать отчетность по общей системе.

7 minutes ago, Туйон said:

image.thumb.png.424547d7c00adf7e4dd0e05eacda61f2.png

Если перешел с 1 октября на общую систему, то после 1 октября (до 10 ноября) сдаешь отчетность по Единому налогу (за 9 месяцев).

Затем, после нового года уже, будешь сдавать отчетность по общей системе.

Уже ищите себе буха. или сами справитесь  ?

Надо ли платить ПДВ ??

2 минуты назад, NightNET сказал:

Уже ищите себе буха. или сами справитесь  ?

Надо ли платить ПДВ ??

А зачем мне бух? Наемных нет, ляма нет, НДС нет.

Отчет годовой сам за себя подам.

Відредаговано Туйон

Мне в этой всей х-не интересно другое.

Они там уже год вякают что-то про экономическое бронирование.

В том числе они вякали что-то о том, что с работника надо платить 20к налогов в месяц.

С общей системой выходит, что налогов я буду платить ровно столько же, сколько платят за наемного (18+5+22%).

В таком случае, если я буду башлять 20к в казну, смогу ли я сам себя забронировать?
Если нет, оформляем ФОП на фунта, фунт берет меня на работу и платит мне ЗП и налоги 20к.

Фунту это идет в расход, а один хер я за все плачу.

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

• Створити нове...