Intel завершила розробку техпроцесів 20A та 18A
Корпорація Intel похвалилася успіхами у розробці нових технологічних норм для виробництва мікросхем. Процесорний гігант завершив роботу над техпроцесами 20A та 18A (2 нм та 1,8 нм), які будуть використовуватися при випуску як власних продуктів, так і чипів для клієнтів підрозділу Intel Foundry Services (IFS).
 
Відразу варто відзначити, що завершення розробки нових технологій не означає, що Intel відразу запустить відповідні конвеєри. Випуск мікросхем за техпроцесом 20A буде налагоджено у першій половині 2024 року. У нових чипах будуть використовуватися транзистори RibbonFET й технологія PowerVia, яка передбачає подачу живлення зі зворотного боку кристала через міжкремнієві з'єднання.

В рамках Intel 18A передбачається подальше вдосконалення RibbonFET та PowerVia. Розробка цього техпроцесу, судячи з усього, йде настільки гладко, що Intel перенесла його запуск з 2025-го на другу половину 2024 року. До речі, через це чипмейкеру доведеться використовувати літографічні машини ASML Twinscan NXE, а не передові Twinscan EXE, поставки яких розпочнуться у 2025 році.
 
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: www.overclockers.ua
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading