Перейти до

Рекомендованные сообщения

Опубликовано:

Плануємо перевести існуючих абонентів ві-фі на оптику, але, на жаль справи з волокном не мали :mellow: Надіюсь на вашу допомогу...

карта:

post-16999-0-71829800-1353185197_thumb.jpg

ВІд сервера буде йти 8 волокон. до абона плануємо такі патчкорди Які мінуси такої мережі?

Порадьте не дорогий оптичний світч, чи краще поставити медіаконветрори?

Буду вдячний за відповіді...

П.С. Бюджет обмежений

Опубліковано:

немає куди діватись, БС перегружена + багато бажаючих, потрібно ближніх абонів перевести на кабель.

на карті - 6 абонів, за моїми підрахунками переключення одного абона обійдеться в 1000грн...

Опубліковано:

. Бюджет обмежений

Я коли починав, то зразу зварювальник купив, тоді вагався, але тепер розумію, що це єдиний варіант!

кидати 8 волокон... а потім перекидати... бо їх не вистачить з часом... чуваки... поставте ще один сектор і не пудріть мозок!

або хоча б 24 волокна відразу киньте!

а якщо в цьому випадку хочете кабель, то спокійно можете виту пару кидати, позаземляєте розтяжки кожні 250 метрів і буде вам щастя!

ми з напарником коли ще виту пару кидали, то за день 800 метрів з коробками і свічами всю магістраль робили, всі живлення тільки паяні, ніяких скруток! Свічі ТП-Лінк 5 портів, даєте у виту пару 20 Вольт ноутбучним БЖ, ці 9 Вольтові свічі прекрасно і стабільно працюють і до 24 вольти, бо в них конденсатори на 24В розраховані!

Дешево і сердито

Опубліковано:

Надо же когда-то начинать

Я бы рекомендовал 12 волокон, по ОКАДт цена не сильно и отличается (если планируется добавление пользователей или продление линии)

С готовыми патчкордами я бы тоже не заморачивался, купить дешевой одноволоконной FTTH, все раскидать и пригласить на один день толкового сварщика

По поводу обрывов - а сколько у вас их в год? Если у кого-то из абонентов от Интернета много зависит - оставьте ему антенну для резерва

Опубліковано:

Плануємо перевести існуючих абонентів ві-фі на оптику, але, на жаль справи з волокном не мали :mellow:

[skip]

П.С. Бюджет обмежений

Все добре. Нічого страшного немає. Ящо я правильно зрозумів - йде одна невеличка вуличка, відгалуджень немає ... "розвиватися" в цьому напрямку нема куди ... отож - робіть, так як намалювали ...

Одначе яби порадив дати більшу картинку (з меншим маштабом та більшою кількісттю навколішних домівок) - тоді буже краще видно чи є сенс закладати зайві волонка, брати оптичний світч чи обійтись "медіками" ....

Опубліковано:

Стосовно обладнання - у випадку топікстартера оптимально якийсь недорогий б.у керований свіч і медіаконвертори. Я би взяв Cisco 2950G-24 або навіть чисто мідний, коштує до $50 в Україні. Медіаконвертори зараз недорогі і винесуть значно дешевше, аніж SFP-свіч.

Стосовно схеми - нормально, єдине що, на магістралі я би взяв кабель з запасом по волокнам, наприклад 16. Цілком може статися, що з часом мережа буде рости і доведеться перекладати магістраль, що потягне за собою повторне запрошення зварювальника і переварювання.

Опубліковано:

Якщо ви вирішете що немає сенсу купляти зварювальне обладнання для одноразових робіт, можу запропонувати схему на багатоволоконних оптичних патчкордах.Робимо для себе, тому може не дуже гарно з естетичної сторони, але функціонально і працює вже більше року.

Декілька фото є на сайті optic.ztcity.net

У вашій схемі можна зробити 12 волокнонний патчкорд та закинути його в центр і від нього одно волоконними патчкордами до клієнтів.

Або декілька патчкордів приблизно по такій схемі:

Вузол - 12Вол - Муфта - 8 вол - Муфта - 4 вол клієнтам.

В проміжних муфтах можна відвести клієнтів на 4 волокнах. Інші волокна будуть транзитними, які зїєднуються за допомогою оптичного з'єднувача.Так як в муфтах залишаютсья резервні волокна то вони можуть бути використані для майбутніх клієнтів.

Також, можна додати, що якщо у вас закінчиться резерв в 12 волоконному кабелі, можна зробити замість нього 24 волоконний.

12 волоконний кабель, що був не пропадає і він може бути використаний на іншій ділянці вашої схеми.

Таким чином без зварного обладання можна побудувати вашу мережу з можливістю майбутнього апгрейду.

Опубліковано:

что будете делать при обрыве оптики?

у вас же нет ни сварочника, ни рефлектометра, даже указки

п.с. хотя все так начинают :)

Є знайомі, які готові варити. Думаю, обриви не так часто бувають.

кидати 8 волокон... а потім перекидати... бо їх не вистачить з часом... чуваки... поставте ще один сектор і не пудріть мозок! або хоча б 24 волокна відразу киньте! а якщо в цьому випадку хочете кабель, то спокійно можете виту пару кидати, позаземляєте розтяжки кожні 250 метрів і буде вам щастя! ми з напарником коли ще виту пару кидали, то за день 800 метрів з коробками і свічами всю магістраль робили, всі живлення тільки паяні, ніяких скруток! Свічі ТП-Лінк 5 портів, даєте у виту пару 20 Вольт ноутбучним БЖ, ці 9 Вольтові свічі прекрасно і стабільно працюють і до 24 вольти, бо в них конденсатори на 24В розраховані! Дешево і сердито

звичайно, кинути 24 краще, але бюджет не резиновий). Виту пару кидали по стовпах РЕМу, яка у них була реакція? Яким чином заземляли(біля стовпа били арматуру)?

Надо же когда-то начинать

Я бы рекомендовал 12 волокон, по ОКАДт цена не сильно и отличается (если планируется добавление пользователей или продление линии)

С готовыми патчкордами я бы тоже не заморачивался, купить дешевой одноволоконной FTTH, все раскидать и пригласить на один день толкового сварщика

По поводу обрывов - а сколько у вас их в год? Если у кого-то из абонентов от Интернета много зависит - оставьте ему антенну для резерва

ОКАДт як його кріпити він же плоский? поки дивлюсь в сторону ТКО. Патчі виходять не набагато дорожче, але зручніше - зразу все розварив і через адаптери підключаєш...

Опубліковано:

Все добре. Нічого страшного немає. Ящо я правильно зрозумів - йде одна невеличка вуличка, відгалуджень немає ... "розвиватися" в цьому напрямку нема куди ... отож - робіть, так як намалювали ...

Одначе яби порадив дати більшу картинку (з меншим маштабом та більшою кількісттю навколішних домівок) - тоді буже краще видно чи є сенс закладати зайві волонка, брати оптичний світч чи обійтись "медіками" ....

На даний момент будинків більш немає, але напрямок активно розбудовується - з новими проблем не повинно бути вони попадають в сектор іншої бс. карта гугла, ще за 2003рік, там є -тільки поле.

Опубліковано:

я зварюю метрові 3 арматури дротом 6мм в ряд, приварюю болт до середньої арматури, прикручую до нього оцинкований дріт і з’єдную з розтяжкою, і в місцях з’єднання ще припаюю

але ми виту пару кидаємо опорами Укртелефону

карта: map.online.ua, є інструмент, щоб поміряти відстані на пряму, не тільки дорогою!!! + обновлення за 2011 рік

Опубліковано:

У телефона така оренда нічого не коштує, так як за стовпи платять люди, а телекомівцям нема сенсу таку оренду робити, так як нема прибутку, тому треба їх заохотити!

прийшов, сказав: "Нашальніке, на пінцот гривнів, треба опори" і вже майже 2 роки кабель висить ;), мене внесли в їх базу, що там висить ще одна лінія електрозв’язку

в одному селі невеликому таке маю!

Опубліковано:

Если планируете работать с оптикой - купите сварочник, б/у какой-то старый, окупится довольно быстро. Не так дорого они стоят. Рефлектометр - конечно полезно, но не обязательно, можно жить и без него.

Оптику - лучше кидать с запасом по жилам. На случай включений новых абонов, и на случай дефектных жил. Не намного дороже, но намного меньше проблем в будущем.

Опубліковано:

якщо закінчаться волокна, думаю можна поставити на стовпи оптичні свічі(такі як Влад розробляє).

хоча якщо хось має недорогий(<3грн :facepalm: ) кабель більше 8вол, пишіть в ПМ, заодно можете пропонувати 8-ми(600м) і 2-х волоконний(550м), бажано діелектрик, але пропозиції на стальці теж будуть розглядатись). бажано ппропонувати ціну за нал і заодно безнал з пдв....

Опубліковано:

ОКАДт як його кріпити він же плоский? поки дивлюсь в сторону ТКО. Патчі виходять не набагато дорожче, але зручніше - зразу все розварив і через адаптери підключаєш...

для кабелю ОКАДт-Д є декілька типів зажимів, якщо цікаво скину більше даних...

Опубліковано:

якщо закінчаться волокна, думаю можна поставити на стовпи оптичні свічі(такі як Влад розробляє).

Ничего, что цена свичика будет баксов от 250-300? Или вы имели ввиду неуправляемые мыльнички с сотками оптическими, которые будут виснуть так же весело как и их медные собратья? Может, не стоит экономить на спичках?

И по поводу патч-кордов - оно-то хорошо, пока не встанет вопрос о том, как это крепить, и что делать если по дороге дерево будет цеплять патч-корд :) Да и заломить, пока тянешь - раз плюнуть... Можно конечно юзать фиберлоки/фаст коннекторы, и это даже будет работать на коротких линиях, но - может и не работать/резко внезапно перестать работать.

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Створити нове...