Перейти до

Як діяти в надзвичайний стан?


Рекомендованные сообщения

Згорнути нашу діяльність може лише держава, але тільки після введення надзвичайного стану

 

Джерело: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?lvivski_provayderi_ne_otrimuvali_povidomlen_pro_vidklyuchennya&objectId=1301245

 

 

 

ЗУ Про телекомунікації:

 

Стаття 65. Надання телекомунікаційних послуг в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану

 

1. Оператори, провайдери телекомунікацій в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану зобов'язані забезпечувати якісний зв'язок та оповіщення населення в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 

2. Оператори, провайдери телекомунікацій повинні забезпечити готовність до виконання своїх функцій в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану. Під час надзвичайного стану всі засоби та телекомунікаційні мережі зв'язку, незалежно від форми власності, використовуються для забезпечення проведення мобілізації та задоволення потреб національної безпеки, оборони, охорони правопорядку. Оператори телекомунікацій взаємодіють при цьому з Національним центром оперативно-технічного управління мережами зв'язку в питаннях, віднесених до його компетенції.

 

3. В умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного стану оператори телекомунікацій з метою оповіщення та забезпечення телекомунікаційними послугами учасників ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, відбудовних робіт та здійснення відповідних заходів Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування за погодженням із ЦОВЗ можуть установлювати тимчасові обмеження в наданні телекомунікаційних послуг споживачам до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та скасування режиму надзвичайного стану.

 

4. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації та органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень надають операторам, провайдерам телекомунікацій та їх місцевим підрозділам допомогу в ліквідації надзвичайних ситуацій, що виникли внаслідок стихійного лиха, і в усуненні їх наслідків, у придбанні необхідних матеріальних ресурсів, а також сприяють у наданні для цих цілей робочої сили, транспортних та інших технічних засобів.

 

 

Стаття 39. Обов'язки операторів і провайдерів телекомунікацій

 

10) забезпечувати готовність своїх телекомунікаційних мереж до роботи в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану, в тому числі можливість оповіщення своїх споживачів у цих умовах;

 

 

Стаття 29. Оперативно-технічне управління телекомунікаційними мережами загального користування в період надзвичайного стану

 

1. Управління телекомунікаційними мережами загального користування та відповідальність за забезпечення їх сталості в період надзвичайного стану покладається на ЦОВЗ.

 

2. Для забезпечення можливості оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами загального користування всіх операторів телекомунікацій в умовах надзвичайної ситуації, надзвичайного та воєнного стану створюється Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України.

 

3. Порядок створення та діяльності Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України ( 812-2004-п ) визначає Кабінет Міністрів України.

 

4. В умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України виконує оперативно-технічне управління мережами телекомунікацій у межах повноважень, наданих йому Кабінетом Міністрів України.

 

5. У звичайних умовах Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України:

 

1) взаємодіє з центрами управління операторів телекомунікацій, у тому числі іноземних;

 

2) здійснює інші функції, делеговані йому операторами телекомунікацій на договірних засадах.

 

6. З метою забезпечення можливості виконання функцій, покладених на Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України, оператори телекомунікацій зобов'язані надавати інформацію про власну мережу телекомунікацій, її стан в обсязі та порядку, які встановлює Кабінет Міністрів України.

 

7. Взаємодія операторів телекомунікацій з Національним центром оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами України здійснюється на договірних засадах у порядку та відповідно до умов Типового договору, що затверджуються ЦОВЗ.

 

8. Держава здійснює фінансування спеціальних об'єктів зв'язку за рахунок і в межах, передбачених Державним бюджетом України.

 

 

Чому держава має згортати нашу діяльність?

 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • Відповіді 50
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Это смотря каким людям. Тем, которые бездельники, балбесы и т.д.? В общем те, что на майдане. А тем, которые работают, зарабатывают деньги и кормят семью - врятли все бросят и выйдут на улицу

Не могу минусовать, но категорически не согласен. Если отключат Интернет, то я все равно без работы и выход один: Идти на Грушевского... Хотя бы для того, чтоб посмотреть.

- Господин интервент, скажите, а погромы будут?.. - Будуть, будуть...     © х/ф "Дежа-вю"

Posted Images

Гайджин сегодня уже где-то постил, интернет это не "мережи загального користування". Точка.

Все что от вас требуют - обеспечить выполнение своих функций, т.е. не выключать интернет населению и всячески чинить неисправности.

Відредаговано KaYot
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Гайджин сегодня уже где-то постил, интернет это не "мережи загального користування". Точка.

Все что от вас требуют - обеспечить выполнение своих функций, т.е. не выключать интернет населению и всячески чинить неисправности.

Скорее всего я был не прав, по этому стер свой пост.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Реліз

щодо заяв про можливе відключення телекомунікацій

Шановні учасники ринку інформаційних технологій, представники влади і користувачі інтернет-послуг!

Увечері 22 січня у соціальних мережах та деяких ЗМІ була розповсюджена інформація щодо отримання інтернет-провайдерами листів про підготовку до тимчасового відключення інтернет-шлюзів, точок доступу, станцій стільникового зв’язку, телевізійних і радіоканалів крім "Першого національного" та "Першої програми радіо", а також фіксованого зв’язку крім номерів екстрених служб. Разом з тим були повідомлення про перебої у роботі деяких телекомунікаційних мереж, а також про відключення телеканалів (зокрема, були заяви про відключення 5-го ТВ-каналу в мережах компаній, які використовують бренд «Тріолан»).

Інтернет Асоціація України, яка об’єднує понад 150 суб’єктів господарювання у сфері ІКТ, значну частину з яких складають оператори і провайдери телекомунікацій, не підтверджує інформацію про наявність таких листів провайдерам.

Разом з тим ми заявляємо, що чинне законодавство України чітко визначає процедуру запровадження надзвичайного стану, який вводиться указом Президента та підлягає затвердженню Верховною Радою протягом 2 днів. В даному Указі повинна бути зазначена територія, час (від 30 до 60 діб), в т.ч. перелік  тимчасових обмежень прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії таких обмежень. У разі введення надзвичайного стану серед іншого можуть бути впроваджені особливі правила користування зв'язком та передачі інформації через комп'ютерні мережі. Зі свого боку підприємства в умовах надзвичайного стану забезпечують виконання відповідних заходів.

Звертаємо увагу на те, що припинення роботи мережі Інтернет безумовно призведе до зупинки роботи не тільки банківської системи України, електронних платежів і блокування роботи всього легального бізнесу, а також унеможливить обмін інформацією між органами державної влади. А припинення надання абонентам послуг телефонного зв’язку ще більше загострить суспільний конфлікт. В таких умовах заборона телекомунікацій вигідна лише силам, зацікавленим у знищенні української держави.

Інтернет Асоціація України повідомляє про стабільну роботу телекомунікаційних мереж в Україні та відсутність технічних підстав для втручання у їх роботу.

Ми звертаємось до суб’єктів господарювання у сфері телекомунікацій чітко дотримуватися вимог законодавства України та не порушувати законного права споживачів на вільний доступ до телекомунікаційних послуг.

Ми нагадуємо споживачам телекомунікаційних послуг про їх законне право на вибір виду та кількості телекомунікаційних послуг, а також вибір оператора, провайдера телекомунікацій. У разі, якщо ваш провайдер безпідставно скорочує перелік послуг (зокрема, відключає телеканали), вимагайте їх включення або переходьте до іншого оператора.

Ми вимагаємо від представників органів державної влади і місцевого самоврядування безумовного забезпечення конституційних прав громадян на доступ до інформації та виконання встановленого законодавством обов’язку щодо створення сприятливих умов для функціонування телекомунікаційних мереж загального користування і повноцінного надання телекомунікаційних послуг, в також прийняття всіх необхідних заходів щодо попередження пошкоджень і незаконних втручань у роботу телекомунікаційних мереж.

 

 

Інтернет Асоціація України

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Заявления ИНАУ есть заявления ИНАУ. Вообще то вопрос ТСа звучал иначе - как действовать? Т.е. вопрос о том что ужеьнадо действовать не стоял.

 

Мне вот тоже интересно - что есть интернет-шлюл? Что заначит выключить интернет?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Гайджин сегодня уже где-то постил, интернет это не "мережи загального користування". Точка.

Все что от вас требуют - обеспечить выполнение своих функций, т.е. не выключать интернет населению и всячески чинить неисправности.

Скорее всего я был не прав, по этому стер свой пост.

Когда НКРЗ в гости приезжает и заставляет заполнять простыни дурных вопросов, там 5 листов из 6 - как раз таки стыки "з мережами загального корыстування". И из их же объяснений нынче это только сети передачи голоса, телеком и компания.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

С такими бандитами при власти остается только  ipfw add 00*** allow ip from any to any via * и на оборону серверных, центральных узлов.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Надзвичайний стан-це повноцінна громадянська війна.

І Європа і Америка про це попередили вже.

Я думаю, відповідальність за таке ніхто на себе візьме. Це політична і економічна смерть того,хто прийме таке рішення.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

думаю, що надзвичайний стан буде тільки на руку народу - відключать телебачення, телефони, інтернет і людям вдома нічого буде робити - всі підуть на вулицю....

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Это смотря каким людям. Тем, которые бездельники, балбесы и т.д.? В общем те, что на майдане. А тем, которые работают, зарабатывают деньги и кормят семью - врятли все бросят и выйдут на улицу

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Это смотря каким людям. Тем, которые бездельники, балбесы и т.д.? В общем те, что на майдане. А тем, которые работают, зарабатывают деньги и кормят семью - врятли все бросят и выйдут на улицу

А как квалифицировать чпшников из Днепра с доходом в 1.5-2к у.е., которые едут не просто на Майдан, но и на Грушевского? И почему собственники предприятий отпускают своих работников туда же, еще и грузят 3–тонник со всем необходимым?

P.S. Днепр, не Западная Украина.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Это смотря каким людям. Тем, которые бездельники, балбесы и т.д.? В общем те, что на майдане. А тем, которые работают, зарабатывают деньги и кормят семью - врятли все бросят и выйдут на улицу

А как квалифицировать чпшников из Днепра с доходом в 1.5-2к у.е., которые едут не просто на Майдан, но и на Грушевского? И почему собственники предприятий отпускают своих работников туда же, еще и грузят 3–тонник со всем необходимым?

P.S. Днепр, не Западная Украина.

 

Вы не путайте проплаченное с праведным.

Пруф ?

Відредаговано sanyadnepr
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

народ) если введут чрезвычайное положение и рубанут все интернет? что тогда 

народ хоть выйдет из своих квартир на улицу) 

1 милион пользователей интернета в киеве ( выйдут из них на майдан наверно 80 000 - 130 000 ) так как им делать больше нефик, дома нет интернета :) 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

если такое произойдет , то власти деваться будет уже не куда ...

 

народ) если введут чрезвычайное положение и рубанут все интернет? что тогда 

народ хоть выйдет из своих квартир на улицу) 

1 милион пользователей интернета в киеве ( выйдут из них на майдан наверно 80 000 - 130 000 ) так как им делать больше нефик, дома нет интернета :)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

если такое произойдет , то власти деваться будет уже не куда ...

 

народ) если введут чрезвычайное положение и рубанут все интернет? что тогда 

народ хоть выйдет из своих квартир на улицу) 

1 милион пользователей интернета в киеве ( выйдут из них на майдан наверно 80 000 - 130 000 ) так как им делать больше нефик, дома нет интернета :)

 

и кто кому должен диктовать условия власть провайдерам, или провайдеры властям ?  :rolleyes:

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

думаю, що надзвичайний стан буде тільки на руку народу - відключать телебачення, телефони, інтернет і людям вдома нічого буде робити - всі підуть на вулицю...Не могу плюсовать,

Не могу плюсовать, но абсолютно согласен!!!
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Это смотря каким людям. Тем, которые бездельники, балбесы и т.д.? В общем те, что на майдане. А тем, которые работают, зарабатывают деньги и кормят семью - врятли все бросят и выйдут на улицу

Не могу минусовать, но категорически не согласен. Если отключат Интернет, то я все равно без работы и выход один: Идти на Грушевского... Хотя бы для того, чтоб посмотреть.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Когда НКРЗ в гости приезжает и заставляет заполнять простыни дурных вопросов, там 5 листов из 6 - как раз таки стыки "з мережами загального корыстування". И из их же объяснений нынче это только сети передачи голоса, телеком и компания.

С пеной у рта опровергать не буду, однако я проконсультировался с юристом и он мне сказал, что таки являются - именно по этому я удалил свой пост, что бы своим суждением (правильным или нет время покажет) кому то не навредить.

 

to ALL: Господа, тема техническая - т.е. не засираем ее политическим контентом. Для этого есть специально отведенное место.

 

[imho]

Лично меня интересует следующее - если "небо разверзнется и на нем покажется вселенская жопа" (т.е. затребуют Интернет отключить и магистралы порвут связность), то будет ли с моей стороны нарушением действующего законодательства погасить бордер, но впускать наших абонентов в нашу сеть (которая объединяет несколько городов), поднять локальный форум и дать людям возможность общаться? - Т.е. в каком месте у нас начинается Интернет, который допустим необходимо будет отключить?

[/imho]

Відредаговано Гайджин
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Как бы эта тема не переросла в обычную ругню меж разными уровнями свидомости....
Очень бы не хотелось.
А шо буде при надзвичайному стане - придут и каждому расскажут як дияти.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

[imho]

Лично меня интересует следующее - если "небо разверзнется и на нем покажется вселенская жопа" (т.е. затребуют Интернет отключить и магистралы порвут связность), то будет ли с моей стороны нарушением действующего законодательства погасить бордер, но впускать наших абонентов в нашу сеть (которая объединяет несколько городов), поднять локальный форум и дать людям возможность общаться (сами понимаете о чем)?

Т.е. в каком месте у нас начинается Интернет?

[/imho]

Скорее всего вы погасите полностью всё. У вас серьёзный бизнес. ИМХО, не те времена сейчас, чтобы потом доказывать людям в погонах, что "интернет был отключен, как вы и просили, а локалка жила, вы ж не просили".

И как писали в соседней теме закона, как такового, сейчас нет. Анархия. Но обязательно найдётся тот, кто ответит за неё потом, в установленном законом порядке.

Відредаговано УмникХреновъ
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.


×
×
  • Створити нове...