Jump to content

Recommended Posts

Posted

Дуже дякую, я зрозумів з ваших відповидів що наявність 4 LAN портів не виріше ніяк проблему нестачі ще одного LAN порту. Друга облікова запис теж не є рішення тому що в мене й так 2 провайдера різні (город бомблять й буває таке що один провайдер відвалюється) тому й тягну оплату двох - ще одна облікова - це вже буде 3 тарифи сплачувати щомісячно так виходить? Не потягну взагалі. Добре, дякую усім хто відкликнувся та прокоментував, нехай й проблема залишилася але ж тепер я впевнен що вчинив усе можливе з моєї сторони. Тему можна закривати. гарного всім дня та миру.

Posted

PS. Провайдер прогнозовано відповів що ми не блокуємо ниякіх портів на вашому пристрою. Я подякував та побажав йому гарного дня.

• Haha 2
Posted
15 минут назад, ELFIUS сказав:

PS. Провайдер прогнозовано відповів що ми не блокуємо ниякіх портів на вашому пристрою. Я подякував та побажав йому гарного дня.

Вам відповів саппорт, який "нє в тємє".

Posted (edited)
29 минут назад, ELFIUS сказав:

тепер я впевнен що вчинив усе можливе з моєї сторони

Це не зовсім так)

Можете придбати ОНУ з функцією роутера, наприклад у Huawei/ZTE/cdata купа таких моделей. Навіть з віфі є, можно взагалі один ваш роутер викинути.

Edited by KaYot
Posted
14 минут назад, KaYot сказав:

ОНУ з функцією роутера

А саппорт такой: у нас hgu не працює, наказ адміна. Жиза.

Posted
59 минут назад, ELFIUS сказал:

тому що в мене й так 2 провайдера різні .

Для чого вам тобі ону з функцією роутера? 
Не краще купити хороший роутер з підтримкою Dual Wan і завести туда два провайдера? 

Posted

Дивиться, в мене приватний 1 поверховий будинок, в ньому декілька кімнат. У одній парі кімнат встановлено Mikrotik роутер з WIFI який розрає інтернет від провайдера 1 (у нього 4 LAN порти й всі вони вже задіяні : 1- ТВ, 2 - кабель на ще один Mikrotik з WIFI який роздає інтернет на подвір'я, 3 - кабель до ТВ - приставці, 4 - кабель на ще один Mikrotik з WIFI який встановлено на чердачному поверху віключно для взаємодії з вуличною WIFI камерою) - тобто вільних портів немає. Далі - є ще друга пара кімнат у яких було зроблено ремонт з використанням гіпсокартону, так ось металевій каркас під цей гіпсокартон (він зроблен дуже щільним, зробив неможливим вікористування WIFI з першої пари кімнат у другій парі). Тому я вирішив, інтернет від другого провайдера, кабель якого входить у будинок в тій самий кімнаті що й кабель першого, задіяти для другої пари кімнат, але ж для цього потрібно вести кабель, так це було зроблено. Якщо, я віддам другого провайдера цілком до другої пари кімнат то у такому випадку якщо перший провайдер зникне через обстріл - я залишусь без інтернета у першій парі кімнат. Ось чому мені потрібен був другий порт LAN. Я не можу заспокоїтися й вже дивлюся на ось цей пристрій -  https://romsat.ua/abonentskiy-terminal-picotel-pu-x645-4-x10-100-1000m-tx-wifi-802-11bgn-ac-5ghz/.

Судячи з опису доволі скудного, це має бути комбінація й абонентского терміналу й роутера. Чи можу я у такому випадку врешті решт вирішити свою проблему? Чи все це все одно буде зайвою тратою грошей та нервів? Так я розумію що я нерозумно використовую пристриї у своєму будинку але ж я роблю це самотужки - випадок з LAN портами - це вперше для мене коли я звернувся по допомогу на форум, тому що втратив надію знайти рішення самостійно. 

Posted
50 минут назад, olnet сказал:

Для чого вам тобі ону з функцією роутера? 
Не краще купити хороший роутер з підтримкою Dual Wan і завести туда два провайдера? 

Я боюся що не змогу такий налаштувати самостійно. Доречи мабуть й ціна такого буде не зовсім по кішені.

Posted

Щє одне, я використовую обладнання Mikrotik тому що вже на протязі років 10 воно працює без жодних перебоїв як у дома так й на роботі в офісі. Перепробував раніше чимало : D-link, TP-link, Asus, Zuxel, ще якись були вже не пам'ятаю яки саме - але ж Mikrotik саме вразив безперебійною работою годами без догляду (лише пару разів довелося міняти адаптери живлення, але то таке....).

Posted

LAN порти нешвидкі. Таке враження шо це пристрій трохі відстав від сучасних швидкостей.

Posted
2 часа назад, ELFIUS сказал:

Я не можу заспокоїтися й вже дивлюся на ось цей пристрій -  https://romsat.ua/abonentskiy-terminal-picotel-pu-x645-4-x10-100-1000m-tx-wifi-802-11bgn-ac-5ghz/.

в принципе должен работать, но в любом случае обратись к своему прову!

• Like 1
Posted

А чому Ви просто не звернетесь до провайдера, поясните, що Ви хочете, можливо провайдер знайде для Вас рішення, яке Вас влаштує? В чому прикол перебирати ОНУ?  Звісно, без фінансової зацікавленості провайдер не буде нічого робити, але кошти, які Ви тратите, перебираючи ОНУ краще віддати провайдеру, дешевше буде)))

• Like 2
Posted
4 часа назад, ELFIUS сказал:

Доречи мабуть й ціна такого буде не зовсім по кішені.

Ну тобто віддати кошти за пристрій, який не працює ви готові, а купити нормальний роутер замість нього ні? 

Щє одне, я використовую обладнання Mikrotik

Будь який мікротік вміє в dual wan. 
В інтернеті велика кількість мануалів. 

А взагалі вище вірно пишуть - зверніться до провайдера, його співробітники за певну плату все вам налаштують за вашими бажаннями. 

Posted
В 17.01.2024 в 07:58, ELFIUS сказал:

Передбачу питання - чому не коммутатор придбав а нову ONU - з коммутатором це плюс ще одна коробка та ще й один адаптер, ось чому. 

Поставить коммутатор дешевле и проще. Если вопрос к количеством коробок так важен, то купи похожее https://prom.ua/p885739335-korobka-montazhnaya-285201120.html засунь всё в одну "царь коробку" и будет счастье. Количество коробок можно уменьшить аж до одной штуки.

Я не можу заспокоїтися й вже дивлюся на ось цей пристрій -  https://romsat.ua/abonentskiy-terminal-picotel-pu-x645-4-x10-100-1000m-tx-wifi-802-11bgn-ac-5ghz/.

Рекомендую сдать купленную ONU обратно и смени 4-х портовый MikroTik на MikroTik с большим количеством портов https://mikrotik.com/products/group/wireless-for-home-and-office?filter&s=c&r={"wired_interfaces":{"s":"5","e":"11"}}#!

Posted (edited)
6 hours ago, KaYot said:

Це не зовсім так)

Можете придбати ОНУ з функцією роутера, наприклад у Huawei/ZTE/cdata купа таких моделей. Навіть з віфі є, можно взагалі один ваш роутер викинути.

99% з цієї купи - як всесезонна гума для авто, гівно як ону (за такі-то гроші) і гівно як роутер..

якщо потрібно надовго а не 'на від**бись' - роутер потрібен окремий і нормальний (хоча якщо за вашим описом у вас повна хата мікротіків - може і він не потрібен, топологію тільки довести до ладу, і може десь в некритичне місце некерованого світча додати, якщо портів брак), і як вам вже не раз вірно сказали - не чіпайте взагалі ону, вашого там тільки мідний порт, і нічого кращого ніж є ви з ним не зробите.

Edited by Rudz
Posted (edited)
В 17.01.2024 в 06:58, ELFIUS сказал:

PU-X640

Авторизувались на неї за допомогою лог/пароль admin/admin? X640 має бути аналогом Pu-x645 просто без wifi, і вона може мати підтримку режиму  роутера. Залогіньтесь на неї за допомогою лог/пароль adminisp/adminisp, там буде доступне конфігурування не як bridge а як роутер, з типом налаштування dhcp чи pppoe. Надалі зверніться до свого провайдера, краще на офіс, щоб сконфігурував вам вашу ону як роутер, так як vlan в якому провайдер надає вам послугу вам невідомий і цю інформацію навряд провайдер вам відкриє. В якості all-in-one не рекомендую купляти роутер-ону з підтримкою wifi, якість самого wifi в даних виробах бажає кращого, як роутер чисто для видачі dhcp працює нормально. Працював з X645, коли їх Ромсат ще тестами тільки починав завозити, з мінусів було те що ці ону навідріз відмовились реєструватись на голові GP3600, хоча ону типу йде як XPON, вдаватись в деталі і розбиратись в причині з профілями на активній голові не дуже хотілось, а на epon все запрацювало з коробки. Акцентую увагу, тому що бачу що і ону від провайдера у вас xpon, тому тип наданої вам послуги epon чи gpon також невідомий. А взагалі погоджусь з усіма коментуючими, ONU має бути однопортовою, за нею роутер, а далі за роутером все що завгодно, дана схема забирає 99% гемороя провайдеру від абонента.

Edited by kazhan2008
Posted
11 часов назад, WIFINS сказал:

А чому Ви просто не звернетесь до провайдера, поясните, що Ви хочете, можливо провайдер знайде для Вас рішення, яке Вас влаштує? В чому прикол перебирати ОНУ?  Звісно, без фінансової зацікавленості провайдер не буде нічого робити, але кошти, які Ви тратите, перебираючи ОНУ краще віддати провайдеру, дешевше буде)))

Я навіть не уявляю як я оператору вимовлю - давайте я вам грошенят підкину а ви зробить для мене щось особливе.... Я б на його місці б не погодився - бо як тоді я поясню наступному по зміні який це побачить що трапилось й я до цього не маю відношення.

Posted
19 часов назад, Туйон сказал:

ОНУ - часть инфраструктуры ПРОВАЙДЕРА. НЕХ*Й туда лезть!

то, что у меня дома - это МОЕ! если я не брал в кредит, расрочку и т.д., поэтому с такими фразами - иди ты наХ, умник бл@#ь

• Haha 2
Posted
11 часов назад, olnet сказал:

Ну тобто віддати кошти за пристрій, який не працює ви готові, а купити нормальний роутер замість нього ні? 

Будь який мікротік вміє в dual wan. 
В інтернеті велика кількість мануалів. 

А взагалі вище вірно пишуть - зверніться до провайдера, його співробітники за певну плату все вам налаштують за вашими бажаннями. 

Це не зовсім так - новий ONU буде коштувати трохі больш за 1000 грн а скажемо Mikrotik з вбудованим 2/5 ГГц WIFI та 10 портами - це вже 10 000 грн - різниця вражаюча чесно кажучи.

Posted
10 часов назад, Rudz сказал:

99% з цієї купи - як всесезонна гума для авто, гівно як ону (за такі-то гроші) і гівно як роутер..

якщо потрібно надовго а не 'на від**бись' - роутер потрібен окремий і нормальний (хоча якщо за вашим описом у вас повна хата мікротіків - може і він не потрібен, топологію тільки довести до ладу, і може десь в некритичне місце некерованого світча додати, якщо портів брак), і як вам вже не раз вірно сказали - не чіпайте взагалі ону, вашого там тільки мідний порт, і нічого кращого ніж є ви з ним не зробите.

Переконфігурувати мою саморобну мережу це бісова купа роботи - я над цім думав, й якщо мені не вдастся нічого зробити в мене не буде іншого вибору як так й вчинити. Але ж надія як відомо помирає останньою.  

Posted (edited)

Доброго времени. А кто пробовал юзать PU-X640  Мне надо у абона контроллировать CRC на медном порту. Техподдержка (ромсат) сказали, что только через веб. Через голову (ZTE-C320) не выйдет.  Но через веб ону не хочет прописывать у себя шлюз. 

Команда, :  mgmt-ip 192.168.81.248 255.255.252.0 vlan 2035 priority 0 route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.80.2

Из той же сети что попадает в префикс, доступна, и именно в vlan 2035 Но за роутером, неа.  (другие ОНУ -иного вендора доступны)

То есть, ону у себя не прописывает шлюз.

Edited by asteroid1
Posted
13 часов назад, kazhan2008 сказал:

Авторизувались на неї за допомогою лог/пароль admin/admin? X640 має бути аналогом Pu-x645 просто без wifi, і вона може мати підтримку режиму  роутера. Залогіньтесь на неї за допомогою лог/пароль adminisp/adminisp, там буде доступне конфігурування не як bridge а як роутер, з типом налаштування dhcp чи pppoe. Надалі зверніться до свого провайдера, краще на офіс, щоб сконфігурував вам вашу ону як роутер, так як vlan в якому провайдер надає вам послугу вам невідомий і цю інформацію навряд провайдер вам відкриє. В якості all-in-one не рекомендую купляти роутер-ону з підтримкою wifi, якість самого wifi в даних виробах бажає кращого, як роутер чисто для видачі dhcp працює нормально. Працював з X645, коли їх Ромсат ще тестами тільки починав завозити, з мінусів було те що ці ону навідріз відмовились реєструватись на голові GP3600, хоча ону типу йде як XPON, вдаватись в деталі і розбиратись в причині з профілями на активній голові не дуже хотілось, а на epon все запрацювало з коробки. Акцентую увагу, тому що бачу що і ону від провайдера у вас xpon, тому тип наданої вам послуги epon чи gpon також невідомий. А взагалі погоджусь з усіма коментуючими, ONU має бути однопортовою, за нею роутер, а далі за роутером все що завгодно, дана схема забирає 99% гемороя провайдеру від абонента.

Дякую дуже за вашу цю пораду. Це ж зовсім інша справа. Надія з'явилася що не все так погано....Але не буду поспішати з висновками.

Posted
4 часа назад, rtrt сказав:

то, что у меня дома - это МОЕ! если я не брал в кредит, расрочку и т.д., поэтому с такими фразами - иди ты наХ, умник бл@#ь

Ну так когда сгорит эта волшебная коробочка - не#уй звонить провайдеру и орать "ваш модем сгорел, меняйте срочно". Или роутер купленный 10 лет назад "это ваш модем вы его и чините!".

• Like 1
Posted
32 минуты назад, KaYot сказал:

Ну так когда сгорит эта волшебная коробочка - не#уй звонить провайдеру и орать "ваш модем сгорел, меняйте срочно". Или роутер купленный 10 лет назад "это ваш модем вы его и чините!".

О, а такі й досі є?